انور ابراهیم: اکتشاف مالزی در دریای جنوبی چین ادامه می‌یابد

انور ابراهیم: اکتشاف مالزی در دریای جنوبی چین ادامه می‌یابد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا به نقل از رویترز، انور ابراهیم امروز سه‌شنبه گفت که شرکت پتروناس با وجود اعتراض‌های پکن به فعالیت‌های اکتشافی این شرکت در حوزه نفت و گاز، برنامه های خود را در منطقه انحصاری اقتصادی مالزی در دریای جنوبی چین ادامه می‌دهد.

نخست وزیر مالزی در صحن پارلمان این کشور ابراز داشت که این موضوع شامل فعالیت‌های اکتشاف انرژی در میدان گازی «کاساواری» در نزدیکی ایالت ساراواک در جزیره بورنئو می‌شود.

بر اساس این گزارش، بهره برداری از میدان گازی کاساوری با ذخایر ۱۰ تریلیون فوت مکعب، در ماه اوت (مرداد و شهریور) آغاز شده است.

وی با تاکید بر اهمیت روابط دیپلماتیک علیرغم اختلافات ارضی با همسایگان از جمله چین، به پارلمان اطمینان داد که مالزی همچنان پذیرای گفت‌وگو است.

ادعای حاکمیت کشورهای واقع در حوزه دریای جنوبی چین، به تنش در این آبراه بسیار مهم جهانی که مسیر بیش از سه تریلیون دلار مبادلات تجاری است، منجر شده است.

پتروناس در عملیات اکتشاف نفت و گاز شاهد تقابل با کشتی‌های چینی است، اما نخست وزیر مالزی تاکید دارد که اکتشاف آنها به منظور تحریک خصومت نیست.

نیاز مالزی به استخراج انرژی از دریای جنوبی چین به عنوان یکی از پر مناقشه‌ترین مناطق جهان، این کشور را در مقابل چین که حاکمیت تقریبا تمام این آبراه را برای خود می‌داند، قرار داده است.

اکثر نفت و گاز مالزی از دریای چین جنوبی استخراج می‌شود؛ جایی که پکن در سال‌های اخیر با کشورهایی از جمله فیلیپین و ویتنام که ادعای حاکمیت بر بخش‌هایی از این آبراه دارند، وارد تنش شده است.

در دریای آزاد در سواحل جزیره بورنئو مالزی، دکل‌های صنعتی مقادیر زیادی نفت و گاز استخراج می‌کنند که در تقویت اقتصاد مالزی نقش قابل توجهی ایفا می‌کنند.

برخلاف فیلیپین که درگیری‌های علنی با چین در منطقه مورد مناقشه داشته است، دولت مالزی کانال‌های دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد. حتی اگر کشتی‌های گارد ساحلی چین در نزدیکی آب‌های مالزی حرکت کنند، این کشور به ندرت از پکن انتقاد می‌کند که این تا حدی برای محافظت از روابط اقتصادی است زیرا چین از سال ۲۰۰۹ شریک تجاری اصلی مالزی بوده است.

مالزی اعلام کرده که این کشور قرار است در سال ۲۰۲۵ که ریاست آسه‌آن را بر عهده می‌گیرد، گفت‌وگو و همکاری بین کشورهای عضو این سازمان و چین را در مورد مناقشه دریای جنوبی چین آسان کند.

حتما ببینید

برخورد قایق تندرو با یک کشتی در هند ۱۳ کشته بر جای گذاشت

برخورد قایق تندرو با یک کشتی در هند ۱۳ کشته بر جای گذاشت

به گزارش بامداد پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از تارنمای خبری تایمز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *