۲۳ نابینای آذربایجان شرقی با وجود قبولی در آزمون استخدامی، «رد» شدند!

۲۳ نابینای آذربایجان شرقی با وجود قبولی در آزمون استخدامی، «رد» شدند!

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، رئیس هیات مدیره موسسه نابینایان بصیر تبریز شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: رد شدن جامعه فرهیخته نابینای استان در کمیسیون پزشکی، پس از قبولی در آزمون استخدامی، همه ما را اندوهگین کرده است.

قادر فخر رنجبری افزود: ابلاغیه رد کردن نابینایان در کمیسیون پزشکی پس از آزمون استخدامی امسال صادر شده است، در حالی که در سال‌های گذشته چنین مشکلی وجود نداشت.

وی تاکید کرد: استادهایی که از جامعه نابینایان در سطح کشور و استان فعالیت دارند همواره نشان داده‌اند که می‌توانند نقش مهم و تاثیرگذاری در ارتقای آگاهی، علم و پیشرفت جامعه داشته باشند.

۲۳ نابینای آذربایجان شرقی با وجود قبولی در آزمون استخدامی، «رد» شدند!

سخنرانی از روی کاغذی با خط بریل

مدیرعامل موسسه نابینایان بصیر تبریز با کاغذی که خودش با خط بریل بر روی آن نوشته و همزمان با لمس آن، صحبت می کرد نیز گفت: قانون حمایت از حقوق معلولان در سال ۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، اما ماده‌های بسیار آن از جمله ماده مربوط به استخدام، اجرا نمی‌شود.

حسین پورعلی افزود: امسال آزمون استخدامی آموزش و پرورش در بخشی که خاص نابینایان بود، پذیرفته شدگان نابینا را از کمیسیون پزشکی رد کرده‌است.

وی ادامه داد: نامه اعتراضی را با کمک نمایندگان به مجلس نوشتیم اما تا امروز جوابی در قبال آن دریافت نکردیم. نابینایان شرکت کننده در آزمون، هزینه‌ قابل توجهی برای ثبت نام در آزمون و کمیسیون پزشکی پرداخت کرده‌اند.

پورعلی با اشاره به اجرایی نشدن ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، گفت: باید معلولانی که امکان کار کردن ندارند، حداقل حقوق را دریافت کنند ولی این قانون تا امروز اجرایی نشده و مستمری داده شده نیز بسیار ناچیز به مبلغ هفت میلیون ریال است که گاهی نیز آن را حذف می‌کنند.

وی افزود: به نابینایان فرهیخته حتی با مدرک دکتری هنگام مراجعه به بانک گفته می‌شود که باید امینی در کنار خود بیاورند که این موضوع نیز جای ناراحتی دارد و حتی در دفترخانه‌ها نیز بدون حضور امین، خدماتی به نابینایان ارائه نمی‌شود.

وی ادامه داد: موسسه نابینایان بصیر در سال ۸۸ با هدف استعدادیابی، آموزش، کمک‌های توانبخشی و اشتغال شروع به کار کرد.

مدیرعامل موسسه نابینایان بصیر تبریز با اشاره به دوره‌ها و کلاس‌های مهارتی برای تمامی نابینایان در این موسسه، گفت: امسال برای نخستین بار در کشور کارگاه اصلاح حرکتی و اسکلتی کودکان نابینا برگزار شد که دوره دوم آن با حضور نوجوانان و بزرگسالان در آبان‌ برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات شطرنج، مسابقه پینگ پونگ نابینایان، همایش عصازنی در میدان شهیدبهشتی تبریز و همایش بزرگ روز عصای سفید در هفته عصای سفید، اظهار کرد: دریافت کارت منزلت نابینایان یکی از آرزوهای نابینایان بود که امسال از سوی شهرداری تبریز اجرایی شد.

۲۳ نابینای آذربایجان شرقی با وجود قبولی در آزمون استخدامی، «رد» شدند!

لازم باشد سینه خیز می‌روم تا به اهدافم برسم

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه تبریز که یکی از رد شدگان در کمیسیون پزشکی پس از آزمون استخدامی آموزش و پرورش است نیز گفت: وقتی متوجه معلولیتم شدم، از همان دوران کودکی گفتم که باید بیشتر از همه تلاش کنم تا به اهدافم برسم و اگر نتوانم راه بروم باید مسیرم را سینه خیز ادامه دهم و هیچگاه نباید از اهداف و آرزوهایم دست بکشم.

رقیه نوری زاده افزود: همواره بیش از توانم تلاش کردم تا بتوانم فرد موثری برای جامعه‌ باشم و در آزمون‌های استخدامی شرکت کردم‌. فارغ از این‌که هر سال موانعی ایجاد شد اما دلیل رد شدن در کمیسیون پزشکی برایم اندوه بار بود.

وی از سختی‌ها برای یافتن شغل و رسیدن به اهدافش گفت و ادامه داد: خیلی دوست دارم وارد شغل مشاور واحد آموزشی مدرسه شوم اما با رد شدن در مرحله کمیسیون پزشکی، نتوانستم به مرحله مصاحبه وارد شوم.

نوری زاده تاکید کرد: در این عمر چند ساله‌ام به این نتیجه رسیده‌ام که معلولیت، محدودیت نیست اما توسط برخی از افراد، محدودسازی می‌شود.

موارد استفاده کارت منزلت ارتقا یابد

مسئول توانبخشی موسسه نابینایان بصیر تبریز نیز که پیشتر مدیرعامل این موسسه بوده است، اظهار کرد: امسال ۲۳ نفر از نابینایان استان که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شده بودند، در مرحله کمیسیون پزشکی رد شدند.

روح الله ساعی افزود: از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص متفکرآزاد با مدیران مختلفی صحبت شد و مکاتباتی انجام گرفت و پیگیر هستیم تا این مطالبه را به شکل جامع مطرح کنیم تا به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: شهرداری تبریز در سال‌های اخیر شروع به مناسب سازی و دسترسی پذیری پیاده روها، پل‌ها و اصلاح برخی از پله‌ها کرده ولی هنوز با معیارهای کشور و جهان فاصله زیادی داریم.

وی تاکید کرد: کارت منزلت صادر شده برای نابینایان نیز فقط شامل اتوبوس بی ار تی، مترو و پارکینگ می‌شود و سایر اتوبوس‌های شهری بخش خصوصی را پوشش نمی‌دهد در حالی که در تهران و مشهد برای تمامی اتوبوس‌ها قابل استفاده است.

وی افزود: آمادگی داریم تا یک فرهنگسرا از سوی شهرداری برای جامعه نابینایان و کم بینایان اختصاص یابد و کلاس‌ها و دوره‌های این جامعه را در این فرهنگسرا برگزار کنیم.

فعالیت ما در راه خداست

مسئول آموزش موسسه نابینایان بصیر تبریز نیز که خود نابینا و معلم نابینایان است، تاکید کرد: هر یک از دوستانی که در این موسسه فعالیت دارند و به قشر نابینایان خدمات می‌دهند، ریالی بابت فعالیت خود دریافت نمی‌کنند و هدف همه فقط کار در راه خدا است.

مهدی رفعتی در مورد کارت منزلت شهرداری که نامه درخواست آن در دوران مدیرعاملی وی به شهرداری ارسال شده است، ادامه داد: تبریز به عنوان شهر اولین‌ها مطرح است اما در اجرای طرح کارت منزلت عقب مانده بود.

وی افزود: یک ایراد مهم کارت منزلت صادر شده مربوط به نوع استفاده آن است که افراد فقط آن را به متصدی کارت بلیت نشان می‌دهد و سوار اتوبوس می‌شود که این امر باعث دید منفی و جدا شدن از باقی افراد می شود و تاثیر منفی دارد، در حالی که نابینایان در سایر شهرهای کشور، از کارت منزلت مثل سایر افراد استفاده می‌کنند.

شهرداری حمایت کند، پارالمپیک دیگر چند مدال بیشتر به دست می‌آوریم

مسئول کارگروه اشتغال و ورزش موسسه نابینایان بصیر تبریز نیز اظهار کرد: میثم بنی طبار دارنده مدال نقره پارالمپیک و در مسابقات آسیایی نیز آقای نوایی برنز جودو و لیلا زارع زاده و هادی مشیرابادی طلای شطرنج را کسب کرده‌اند.

هادی حیدری بر لزوم حمایت از نابینایان ورزشکار استان از سوی شهرداری تاکید کرد و گفت: تمامی این موفقیت‌ها با هزینه خود ورزشکاران به سرانجام رسیده و اگر حمایت بیرونی باشد، قطعا شاهد موفقیت‌های بیشتری در مسابقات پارالمپیک بعدی خواهیم بود.

۲۳ نابینای آذربایجان شرقی با وجود قبولی در آزمون استخدامی، «رد» شدند!

قانون جذب سه درصدی معلولان در بدنه شهرداری جدی گرفته شود

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز که تا پایان به صحبت‌های نمایندگان قشر نابینایان استان گوش داد، گفت: یک نابینا ناتوان نیست و بلکه شاید نابینایی او باعث ایجاد بستری برای فعالیت بیشتر در جامعه شود.

غلامرضا احمدی افزود: جامعه از نظر مدیریت شهری برای بیناها ساخته شده و نابینایان در ساخت آن درنظر گرفته نشده‌اند. گاه یک نابینا بدون همراه نمی‌تواند از خانه خارج شود که یک مشکل بزرگ است.

وی با بیان این‌که قانون گذار دغدغه اهالی روشندلان را در نظر گرفته ولی موضوع مهم، اجرای آن قوانین است، افزود: قانون جذب سه درصدی معلولان در بدنه شهرداری باید جدی گرفته شود.

احمدی با اشاره به فعالیت باشگاه ورزشی شهرداری در دوره کنونی، افزود: تیمداری و پرداخت به ورزش حرفه‌ای توسط شهرداری ممنوع است و تنها وظیفه شهرداری در حیطه ورزش، ایجاد و توسعه فضاهای ورزشی و ترویج ورزش همگانی است اما حمایت از ورزشکاران دارای معلولیت از بعد خدمات اجتماعی می‌تواند از سوی شهرداری انجام گیرد.

حتما ببینید

فیلم| موج بیماری‌های تنفسی و راهکارهای پیشگیری

فیلم| موج بیماری‌های تنفسی و راهکارهای پیشگیری

دریافت ۳۹ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *