به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، بعد از گذشت یک سال از عملیات طوفان الاقصی، تاثیرات مسیری که این عملیات آغاز کرد، بر مقاومت فلسطین و در راس آن جنبش حماس و آرمان فلسطین در حال روشن شدن است؛ به ویژه بعد از اینکه رژیم صهیونیستی در حال گسترش پروژه عادیسازی با کشورهای عربی و تشکیل یک ائتلاف عربی- صهیونیستی علیه مقاومت در منطقه بود.
طوفان الاقصی چگونه پروژه مقاومت فلسطین را زنده کرد؟
در شرایطی که رژیم اشغالگر صهیونیستی به کمک متحدان خود و در راس آن آمریکا طی دهههای گذشته به ویژه چند سال اخیر، بعد از اعلام پروژه ضد فلسطینی «معامله قرن» که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده ارائه شد، سعی داشتند آرمان فلسطین را برای همیشه دفن کنند، عملیات طوفان الاقصی پروژه مقاومت فلسطین را به شکل اولیه خود برگرداند؛ یعنی همان زمانی که مقاومت مسلحانه در فلسطین به عنوان راه اصلی مقابله با اشغالگری و ناامن کردن اراضی فلسطین برای صهیونیستها انتخاب شد.
از طرف دیگر، عملیات طوفان الاقصی محبوبیت حماس و کل گروههای مقاومت فلسطین و همچنین محور مقاومت را در میان مردم فلسطین و نیز کل منطقه چند برابر کرد. بر همین اساس جایگاه سیاسی مقاومت فلسطین هم به موازات جایگاه نظامی و مردمی آن بعد از یک سال، به شکل قابل توجهی تقویت شده و حتی کشورهای استکباری جهان مانند آمریکا هم مجبورند موجودیت مقاومت فلسطین را به رسمیت بشناسند.
ضربه طوفان الاقصی به پروژه خطرناک فاشیستهای صهیونیست
نبرد طوفان الاقصی در وضعیتی انجام شد که رژیم صهیونیستی بعد از روی کار آمدن کابینه راست افراطی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم، در حال طراحی توطئهای بزرگ علیه فلسطین و در راس آن قدس و مسجد الاقصی بود و ایتمار بن گویر، وزیر فاشیست رژیم اشغالگر طرح شومی برای یهودیسازی مقدسات فلسطین ارائه داده بود. همچنین نوار غزه تحت محاصره شدید قرار داشت و از سوی دیگر تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری، همکاری خود با دشمن صهیونیستی را گسترش داده و در تلاش برای سرکوب مقاومت در این منطقه بود.
تجلی عملی وحدت عرصههای مقاومت در طوفان الاقصی
در روز تاریخی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مقاومت فلسطین به رهبری حماس همه قدرت و منابعی را که در دوره حکومت خود بر نوار غزه جمع آوری کرده بود، به کار گرفت تا بیشترین آسیب ممکن را به اشغالگران صهیونیست وارد کند. یکی از نکات متمایز نبرد طوفان الاقصی با دیگر نبردهای فلسطینیها و رژیم صهیونیستی این بود که ابعاد این عملیات صرفاً محدود به داخل فلسطین و جنگ مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل نشد.
تنها یک روز بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی در شهرکهای اطراف غزه بود که مقاومت اسلامی در لبنان، رسماً اعلام کرد که به این نبرد بزرگ برای حمایت از مردم و مقاومت غزه و همچنین دفاع از لبنان و ملت آن میپیوندد.
جنبش انصارالله یمن هم چند هفته بعد رسماً وارد نبرد طوفان الاقصی شد و ابتدا با محاصره دریایی سنگین علیه رژیم صهیونیستی، بخش بزرگی از اقتصاد این رژیم که وابسته به بندر ایلات است را فلج کرد و سپس عملیاتهای بیسابقهای انجام داد که تا قلب تلآویو رسید و همچنان ادامه دارد.
مقاومت اسلامی عراق هم با وجود فشارهای شدید آمریکا، از جبهه حمایت از مردم و مقاومت فلسطین جا نماند و به عملیاتهای خود علیه مراکز صهیونیستی در عمق فلسطین اشغالی ادامه داده و همین چند روز قبل بود که در حملات پهپادی پیشرفته آن به پایگاه ارتش صهیونیستی در جولان اشغالی، چندین نظامی صهیونیست به هلاکت رسیده یا زخمی شدند.
