کاهش خطرات بلایای طبیعی نیازمند عزم ملی و طراحی برنامه‌های مشارکتی است

کاهش خطرات بلایای طبیعی نیازمند عزم ملی و طراحی برنامه‌های مشارکتی است

علیرضا رئیسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به هفته ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: امسال با توجه به تغییرات اقلیمی در جهان و لزوم آمادگی مردم برای کاهش آسیب های ناشی از این رویدادها، دفتر بین المللی کاهش اثرات بلایای طبیعی سازمان ملل شعار «توانمندسازی نسل آینده برای فردایی تاب آور» را برای این روز انتخاب کرده است.

وی با یادآوری اینکه در قانون برنامه هفتم پیشرفت موضوع کاهش آسیب های ناشی از بلایای طبیعی و افزایش تاب‌آوری جامعه مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: در بخش راهبری نظام سلامت دولت مکلف شده است در راستای مدیریت خطر حوادث و بلایا، با همکاری نهادهای ‌ذی‌ربط، با اولویت اقدامات ناظر به پیشگیری، کاهش آسیب و آمادگی، افزایش تاب‌آوری و تأمین منابع پایدار برای مقابله با حوادث و بلایا نسبت به تدوین اقدامات ‌اجرایی مناسب اقدام نماید.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در این بند از قانون دولت همچنین مکلف شده است با توجه به لزوم مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی لرزه‌ای، مقابله با آتش‌سوزی و اهمیت ارتقای تاب‌آوری و تعمیر اساسی سامانه های تاسیسات مکانیکی، برقی و رایانه‌ای بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی – درمانی دولتی و پایگاه‌های فوریت‌های پزشکی پیش‌بیمارستانی، طرح ایمن‌سازی و ارتقای تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی کشور را پنج سال آینده اجرایی کند.

رئیسی ادامه داد: یکی از راهبردهای وزارت بهداشت برای اجرای این بند از قانون برنامه هفتم، نهادینه‌سازی برنامه مدیریت خطر بلایا و حوادث در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور است که باید در اولویت قرار گیرد.

بلایای طبیعی بیش از ۳۷ میلیون نفر را در جهان فقیرتر خواهد کرد

رئیسی با اشاره به اینکه مخاطرات ناشی از بلایای طبیعی زندگی انسان‌ها را دستخوش تغییر کرده است، گفت: در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۳۸۷ مخاطره طبیعی در جهان ثبت شد که مرگ ۳۰ هزار و ۷۰۴ نفر را به دنبال داشت و زندگی ۱۸۵ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داد.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ میلادی و به دلیل تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی ۳۷.۶ میلیون نفر به افرادی که در فقر شدید به سر می‌برند، اضافه شود.

به گفته رئیسی، از طریق برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگ که برای کاهش مواجهه وآسیب‌پذیری افراد در برابر آسیب‌ها طراحی شده است، می توان قدرت مخرب مخاطرات را مهار یا به عبارت بهتر از تبدیل شدن آنها به بالاترین سطح حادثه جلوگیری کرد.

وی با یادآوری اینکه پنجم دی ماه در ایران به عنوان روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در ایران نامگذاری شده است، گفت: در هفته ملی کاهش خطر بلایای طبیعی که به مناسبت ۱۳ اکتبر روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی انتخاب شده است، دانشگاههای علوم پزشکی از ۲۱ تا ۲۷ مهر برنامه هایی را برای آگاهی مردم تدارک دیدند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، توانمندسازی کودکان و نوجوانان، بررسی نقش مدارس، شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های کامپیوتری در افزایش تاب‌آوری، سازگاری با تغییر اقلیم و حفاظت از محیط زیست را از جمله این برنامه ها عنوان کرد.

رئیسی مشارکت مردم در ارتقای فرهنگ پیشگیری از حوادث و بلایا را ضروری دانست و گفت: اجرای اقدامات کاهش خطر نیازمند عزم ملی و برنامه های مشارکتی بوده و امید است با اجرای این برنامه ها به سهم خود گام‌های موثری در جهت کاهش خطر و پیامدهای آن برداشته و در آینده جامعه‌ای تاب آور داشته باشیم.

حتما ببینید

آنفلوآنزا همه گیر نشده است/ضرورت استفاده از ماسک و تزریق واکسن برای بیماران خاص

آنفلوآنزا همه گیر نشده است/ضرورت استفاده از ماسک و تزریق واکسن برای بیماران خاص

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا، در گزارش اخیر سازمان جهانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *