به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از شورای عالی انقلاب انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در مراسم تجلیل از مجمع خیرین کشور با اشاره به زندگی حضرت ابراهیم (ع) اظهار کرد: یکی از نکات مهم در دعای حضرت ابراهیم (ع)، درخواست امنیت در جنبههای مختلف اعتقادی و اجتماعی است. حضرت ابراهیم همواره بدنبال حکومتی بر پایه توحید و قوانین الهی بود.
وی با تاکید بر تدوین سند وقف و امور خیریه و همراهی مجمع خیرین در این زمینه بیان کرد: در حال حاضر، چند نفر از اعضای دبیرخانه شورا این سند را تهیه کردهاند، اما برای تکمیل آن نیازمند زمانی بیشتر هستیم تا نظرهای گروههای جهادی، کمیته امداد، و هلال احمر دریافت و اعمال شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پیشنهاد میشود این نظرها گرفته و در جلسهای با حضور اعضای ستاد و خود من بحث و بررسی شود تا در نهایت، سند نهایی برای ارائه به شورا آماده شود.
خسروپناه درباره ایجاد سازمان «خیر و احسان» که توسط مجمع خیرین کشور پیگیری میشود، گفت: این بنیاد یا سازمان باید به صورت مردمی و بلندمدت فعالیت کند؛ همانطور که در جهان، بنیادهای خیریه ای ایجاد شده و سالها به حوزه ژنتیک و سایر موضوعات پرداختهاند. این بنیادها عموماً با تمرکز بر مسائل بنیادی و در بازههای بلندمدت، خروجی دارند. بنابراین، انتخاب اصطلاحات نیز مهم است، سازمانها عموماً دولتی هستند و بودجه از سوی دولت دریافت میکنند، اما بنیادها معمولاً مردمی و با ساختار مستقل عمل میکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تعاملات بینالمللی علمی عنوان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمانی را مصوب کرده که به دانشگاهها و استادان ما امکان میدهد تا به راحتی با دانشگاههای بینالمللی تعامل علمی برقرار کنند. در غیر این صورت، دانشگاههای ما با محدودیت مواجه میشوند. لازم است در این زمینه نیز پیگیری های جدیدتری صورت گیرد.
خسروپناه با اشاره به صنعت حلال گفت: نیازمند توجه بیشتری به صنعت حلال در ایران هستیم؛ کشورهایی نظیر ترکیه، مالزی و اندونزی در این زمینه پیشرو هستند و با توجه به جایگاه ایران در زمینه فقه و حکمت حلال، ظرفیت بسیار بیشتری برای رشد این صنعت وجود دارد. به همین دلیل باید این موضوع در اسناد بالادستی نیز مدنظر قرار گیرد.
در این جلسه حبیبالله بوربور، رئیس هیاتمدیره مجمع خیرین کشور گفت: بیش از ۷۰ هزار مؤسسه خیریه و سازمان مردمنهاد و گروه جهادی بهعنوان پتانسیلی برای کمک به کشور وجود دارد.
وی از نیاز به تأسیس سازمانی به نام «خیر و احسان» برای صدور پروانه، ارزیابی و نظارت بر خیریهها و رسیدگی به مسائل صنفی این مؤسسات صحبت کرد.
محسن ولیئی، مدیرعامل مجمع خیرین کشور، بیان کرد که کشور ۷۳ هزار تشکل خیریه و مردمنهاد دارد، اما بسیاری از خیریهها ثبتنشده فعالیت میکنند. همچنین تعدد مراجع صدور مجوز برای این مؤسسات مشکلاتی ایجاد کرده است؛ بنابراین تشکیل سازمانی جهت هماهنگی و نظارت مؤثر ضرورت دارد.
سیدمحمدجواد آل احمد، معاون دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز به تشکیل میز تخصصی وقف و امور خیریه و تدوین سندی برای حل مسائل خیریهها اشاره کرد که مورد حمایت سازمان اوقاف نیز قرار گرفته است.