به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قم، علیرضا ارجمندی امروز در نشست علمی تخصصی گردشگری و صلح قم اظهار کرد: لغو روادید در ورود گردشگر بسیار مؤثر بود، چراکه عموم گردشگران برای مسائل فرهنگی و تبادلات فرهنگی سفر میکنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم بیان کرد: امیدواریم بتوانیم به صنعت گردشگری ورود پیدا کنیم و موجب تحولات در این امر مهم و بسیار خطیر شویم.
وی ادامه داد: اگر آرامش مخدوش شود، گردشگر حضور پیدا نمیکند و گردشگری باعث میشود تا انقلاب و مسائل فرهنگی در دنیا تبیین شود.
ارجمند ابراز کرد: گردشگری موجب تحولات فرهنگی و تبلیغ میشود که اگر در دانشگاه به این موضوع پرداخته شود، بسترهای خوبی در این مسأله برای توسعه کشور فراهم خواهد شد.
وی عنوان کرد: به برکت حضرت معصومه (س) سالانه پذیرای میلیونها زائر در استان قم هستیم. امسال زائران استان قم نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته و باتوجهبه لغو روادید برای ۳۲ کشور، زائران خارجی بهویژه عربزبانان و اخیراً هندیها استقبال خوبی از سفر به این شهر میکنند.
مدیرکل میراثفرهنگی و گردشگری استان قم با اشاره به کمبود تخت برای اسکان زائران در شهر قم افزود: ما بهصورت رسمی ۱۴ هزار تخت داریم که این ظرفیت پاسخگوی نیاز قم نیست. ضریب اشغال تختهای ما در سال گذشته ۸۵ درصد بوده است؛ از این رو ۲۲ هتل در حال ساخت است و در دو سال گذشته ۲ هزار تخت اضافه شده و به دنبال این هستیم که این پروژهها خصوصاً در حوزه زائرسرایی گسترش پیدا کند.
گردشگری موجب توسعه فرهنگها میشود
حجت الاسلام محمدحسین مظفری نیز در نشست علمی گردشگری و صلح قم اظهار کرد: نسبت میان گردشگری و صلح بسیار اهمیت دارد و ارتباط تنگاتنی دارند.
رئیس مرکز صلح دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: در آیات سوره قریش به نکته خیلی ظریفی اشاره شده است که برای اینکه الفت و محبت در میان قریش و دیگر مردمان برقرار شود، باید به پرستش پروردگار بپردازند.
وی ابراز کرد: دو پایه صلح امنیت سیاسی و اقتصادی است که این امر موجب الفت و دوستی میان ملتها میشود.
مظفری گفت: بر خلاف تعریف رایج از صلح که آن را فقدان جنگ میدانیم، معنای مثبت دارد بلکه جنبه مثبت آن احترام به تنوع فرهنگی و دینی ملتها است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: گردشگری موجب آشنایی با آداب و رسوم و سبک زندگی دیگر تها میشود و همچنین این سفر عاملی برای رفع نواقص و مشکلات درونی است.
وی ادامه داد: گردشگری موجب توسعه فرهنگها میشود و نقطه عطفی بین ملل ایجاد میکند و گردشگر به فروتنی میرسد که به احترام دیگری میانجامد و موجب برقراری دوستی و محبت بین ملتها میشود
رئیس مرکز صلح دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: رفت و آمد بین کشورها باعث میشود تا کینهها تبدیل به الفت شود و در این مسیر میتواندمانع بروز مخاصمه شود، حتی میتواند در ترمیم ارتباطها مؤثر باشد.
انتهای پیام/