به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جوسپ بورل روز سهشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «پس از چند روز عملیات نظامی، گزارشها در مورد شمال غزه وحشتناک است.» وی قحطی و کوچ اجباری ساکنین غزه را غیرقابل توجیه خواند و «بمباران شدید و تخریب تأسیسات آنروا» را بشدت محکوم کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «من از درخواستها برای برقراری آتشبس فوری بهمنظور انتقال کمکهای بشردوستانه و عبور ایمن برای آوارگان غزه حمایت می کنم.» وی اضافه کرد: «ناظران بین المللی و رسانه ها باید اجازه دسترسی به عزه داشته باشند.»
سازمان ملل متحد پیش از این اعلام کرده بود که ۲۰ هزار فلسطینی دیگر در میان درگیریهای شدید، مجبور به فرار از اردوگاه «جبالیا» در شمال غزه شدند و بسیاری از آنها به پناهگاههای این سازمان پناه بردند.
به دنبال دستور ارتش رژیم صهیونیستی برای تخلیه گسترده بخشهایی از شمال غزه، جبالیا در طول این ماه مورد حملات مداوم قرار گرفته است. به گفته دفتر رسانههای دولتی غزه، حملات هوایی رژیم اسرائیل به کمپ آوارگان جبالیا در جمعه شب حداقل ۳۳ نفر از جمله ۲۱ زن را به شهادت رساند.
«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در توصیف شرایط وحشتناکی که کارکنان آنروا در شمال منطقه تحت محاصره کار می کنند، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بوی مرگ همه جا پیچده، زیرا اجساد روی جادهها یا زیر آوار ماندهاند. در شمال غزه، مردم فقط منتظر مرگ هستند. آنها احساس مهجوریت، ناامیدی و تنهایی می کنند. آنها ساعت به ساعت زندگی میکنند و در هر ثانیه منتظر مرگ هستند.
وی افزود: ما خواستار برقراری آتشبس فوری در شمال غزه، حتی برای چند ساعت هستیم تا امکان عبور کمکهای بشردوستانه برای خانوادههایی که مایل به ترک هستند فراهم شود. این حداقل کار برای نجات جان غیرنظامیانی است که هیچ ارتباطی با این درگیری ندارند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسلکشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه، همچنان به جنایات نسلکشی علیه ساکنان این منطقه ادامه میدهد.