تصادفات رانندگی از عوامل اصلی مرگ کودکان است

تصادفات رانندگی از عوامل اصلی مرگ کودکان است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت بهداشت، صابر جباری روز دوشنبه با اشاره به فرا رسیدن ۱۶ مهر روز ملی کودک رویکرد اصلی این وزارتخانه را کاهش مرگ و میر کودکان در کشور و زندگی سالم آنها دانست و افزود: رشد مناسب فیزیکی کودکان و تکامل کودکان برای نظام سلامت اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی به کاهش مرگ و میر افراد کمتر از ۵ سال در کشور اشاره کرد و گفت: میزان مرگ کودکان از ۱۳۵ مورد در هر هزار کودک در زمان پیش از انقلاب به ۱۵ مورد در هر هزار کودک کاهش یافته است.

جباری افزود: شاخص مرگ و میر نوزادان در قبل از انقلاب ۳۲ مورد در هزار تولد زنده بود که این شاخص نیز به عدد ۸.۲ رسیده است به طوری که امروز در تمام شاخص‌های مربوط به مرگ و میر کودکان در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، وضعیت مطلوبی داریم.

وی شایع‌ترین علت نوزادان در کشور را سندروم تنفسی به علت نارسی نوزادان دانست و افزود: در بازه سنی یک تا ۵۹ ماهگی، بیماری‌های عفونی، واگیر و انگلی در دهه‌های گذشته جان تعدادی از کودکان را می‌گرفت اما با توسعه خدمات و زیرساخت های سلامت، این بیماریها تا حد زیادی محدود شده‌اند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در عین حال اظهار داشت: متاسفانه سوانح و حوادث هر ساله تعداد قابل توجهی از کودکان و آینده سازان کشور را قربانی می‌کند.

جباری با بیان اینکه در کنترل و کاهش حوادث و سوانح عوامل مختلفی از جمله پلیس، وضعیت جاده‌ها و خودروها و عامل انسانی دخیل هستند، گفت: در سوانح، بحث ارتقای سواد سلامت و فرهنگسازی از سوی والدین به کودکان اهمیت زیادی دارد.

به گفته جباری، کاهش تعداد کودکان قربانی در حوادث و سوانح می‌تواند در جوانی جمعیت نیز تاثیر گذار باشد چرا که نوزاد متولد شده و رشد یافته است اما متاسفانه بر اثر حوادث و سوانح، کودکان را از دست می‌دهیم.

وی تاکید کرد: وقتی نوزادی متولد می‌شود تا پایان پنج سالگی، سلامت او حداقل ۱۶ بار پایش و بررسی می‌شود و از امسال باتوجه به نقش بالای حوادث و سوانج در مرگ و میر کودکان، برنامه‌ای برای آموزش و بازآموزی احیای پایه کودک تهیه شده است تا احیای کودکان در بیمارستانها به خوبی انجام شود.

حتما ببینید

آنفلوآنزا همه گیر نشده است/ضرورت استفاده از ماسک و تزریق واکسن برای بیماران خاص

آنفلوآنزا همه گیر نشده است/ضرورت استفاده از ماسک و تزریق واکسن برای بیماران خاص

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا، در گزارش اخیر سازمان جهانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *