به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، یدالله رحمانی عصر پنجشنبه در بازدید سرزده از سد کوثر و تاسیسات وابسته به این سد افزود: رعایت تمام دستورالعمل های پدافندی و الزامات مزبور و پایداری تامین آب مناطق هدف در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
وی همچنین در این بازدید تماس های جداگانه با برخی مدیران مربوطه با حوزه آب و وزارت نیرو در سطح ملی و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه وبویراحمد خواستار تخصیص اعتبارات ویژه برای تکمیل و بهره برداری از طرح های آبرسانی از سد کوثر و طرح های تکمیلی و تاسیساتی این سد مزخنی و مهم استان شد.
وی اضافه کرد: سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استانهای جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین میکند.
رحمانی گفت: هم اکنون ۸۰ درصد از ظرفیت سد کوثر تکمیل شده و این سد ملی هم اکنون با ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب بالاترین درصد پرشدگی را در سدهای کشور دارا است.
وی گفت: ۱۴۸ میلیون و ۲۲ هزار متر مکعب برای تامین آب آشامیدنی در سال آبی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ از این سد رها سازی شده است.
وی اظهار کرد: از ابتدای مهر سال گذشته تاکنون ۷۸ میلیون و ۵۲ هزار متر مکعب آب کشاورزی، ۱۰۰ میلیون و ۳۱هزار متر مکعب برای سایر (زیست محیطی) و ۱۰ میلیون و ۴۳ هزار متر مکعب آب در بخش صنعت رهاسازی شد.
وی با بیان اینکه نرمال تراز مخزن بتنی این سد از سطح دریا ۶۲۵ متر است، گفت: هم اکنون تراز این سد بیش از ۶۲۰ متر است.
وی گنجایش مخزن سد کوثر را ۵۴۷ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود که این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود میآید.
در این بازدید همچنین گزارشی از آخرین وضعیت طرح های مهم متصل به سد و سامانه آن از جمله تصفیه خانه بزرگ سد، سامانه انتقال آب شرب به ۲.۵ میلیون نفر در استان های جنوبی ، شبکه آبیاری لیشتر و خیراباد، تنگ انگشترک و ابرزی ارایه شد.