به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا از لندن، تاکنون ۶۹ هزار و ۶۹۵ هزار نفر طومار الکترونیکی سازمان بینالمللی امدادرسانی آکسفام درباره درخواست از دولت انگلیس برای توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را امضاء کردهاند.
در این طومار خطاب وزرای تجارت و امور خارجه انگلیس آمده است: ما از شما می خواهیم که فورا مجوزهای صادرات سلاح به (رژیم) اسرائیل را متوقف کنید. این یک گام مهم به سوی آتش بس فوری و دائمی در منطقه بهشمار میرود.
امضاء کنندگان این طومار تاکید کردهاند: انگلیس تا زمانی که فروش سلاح به (رژیم) اسرائیل را متوقف نکند، در کشتار غیرنظامیان در غزه شریک است. همه در غزه به کمک های بشردوستانه نیاز دارند، اما محاصره و حملات مداوم (رژیم) اسرائیل باعث شده است که سازمان های بشردوستانه نتوانند کار خود را به درستی انجام دهند. بریتانیا باید با پایان دادن به همکاریهای تسلیحاتی، نقش خود را در برقراری آتشبس ایفا کند و تنها در این صورت می توان کار سخت ایجاد صلح و عدالت پایدار در منطقه را آغاز کرد.
نویسندگان بر همین اساس از دولت انگلیس خواستهاند که تمام مجوزهای صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورد و تلاش خود را برای کمک به برقراری آتش بس فوری و دائمی صورت دهد.
در همین حال بیش از یک هزار و ۲۰۰ هنرمند و فعال فرهنگی طی نامهای سرگشاده به مدیران سالن تئاتر «سدلرز ولز» لندن درخواست کردهاند که همکاری خود را با سازمانها و نهادهای حامی رژیم صهیونیستی از جمله بانک بارکلیز متوقف کنند.
نویسندگان در این نامه اشاره کردهاند که بارکلیز با اعطای وامهای کلان به شرکتهای صهیونیستی و تولید کننده تسلیحات جنگی در انگلیس، از کشتار مردم فلسطین حمایت میکند. آنها علاوه بر توقف همکاری با این بانک، درخواست کردهاند که نماینده بارکلیز نیز از هیات مدیره تئاتر برکنار شود.
پویش همبستگی با مردم فلسطین هم با انتشار طوماری در تارنمای خود خواستار توقف کامل فروش سلاح به رژیم صهیونیستی، بهویژه قطعات جنگندههای اف۳۵ شده است.
در این طومار که تاکنون ۱۹ هزار و ۴۲۱ امضاء جمع کرده، آمده است که تصمیم دولت جدید انگلیس برای تعلیق بخشی از مجوزهای فروش سلاح به رژیم اسرائیل کافی نیست و تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی، هیچ بهانهای را برای دولت انگلیس باقی نمیگذارد که با توقف کامل همکاریهای تسلیحاتی، از وقوع نسل کشی در غزه و لبنان جلوگیری کند.
در همین حال، افزون بر ۱۰۷ هزار نفر طوماری را در تارنمای پارلمان انگلیس امضاء کردهاند که در آن از دولت این کشور درخواست شده است تا مجوز فروش سلاح به رژیم صهیونیستی ر به طور کامل متوقف کند. در این نامه آمده است: کودکان فلسطینی یتیم، مردم زیر آوار ساختمان ها له شده و یک فاجعه تمام عیار در غزه رخ میدهد. ما معتقدیم که دولت بریتانیا در سمت اشتباه تاریخ ایستاده است و باید فروش تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند.
حزب کارگر به رهبری آقای کییر استارمر که از تیرماه گذشته سکان دولت انگلیس را در دست گرفته است، برای کاهش فشار افکار عمومی، به ظاهر مواضع تندتری را نسبت به رژیم صهیونیستی در پیش گرفته و با محدود کردن فروش سلاح به این رژیم جنایتکار اصرار دارد اینگونه وانمود کند که تابع قوانین بینالمللی است.
وزیر امور خارجه انگلیس ماه پیش اعلام کرد که لندن حدود ۳۰ مجوز از ۳۵۰ مجوز فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را به دلیل «نگرانی از استفاده آنها برای نقضهای جدی حقوق بشر بینالمللی» به حالت تعلیق درآورد. دیوید لمی طی سخنانی در مجلس عوام گفت که بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته، دولت چارهای جز تعلیق این مجوزها ندارد زیرا آنها «میتوانند برای تسهیل نقض جدی قوانین بینالمللی مورد استفاده قرار گیرند.»
این ۳۰ مجوز مرتبط با قطعات هواپیما، پهپادها و بالگردهای نظامی و اقلام تسهیل کننده هدفگیری زمینی است اما قطعات جنگندههای اف-۳۵ از این تصمیم معاف شدند. انگلیس مدعیست که «حفظ برنامه اف-۳۵ جزو لاینفک امنیت بین المللی بشمار میرود».
با این حال اعتراضها به معافیت لندن در این زمینه روز به روز درحال افزایش است و حامیان فلسطین در انگلیس از دولت میخواهند که به طور کامل همکاریهای تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی را متوقف و از نفوذش در محافل بینالمللی برای پاسخگو کردن این رژیم جنایتکار استفاده کند.
شنبه گذشته، حامیان حقوق فلسطینیان و دیگر آزادی خواهان و عدالت طلبان یکی دیگر از تظاهرات بزرگ ضد صهیونیستی تاریخ این کشور را رقم زدند که تشکل دوستان الاقصی در انگلیس، شمار آنان را بیش از سیصد هزار نفر اعلام کرد.
افراد شرکت کننده از ملیتها و مذاهب مختلف ضمن حمل پرچم فلسطین و لبنان شعار میدادند: «به اشغالگری پایان دهید»، «فلسطین را آزاد کنید»، «فروش سلاح به اسرائیل را متوقف کنید» و«دست از حمله به لبنان بکشید». آنها همچنین شعارنوشتههایی را حمل میکردند که روی آنها عبارتهایی در خصوص عدالتخواهی، پایان نظام آپارتاید و توقف فوری جنگ نوشته شده بود.