به گزارش خبرنگار اجتماعی آباجان به نقل از ایرنا، پیرحسین کولیوند روز یکشنبه در آیین رونمایی از برنامه پاسخ جمعیت هلالاحمر در حوادث و مخاطرات که در هلال احمر برگزار شد، با اشاره به آغاز هفته پدافندغیرعامل کشور اظهار داشت: باید نظام عملیاتی برای بروز بحران های مختلف داشته باشیم تا بتوانیم بهترین واکنش و تصمیم را بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه در هنگام وقوع زلزله باید مشخص باشد که چگونه امداد سانی کنیم و در چه مکانهای امدادرسانی انجام شود، افزود: در این راستا نظام عملیاتی برای زلزله تهران مشخص شده چگونه فرآیند امدادرسانی، اسکان و استان های معین مشخص شده است.
کولیوند ادامه داد: در معاونت امداد و نجات هلال احمر ٧٠ هزار امدادگر آماده امدادرسانی در عملیات داخلی و خارجی هستند.
دشمن وارد جنگ نوترکیب شده است
رئیس جمعیت هلال احمر به حادثه تروریستی انفجار پیجرها در لبنان که حدود یک ماه پیش رخ داد، اشاره کرد و گفت: به دلیل آنکه در موضوع پیجرها اصول پدافند غیرعامل رعایت نشده بود، سبب مصدومیت سه هزار نفر شد و وسیلهای که برای امور امدادی و رفاهی کاربرد دارد، به عامل ترور تبدیل شد.
کولیوند با بیان اینکه دشمن تمام حد و مرزها را در نوردیده و وارد قواعد جنگ نوترکیب شده است، افزود: روحیه جهادی و مقاوم امروز جوانان ما نیاز به مکملی به نام پدافند غیرعامل دارد که جمعیت هلال احمر در این مسیر گام های اساسی برداشته و با قدرت این روند را ادامه می دهد.
وی ادامه داد: هوشمندسازی در ماموریت های هلال احمر کلید خورده و رصد و داده کاوی در این زمینه فعال شده است؛ همچنین پیشگیری به عنوان یک رکن اساسی در پدافند غیرعامل در دستور کار است تا خسارت ها به حداقل برسد.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه باید سطح تابآوری ارتقا یابد و این امر از طریق تمرین و مانور ممکن است، افزود: ابتدا باید مخاطرات را شناخت و سپس به دنبال پیشگیری و راه های کاهش تلفات رفت.
کولیوند از امضای تفاهم نامه های همکاری با دستگاههای مختلف خبر داد تا بتوان از داده های آنها برای کاهش خطرات احتمالی استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت آگاهی مدیران و مردم از دانش پدافند غیرعامل گفت: در گذشته بسیاری از مدیران از ضرورت و اهمیت این دانش بی خبر بودند اما امروز این آگاهی وجود دارد که پدافند غیر عامل ضرورت دارد.
کولیوند یکی از رویکردهای هلال احمر در آموزش مردم را ارتقای سواد و اطلاعات عموم مردم در زمینه پدافندغیرعامل عنوان کرد و گفت: جمعیت هلال احمر آموزش های تخصصی برای مدیران را نیز در برنامه دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین با محکوم کردن حملات بی رحمانه علیه غیرنظامیان در لبنان و غزه گفت: هلال احمر طبق وظایف ذاتی خود کمکهای بشردوستانه خود را بدون توجه به مرزها انجام میدهد و هرچند بار دیگر که بیمارستان های هلال احمر را بمباران کنند باز هم برای کمک به جنگ زدگان پای کار هستیم و باز هم بیمارستان های صحرایی را برای درمان مجروحان احداث خواهیم کرد.
امضای تفاهمنامه همکاری میان هلالاحمر و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح
همچنین در این آیین تفاهمنامه همکاری میان جمعیت هلالاحمر و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به حضور پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلالاحمر و مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی کشور به امضا رسید.
اشتراکگذاری دادههای موجود در جمعیت هلالاحمر برای تکمیل اطلاعات سازمان جغرافیا و همکاری و مشارکت در انتقال تجربیات و طراحی خودروهای امدادی مدنظر سازمان جغرافیایی از بندهای تعهد جمعیت هلالاحمر و به اشتراک گذاری لایهها و دادههای کاربردی سازمان جغرافیا به صورت برخط، همکاری در بهرهبرداری از توان تحقیقاتی و تجهیزات سازمان جغرافیایی به منظور پیشبرد پروژههای مشترک از بندهای همکاری سازمان جغرافیایی با هلالاحمر است.
در حاشیه این برنامه که با حضور مسئولان دو مجموعه هلالاحمر و سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد، سند «نظام عملیاتی و برنامه پاسخ جمعیت در مخاطرات و تهدیدات حوزه پدافند غیرعامل و اسناد برنامه عملیاتی اضطراری (EOP) هلالاحمر» رونمایی شد.
طبق این سند، وظایف جمعیت هلالاحمر در مداخلات انسانساز در حوزه پدافند غیرعامل، تعیین شده است. این سند با حضور پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل و حجتالاسلام والمسلمین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلالاحمر رونمایی شد.