بازار طلای سیستان و بلوچستان زیر ذره بین؛ آزمون انگ فلزات گران‌بها هر ۶ ماه یکبار

بازار طلای سیستان و بلوچستان زیر ذره بین؛ آزمون انگ فلزات گران‌بها هر ۶ ماه یکبار

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ترازو از زمان‌های قدیم نماد میزان و به نوعی عدالت بوده، از این جهت اهمیت ترازو بدان حد بوده که برای قوه قضائیه به نماد عدل گستری تبدیل شده است.

از زمانی هم که آدمیان برای کسب و کار و خرید و فروش کالا اقدام کردند، به دنبال ابزاری برای برابری در معاملات خود بودند و در این بین اگر روزی ترازوی عدل و مساوات بلرزد و کف نا حقی بر کف عدالت سنگینی کند راه هایی برای پیگیری نیز وجود دارد.

یکی از بخش هایی که میزان ترازو باید در آن دقیق سنجیده شود بازار طلا و مصنوعات آن است به طوریکه شاید ابزار ترازو در هیچ صنفی همانند طلا فروشان از اهمیت و جایگاه ارزشمندی برخوردار نباشد؛ چرا که هر لرزش آن می تواند خسارت مالی به خریدار بزند.

در خرید و فروش طلا، تعیین وزن آن و سپس تعیین قیمت و تقریباً همه چیز را ترازوهای خاص و دقیق تعیین می‌کند.

در این زمینه به‌ صورت کلی هر ترازویی نیز ممکن است دچار خرابی یا عدم دقت شود که در این حالت میزان گرم و در نتیجه قیمت طلای خریداری شده کم یا زیاد خواهد شد، بنابراین نظارت بر میزان دقت ترازوهای طلافروشان امری بسیار ضروری است.

بازار طلای سیستان و بلوچستان زیر ذره بین؛ آزمون انگ فلزات گران‌بها هر ۶ ماه یکبار

نظارت بر ترازوی طلافروشی ها در سیستان و بلوچستان

مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان گفت: نظارت بر ترازوی طلافروشی ها با هدف بازرسی و آزمون وسایل سنجش، اطمینان از صحت عملکرد آنها هر ۶ ماه یکبار در سطح استان انجام می شود.

محمدرضا جهانتیغ پاک در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا در خصوص نظارت بر بازار طلا و انگ فلزات، بیان کرد: هدف از بازرسی و آزمون وسایل سنجش، اطمینان از صحت عملکرد آنها و جلوگیری از کم فروشی ناشی از دقیق نبودن عملکرد وسایل توزین است.

وی افزود: عملکرد وسایل توزین و سنجش مورد استفاده در داد و ستد عمومی از جمله ترازوها در فواصل زمانی منظم توسط کارشناسان استاندارد و آزمایشگاه‌های همکار مورد ارزیابی و آزمون قرار گرفته و پس از تائید صحت عملکرد، بر روی آنها برچسب تائیدیه صحت عملکرد که قابل رویت برای مصرف کننده باشد، الصاق می‌شود.

هدف از بازرسی و آزمون وسایل سنجش، اطمینان از صحت عملکرد آنها و جلوگیری از کم فروشی ناشی از دقیق نبودن عملکرد وسایل توزین است

مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان ادامه داد: آنچه در بازار طلا و انگ فلزات مهم بوده وزن دقیق مصنوعات است که در این زمینه شرکت‌های بازرسی هر ۶ ماه یک بار به طلافروشی‌های سطح استان مراجعه و ترازوها را مورد آزمون و بازدید قرار می‌دهند، اگر ترازو مطابقت با استانداردها نداشته باشد لیست شده و به اتحادیه مربوط اعلام می‌شود، اتحادیه موظف هست تا دقیق شدن و کالیبره ترازو وضعیت را پیگیری و به اداره استاندارد اطلاع رسانی کند.

وی گفت: کدهای شناسایی مصنوعات نکته دیگری بوده که حائز اهمیت است؛ چرا که هر مصنوع در کارگاه خاصی تولید و کد شناسایی برای ردیابی محصول دارند، از طریق این کد طلا ردیابی شده و اگر مشکلی بر روی عیار آن باشد موضوع پیگیری و کارگاه مربوطه مشخص می‌شود، همچنین اگر فردی خسارت دیده باشد از این طریق می‌تواند پیگیر ضرر و زیان خود باشد.

جهانتیغ پاک اظهار کرد: سامانه ای با شماره ۱۰۰۱۵۱۷ طراحی شده که شهروندان می‌توانند کدهای ۱۰ رقمی مندرج بر روی کالا و محصولات را به آن ارسال و اصالت مشخصات و پروانه استاندارد محصول را مشاهده کنند.

وی افزود: از این طریق شهروندان می‌توانند از صحت استاندارد کالای مورد نظر اطمینان حاصل کرده و اگر اصلی نباشد از کیفیت کار متوجه می‌شوند.

حتما ببینید

احیای واحدهای راکد در دولت چهاردهم؛ بازگشت نبض تولید به ۲۳۰ واحد در سیستان وبلوچستان

احیای واحدهای راکد در دولت چهاردهم؛ بازگشت نبض تولید به ۲۳۰ واحد در سیستان وبلوچستان

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، با توجه به تأکید رئیس جمهور و سیاست‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *