پیش‌بینی تولید ۵.۵ تا ۶ میلیون تن گندم از دیم‌زارهای کشور

پیش‌بینی تولید ۵.۵ تا ۶ میلیون تن گندم از دیم‌زارهای کشور

«مظفر روستایی» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: کاربرد کودهای پایه در زمان کاشت، رعایت عوامل به‌زراعی از قبیل تراکم بهینه، تاریخ کاشت به‌موقع، عمق کاشت مناسب، استفاده از ارقام جدید و بذر اصلاح شده و مبارزه با آفت‌ها، بیماری‌ها و علف‌های هرز جزو عوامل مؤثر در افزایش تولید گندم دیم است.

پیش‌بینی تولید ۵.۵ تا ۶ میلیون تن گندم از دیم‌زارهای کشور
دیمکاران در مدیریت کاشت بیشترین دقت را داشته باشند

«روستایی» تغییر زمان مصرف کود اوره از بهار به پاییز (موقع کشت و با جاگذاری کود زیر بذر) را یکی از عوامل مهم پایداری و افزایش تولید گندم در دیمزارها برشمرد.

وی ادامه داد: در صورت تأمین ۴۰۰ هزار تن کود اوره و ۲۵۰ هزار تن کود فسفاته (سوپر فسفات تریپل) برای مصرف پاییزه، همچنین تداوم اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، این مقدار تولید و پایداری آن در سال آینده نیز تکرار می‌شود.

وی اضافه کرد: معرفی ارقام پرمحصول، تاب‌آور و دارای دامنه مناسب از مقاومت به بیماری‌ها و افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید در دیمزارها از دیگر عوامل افزایش تولید گندم به شمار می‌رود.

«روستایی» اظهار کرد: برای افزایش تولید گندم دیم مهم‌ترین فاکتور تأثیرگذار مدیریت مناسب زمان کاشت برای به‌کارگیری دانش فنی است و اگر در زمان کاشت، توصیه‌های تحقیقاتی به‌خوبی به‌کار گرفته شود، امکان تولید محصول اقتصادی برای بهره‌بردار تحت هر شرایطی فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: دانش فنی و بسته‌های زراعی برای سناریوهای مختلف (خشکسالی، شرایط نرمال و ترسالی) تهیه شده است و کشاورزان در مدیریت کاشت باید بیشترین دقت را داشته باشند.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور استفاده از ۸۰ کیلوگرم کود اوره و ۵۰ کیلوگرم سوپر فسفات تریپل، تاریخ کشت به‌موقع، عمق کاشت مناسب، تراکم بذر مطلوب، رقم مناسب و پرمحصول و تاب‌آور و بذر اصلاح شده را از عوامل موثر در مدیریت کاشت گندم عنوان کرد.

«روستایی»، ایجاد مزارع تحقیقی، ترویجی و توسعه‌ای، پایگاه‌های نوآور را در جهت ارائه آخرین یافته‌های دانش فنی در مزارع کشاورزان و آشنایی بهره‌برداری و کارشناسان بسیار مهم و تأثیرگذار دانست و بر توسعه دانش فنی و دانش‌بنیان کردن کشاورزی دیم برای پایداری تولید تاکید کرد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارها با مشارکت سازمان‌های جهاد کشاورزی ۲۵ استان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در ۲۵۴ شهرستان در حال اجراست.

اجرای این طرح بر اساس نتایج سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ موجب شد تا عملکرد تولید محصولاتی چون گندم، نخود، جو، عدس، گیاهان علوفه‌ای و روغنی در دیم‌زارهای کشور ۳۶ درصد افزایش یابد.

گفتنی است بر اساس پیش‌بینی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، ۱۳.۵ میلیون تن گندم طی سال زراعی جاری در کشور تولید می‌شود و بر همین اساس حدود نیمی از گندم تولیدی کشور به عرصه‌های دیم اختصاص دارد.

حتما ببینید

فیلم| موج بیماری‌های تنفسی و راهکارهای پیشگیری

فیلم| موج بیماری‌های تنفسی و راهکارهای پیشگیری

دریافت ۳۹ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *