به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از اراک، صمد خدابخشی پیش از ظهر امروز در نشست خبری ویژه هفته بزرگداشت قوه قضاییه در استان مرکزی با اشاره به اقدامات شورای حل اختلاف استان گفت: مجموعه شورای حل اختلاف استان مرکزی سال گذشته باوجود کثرت پروندههای وارده نیز توانستند خدمترسانی مناسبی را در راستای اهداف دستگاه قضایی و شورای حل اختلاف به مردم استان داشته باشند.
وی افزود: مجموعه شورای حل اختلاف یک نهاد ۲۱ ساله است که با فراز و نشیبهای مختلفی روبهرو بودهاست، در حال حاضر مجموعه شورای حل اختلاف به موجب قانون مصوب سال ۹۴، در سال گذشته با ۶۹ شعبه شورای حل اختلاف در استان مرکزی و ۴ شعبه روستایی و ۱۸ شعبه اجرای احکام و مجموعا ۹۱ شعبه و تعداد ۳۳۱ نفر کارکنان شورای حل اختلاف، مشغول خدمت رسانی هستند.
معاون حل اختلاف دادگستری کل استان مرکزی گفت: سال گذشته ۱۱۵ هزار ۲۲۰ پرونده به شورای حل اختلاف استان مرکزی وارد شد که تعداد ۱۱۵ هزار و ۵۸۶ فقره پرونده مختومه شده است. در اجرای احکام استان ۱۲ هزار و ۷۸۳ فقره پرونده مختومه شده است و مجموع پروندههای رسیدگی شده در اجرای احکام و شعب شوراهای حل اختلاف استان ۱۲۹ هزار و ۴۷ فقره پرونده است که ۱۲۸ هزار و ۳۶۹ فقره پرونده مختومه شده است.
وی تصریح کرد: یک سال قضایی گذشته ۲۴ هزار و ۳۶۱ پرونده در استان به صلح و سازش منجر شده است، به عبارتی ۳۴ درصد از پروندههای که قابلیت صلح و سازش داشتند در شورای حل اختلاف استان منتهی به صلح و سازش شد، این در حالی است که یک سری از پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف قابلیت صلح و سازش ندارند و درخواستهایی هستند که به موجب قانون شورای حل اختلاف باید رسیدگی شوند، همچنین ۶ پرونده قتل عمد منتهی به رضایت قطعی شدهاست.
خدابخشی متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در شورای حل اختلاف را ۲۲ روز دانست و گفت: سال قضایی گذشته تعداد ۳۷ هزار و ۹۱۳ پرونده به صورت الکترونیکی دادرسی شده است، همچنین دادرسی تعداد ۳۰۷ فقره پرونده با به صورت الکترونیکی انجام شده است، امر ابلاغ یکی از مهمترین اصول دادرسی است و در یک سال گذشته ۹۶ درصدد ابلاغها در شورای حل اختلاف استان مرکزی به صورت الکترونیکی انجام شده است.
وی ادامه داد: در راستای توسعه روشهای جایگزین رسیدگیهای قضایی، توسعه داوری و میانجی گری در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفته است. براساس آیین نامه ریاست قوه قضاییه به برگزاری آزمون برای جذب داوران اقدام شد. همچنین آموزش و مصاحبه داوران انجام شد و توانستند پروانه داوری دریافت کنند.
خدابخشی گفت: در حوزه داوری امر نظارت بسیار مهم است و در نهایت ۳۰ داور حرفهای پروانه کسب کردند. کانون داوری مطابق قانون تشکیل میشود و در جاهایی که نیاز به داور باشد افراد مجاز به استفاده از داوران حرفهای هستند و این امر میتواند از ورود افراد سودجو جلوگیری کند. همچنین در حوزه میانجیگران، در امور کیفری افراد میتوانند از میانجیگران استفاده کنند. در این راستا ۲۲ نفر مجاز به دریافت پروانه میانجیگری در استان شدند.
معاون حل اختلاف دادگستری کل استان مرکزی بیان کرد: سال گذشته در قانون شوراهای حل اختلاف ایجاد دادگاههای صلح پیش بینی شد و در خرداد امسال آیین نامه اجرایی آن توسط ریاست قوه قضاییه مصوب و ابلاغ شد، براساس قانون جدید شورای حل اختلاف، سازو کار جدید ایجاد خواهد شد و با تشکیل دادگاههای صلح نیز شعب صلحی شورای حل اختلاف تشکیل میشود و به وظیفه ذاتی خود میپردازند، در قانون جدید؛ شورای حل اختلاف را در مقام صدور رای نداریم بلکه تاکید قانونگذار بر توسعه شوراهای حل اختلاف تخصصی است.
خدابخشی بیان کرد: در حوزه شوراهای حل اختلاف تخصصی نیز با توجه به اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است با تمرکز بر شعب ویژه صنعت، معدن و تجارت این شعب در شهرستان اراک و ساوه فعال شده است به طوری که بیش از ۷۵ درصد از پروندههای مربوط به صنعت، معدن و تجارت در شعبه ساوه رسیدگی شده است.در قانون جدید این مهم در حوزههای دیگر توسعه پیدا خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۹۱ نفر صلح یار در استان وجود دارد که اعضای اصلی شورای حل اختلاف نیستند بلکه افراد معتمد محلی هستند که حسب موارد مختلف در پروندهها استفاده میشود.
انتهای پیام/