یدالله رحمانی روز یکشنبه در دیدار با حمید ظهرابی معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور در یاسوج، اظهار کرد: توقف احداث سد ماندگان مطالبه عمومی مردم کهگیلویه و بویراحمد است و البته نشست ها و دیدارهایی در همین راستا با برخی از فعالان و دوستداران محیط زیست و سازمان های مردم نهاد برگزار شده است.
وی افزود: دانشگاه یاسوج و مراکز علمی و دانشگاهی در سطح استان و همچنین سازمان محیط زیست باید به این مساله ورود جدی کنند و این موضوع را در یک فضای علمی، منطقی، کارشاسانه و تحلیل مدارانه مورد بررسی موشکفانه قرار دهند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مراکز علمی و دانشگاهی و دوستداران محیط زیست و کارشناسان شرح خدمات این سد را به طور دقیق و شفاف ارایه دهند و در صورت لزوم و ضرری که به محیط زیست و طبیعت بکر منطقه و عرصه های ملی و طبیعی وارد می کند می توانیم با هماهنگی ارکان دولت جلوی احداث آن گرفته شود.
رحمانی با اشاره به صدور مجوزها برای طرح های اقتصادی استان از سوی اداره کل محیط زیست، تاکید کرد: اولویت در ارائه این مجوزها باید حفظ محیط زیست باشد چنانچه آسیبی به محیط زیست وارد شود قابل جبران نیست.
وی تاکید کرد: با توجه به کمبود تعداد محیط بانان در استان، انتظار کمک به استان در زمینه جذب نیرو در این سازمان وجود دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: نقش جوامع محلی در حفاظت از محیط زیست کم رنگ دیده شده است و چنانچه مردم وارد این عرصه شوند کارها بهتر پیش خواهد رفت.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، احداث سد “ماندگان” بر رودخانه “ماربُر” در دامنه شمالی دنا نگرانیهایی برای تکه پاره شدن منطقه حفاظت شده “دنا” را بیشتر میکند. سدی تا سال ۱۴۰۲ نامی از آن مطرح نبوده است.
کارشناسان معتقدند با برهم زدن مدیریت یکپارچه دنا، به یکی از ارزشمندترین مناطق حفاظت شده کشور خسارت جبران ناپذیری وارد می شود و حتی تاکید کردند مصوبه شورای عالی محیط زیست کشور مبنی بر تفکیک مدیریت این منطقه حفاظت شده امضای چهار عضور تخصصی این شورا را ندارد که بر نگرانی ها افزوده می شود.