در داخل فلسطین در جبهه کرانه باختری هم، مقاومت با آتشی بسیار تند علیه صهیونیستها قیام کرده و ضربات سنگینی به دشمن وارد ساخت؛ تا جایی که صهیونیستها همچنان نگران وقوع انتفاضه سوم فلسطین از کرانه باختری هستند. در این میان تشدید قابل توجه عملیاتهای استشهادی در سراسر فلسطین اشغالی را نیز نباید نادیده بگیریم که به شکلی بیسابقه تا دل تل آویو کشیده شد و جدیدترین مورد آن، مربوط به هلاکت و زخمی شدن دهها صهیونیست در یک عملیات استشهادی، ساعاتی قبل از انجام عملیات وعده صادق ۲ ایران در داخل تل آویو است.
معادلات ضدصهیونیستی جدید در منطقه با وعده صادق ایران
در این بین، ورود ایران به تقابل مستقیم با رژیم صهیونیستی در پاسخ به شرارتها و جنایات تروریستی این رژیم، معادله جدیدی را در قواعد درگیری با اشغالگران در منطقه ترسیم کرد و بعد از حمله موشکی کوبندهای که هفته گذشته، ایران به عمق فلسطین اشغالی و قلب تلآویو انجام داد، سایر گروههای محور مقاومت در جبهه حمایت از فلسطین، با روحیهای بالاتر ضربات بیسابقهای به صهیونیستها وارد کردهاند؛ تا جایی که امروز گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس در عملیاتی بی سابقه مرکز تل آویو را هدف حمله موشکی خود قرار داده است.
مجموع این تحولات، تغییر مسیر سیاسی منطقه را نسبت به قبل از ۷ اکتبر نشان میدهد؛ زیرا طوفان الاقصی حقیقت آرمان فلسطین و ماهیت اشغالگر رژیم جعلی صهیونیستی را بار دیگر به همه جهانیان یادآوری کرد و موجب شد تا مسئله فلسطین در اولویت مسائل جهان قرار بگیرد.
این عملیات تاریخی نشان داد که عادی سازی روابط برخی کشورهای خائن عربی با رژیم صهیونیستی، نمیتواند آرمان فلسطین را به دست فراموشی بسپارد و اعراب و مسلمانان هرگز فراموش نمیکنند که اسرائیل دشمن خونی آنهاست.
ابعاد جهانی طوفان الاقصی
اما علاوه بر ابعاد منطقهای، طوفان الاقصی خیلی سریع ابعاد جهانی پیدا کرد و برای نخستین بار در کشورهای آمریکا و اروپا شاهد برگزاری تظاهراتهای گسترده ضد صهیونیستی در حمایت از فلسطین هستیم.
جنبش دانشجویی عظیمی که در آمریکا و اروپا در محکومیت جنایات رژیم اشغالگر علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه و اکنون در لبنان، به راه افتاد، نمونه بارز بیداری جهانی در نتیجه طوفان الاقصی بوده و ملتهای جهان در حالی که حاکمان آنها از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند، دیگر روایتهای دروغین این رژیم را باور ندارند و آن را به عنوان یک موجودیت اشغالگر و جنایتکار میشناسند.
حتی محبوبیت مقاومت فلسطین و کل محور مقاومت هم در سراسر جهان بیشتر شده و افکار عمومی متوجه شدند، برخلاف تبلیغاتی که غرب و صهیونیسم انجام داده بودند، اسرائیل مصداق بارز تروریسم است، نه گروههای مقاومت.
گسترش مناسبات سیاسی مقاومت فلسطین با کشورهای بزرگ
از طرف دیگر، روابط سیاسی مقاومت فلسطین با کشورهای بزرگ همچون روسیه و چین در جریان این نبرد گسترش یافت. تقویت روابط جنبش حماس با این دو کشور، در شرایطی که آنها در یک درگیری غیر رسمی با آمریکا قرار دارند، به شدت موجب نگرانی این کشور و رژیم صهیونیستی شده است. آمریکاییها نگرانند که طوفان الاقصی فرصتی برای تقویت همکاری و هماهنگی محور مقاومت با روسیه و چین باشد.
در این زمینه روسیه از حق وتوی خود علیه پیشنویس قطعنامه شورای امنیت که جنبش حماس را یک گروه «تروریستی» معرفی میکرد، استفاده کرد. از طرف دیگر چین چند ماه قبل شاهد برگزاری نشستهای سطح بالا میان گروههای فلسطینی بود و اقدامات دیپلماتیک متعددی برای تحقق آشتی فلسطینی انجام داد.
در همین حال تماسهای سیاسی مستحکمی میان مقاومت فلسطین با قطر، ترکیه، مالزی، مصر، عراق، الجزایر، لبنان و دیگر کشورها علاوه بر ایران برقرار است.
حفظ ساختار سیاسی و نظامی مقاومت فلسطین بعد از یک سال جنگ
البته نباید فراموش کنیم که جنبش حماس در این نبرد، مصیبتهای زیادی را تحمل کرد و علاوه بر شهادت دهها هزار غیرنظامی بیگناه در نوار غزه و فاجعه انسانی در این باریکه، اسماعیل هنیه، رئیس فقید دفتر سیاسی جنبش حماس و معاون وی صالح العاروری و شماری از رهبران و فرماندهان این جنبش در جنایات تروریستی دشمن به شهادت رسیدند.
اما با همه این وجود ساختار سازمانی و نظامی حماس هیچ آسیبی ندید و نقش رهبری آن در داخل و خارج همچنان به قوت خود باقی است. انتخاب یحیی السنوار به عنوان جانشین شهید هنیه تنها چند روز بعد از شهادت او، موید همین امر است.
همچنین بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست همچنان در نوار غزه به عنوان یک برگ برنده بزرگ در دست مقاومت فلسطین است و همه تلاشهای دشمن صهیونیستی برای بازگرداندن اسرای خود با زور نظامی شکست خورد.
گزارشهای رسانههای منطقهای و حتی رسانههای صهیونیستی و غربی حاکی از آن است که اکثر گردانهای القسام که در غزه با ارتش صهیونیستی میجنگند، وضعیت مطلوبی دارند و علاوه بر توانایی برای ادامه جنگ، دائماً در حال به روز کردن توانمندیهای خود و توسعه تاکتیکها طبق شرایط میدانی هستند.
گسترش محبوبیت مقاومت بعد از طوفان الاقصی
نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم، این است که رژیم صهیونیستی امیدوار بود از طریق جنایتهای وحشیانه خود علیه نوار غزه، افکار عمومی فلسطینیها را علیه مقاومت تحریک کند؛ اما مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه نه تنها به مقاومت بدبین نشدند، بلکه انگیزه بیشتری برای ایستادن کنار آن و جنگ با دشمن اشغالگر تا آخرین نفس پیدا کردند.
در این میان ناظران امور معتقدند که ورود حزب الله و ایران به عرصه تقابل با دشمن صهیونیستی به شکل قابل توجهی موجب تقویت روحیه مردم غزه شده و امید آنها را برای پیروزی بر دشمن بیشتر میکند. به طور کلی مجموع این عوامل نشان میدهد که وزن سیاسی مقاومت فلسطین بعد از نبرد طوفان الاقصی در حال افزایش بوده و این موجب میشود که در آینده هم نقش بیشتری در امور فلسطین ایفا کند؛ به ویژه اینکه تشکیلات خودگردان به رهبری محمود عباس با ادامه خدمت به صهیونیستها در شرایط کنونی، جایگاه خود را نزد مردم فلسطین بیش از پیش پایین آورد.
در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که مردم فلسطین از ۱۰۰ سال قبل تحت استعمار و اشغال غرب و بعد از آن رژیم جعلی صهیونیستی قرار داشتهاند و روشهای زیادی را برای آزادی از شر اشغالگران امتحان کردند که هیچ یک موفق نبود. اما نسل کنونی فلسطین برخلاف نسلهای گذشته، انگیزه و اراده مضاعفی برای آزاد کردن سرزمین خود دارند و از همه مهمتر امروز مقاومت فلسطین تحت حمایت محور بزرگی به رهبری جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که این مسئله روحیه فلسطینیها را برای جنگ با دشمن صهیونیستی تقویت میکند.
مقاومت فلسطین نبرد طوفان الاقصی را آغاز کرد تا در وهله نخست از انحلال آرمان فلسطین در میان خیانت رژیمهای عربی و سازش آنها با اشغالگران صهیونیست جلوگیری کند و قطعاً میدانست که پا گذاشتن در این راه، بهای سنگینی دارد؛ اما مقاومت مسلحانه تنها گزینهای است که با آن میتوان بر رژیم وحشی صهیونیستی غلبه کرد.
انتهای پیام/