بایرام اف خواستار تغییر در قانون اساسی ارمنستان شد

بایرام اف خواستار تغییر در قانون اساسی ارمنستان شد

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، در تاریخ ۱۸ اکتبر در جریان سفر کاری خود به شهر استانبول ترکیه، در نشست فرمت مشورتی منطقه‌ای «۳+۳» شرکت و سخنرانی کرد.

به گزارش خدمات مطبوعاتی وزارت امور خارجه آذربایجان، در این سخنرانی به دیدگاه جمهوری آذربایجان در خصوص چالش‌های موجود در زمینه‌های امنیت، اقتصاد، تجارت، انرژی، حمل‌ونقل و ارتباطات، حفاظت از محیط زیست، بلایای طبیعی و سایر مسائل اشاره شد. همچنین، موضع این کشور در خصوص روند صلح و نرمال‌سازی در دوران پس از منازعه به تفصیل بیان گردید.

جیحون بایراموف از دولت ترکیه به خاطر میزبانی نشست «۳+۳» تشکر و بر اهمیت همکاری منطقه‌ای و مشاوره در چنین فرمت‌هایی در مقابله با چالش‌های موجود تأکید کرد.

وی همچنین بر اهمیت فعالیت‌های منطقه‌ای و گفتگوها در شرایطی که نیروهای خارجی در حال پیشبرد برنامه‌های خطرناک خود، از جمله نظامی‌سازی متناقض و تلاش برای تشدید جغرافیایی و خطوط تقسیم در منطقه هستند، تأکید کرد.

وزیر امور خارجه آذربایجان بر اهمیت این نکته تأکید کرد که کشورهای منطقه باید بر اساس اصول حقوق بین‌الملل، به ویژه حاکمیت، تمامیت ارضی، مصونیت مرزها و عدم مداخله در امور داخلی، بر منطقه تسلط یابند و راه‌حل‌هایی برای مشکلات منطقه‌ای را در چارچوب خود منطقه جستجو کنند و امنیت منطقه‌ای را به عنوان یک مفهوم ناگسستنی در نظر بگیرند.

در این نشست همچنین اشاره شد که از زمان احیای استقلال جمهوری آذربایجان، باکو با توجه به احترام متقابل، توازن منافع و نگرانی‌های امنیتی مشروع، همکاری‌های سودمند متقابل با کشورهای منطقه برقرار کرده است. به عنوان نتیجه این همکاری‌ها، پروژه‌های مهمی مانند باکو-تفلیس-قارص و کریدور شمال-جنوب به اجرا درآمده است. امیدواری برای اتمام هرچه سریع‌تر ارتباطات که ناحیه خودمختار نخجوان را نیز شامل می‌شود و به ویژه اتصال ناحیه شرقی جمهوری آذربایجان با ناحیه خودمختار نخجوان از طریق خاک ایران مطرح شد. 

با پایان منازعه گذشته و بازسازی تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری آذربایجان، تأکید بر ادامه و پیشبرد فرآیند ساخت صلح پایدار با ارمنستان در برابر فرصت‌های جدید همکاری منطقه‌ای صورت گرفت.

در این راستا، از سوی وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در قانون اساسی که تضمین‌کننده جلوگیری از تکرار تجاوز و اشغال ارمنستان باشد که این صلح وابسته به وضعیت سیاسی و قانونی داخلی نخواهد بود، مطرح شد.

همچنین، بایراموف تأکید کرد که نادیده گرفتن مشکلات موجود و ترویج «صلح نیمه‌کاره» از سوی ارمنستان، سوالاتی درباره وجود «دستور کار پنهان» را به وجود آورده است.

روسیه: بزرگ‌ترین تهدیدهای قفقاز جنوبی، تلاش‌های بازیگران فرامنطقه‌ای برای نفوذ در این منطقه است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، تلاش‌های بازیگران فرامنطقه‌ای برای نفوذ در منطقه قفقاز جنوبی را بزرگ‌ترین تهدید برای این منطقه دانست.

او این اظهارات را در کنفرانس خبری پس از سومین نشست پلتفرم منطقه‌ای «۳+۳» در استانبول بیان کرد.

به گفته لاوروف، این بازیگران تلاش می‌کنند تا شرایط خود را به منطقه تحمیل کنند و در قفقاز جنوبی طرح‌هایی را پیاده کنند که نه برای حل مشکلات این منطقه، بلکه برای پیشبرد فرمت‌های مبتنی بر ناتو و توسعه فرایندهای بلوکی به کار می‌روند و به دنبال ایجاد شکاف بین کشورهای همسایه هستند.

او به عنوان مثال تصمیم اتحادیه اروپا برای تعلیق تعاملات با گرجستان در خصوص عضویت در این اتحادیه را ذکر کرد، که در پی تصویب قوانین مربوط به عوامل خارجی و ممنوعیت تبلیغات LGBT در تفلیس رخ داده است.

لاوروف اظهار داشت: یکی از مشکلات بسیار جدی، تلاش‌های غرب برای باز کردن جبهه دوم علیه روسیه است. هدف این تلاش‌ها، بی‌ثبات کردن اوضاع در آبخازیا و اوستیای جنوبی و تشدید تنش بین گرجستان و این دو کشور مستقل است. بیشتر خطراتی که در اینجا مشاهده می‌کنیم، ناشی از تلاش‌های غرب است که به دنبال حداکثر تثبیت نفوذ خود در این منطقه است، به ویژه برای تضعیف همکاری‌های برابر و سودمند بین کشورهای قفقاز جنوبی و روسیه است.

انتهای پیام/

Check Also

نومیدی ۴۰ درصدی مردم ترکیه از احزاب سیاسی این کشور

نومیدی ۴۰ درصدی مردم ترکیه از احزاب سیاسی این کشور

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *