۴۹۶ هزار متقاضی تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کردند 

۴۹۶ هزار متقاضی تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کردند 

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «سید احمد خادمیان» روند ارائه تسهیلات ودیعه مسکن را تشریح کرد و گفت: تاکنون یک میلیون و ۸۷۸ هزار و ۶۳۳ نفر برای تسهیلات ودیعه مسکن در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کردند که از بین این تعداد ثبت‌نام شده و متقاضی، یک میلیون و ۶۶۹ هزار و ۷۸۰ نفر حائز شرایط شناخته شدند.

مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن ادامه‌داد: تاکنون نیز یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۷۸۴ نفر به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی شدند که میزان قرارداد منعقد شده توسط بانک‌ها با متقاضیان حائز شرایط به تعداد ۴۹۶ هزار و ۲۸ نفر است.

خادمیان، بر همکاری موثرتر بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان تاکید کرد.

گفتنی است جزئیات دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۱ که از محل منابع ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن است به شرح زیر است:

دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۱ از محل منابع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن

به استناد ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۰۶/۳۰ مجلس شورای اسلامی و مصوبات مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۳ و ۱۴۰۱/۰۳/۳۱ شورای پول و اعتبار و در راستای حمایت از مستأجرین کم درآمد، دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن که از این پس به اختصار “دستورالعمل” نامیده می‌شود، به شرح ذیل ابلاغ می‌شود:

ماده (۱) متقاضیان مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی و بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیه‌های تعیین شده از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند. ماده ۲ سقف تسهیلات اعطایی مشمولان موضوع این دستورالعمل، حسب درخواست متقاضی و ضوابط اعطای تسهیلات بانکی در مناطق شهری کشور، به شرح ذیل است:

تهران ۲۰۰ میلیون تومان، مراکز استان ۱۵۰ میلیون تومان، سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و روستایی ۴۰ میلیون تومان

تبصره: مبالغ در نظر گرفته شده برای تسهیلات موضوع این ماده، پس از اخذ مدارک و مستندات مورد نیاز و استعلامات صورت گرفته از سوی بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی و بر اساس توافق متقاضی و بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی می‌تواند به مبالغ کمتر از سقف‌های تعیین شده تقلیل یابد. در این صورت متقاضی موظف است نسبت به اصلاح سقف تسهیلات درخواستی در سامانه اقدام نماید.

ماده (۳) بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

ماده (۴) تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی به مستأجر پرداخت می‌شود.

ماده (۵) تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر ۵ سال قابل اعطا است.

ماده (۶) وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره ۰۱/۲۴۷۹۲ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۰۴ مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پول‌شویی بانک مرکزی است.

ماده (۷) شرایط متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل به شرح ذیل است:

متقاضیان باید دارای اجاره‌نامه رسمی یا اجاره‌نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ ۱۴۰۱/۰۱/۰۱ به بعد باشند. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند. تبصره: بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره نامه دریافتی اقدام نماید. کلیه متقاضیان و همسر ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت¬نام، فاقد مسکن و یا زمین مسکونی ملکی باشند. چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت وی محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود. متقاضی می‌بایست متاهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای ۳۵ سال سن و در خصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند. متقاضیانی که در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ از تسهیلات کمک ودیعه مسکن موضوع مصوبات ستاد ملی کرونا استفاده نموده اند در سال ۱۴۰۱ امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند.

ماده (۸) چنانچه متقاضی تا حداکثر ۱۵ روزکاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

ماده (۹) چنانچه بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضیان بدون داشتن توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی اقدام نکنند، مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ذیل ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن می‌شود.

تبصره: بانک‌های عامل موظفند تا زمان تکمیل سهمیه ابلاغی از سوی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱ فرآیند پرداخت تسهیلات به متقاضیان را ادامه دهند.

حتما ببینید

«حسین خانلری» مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شد 

«حسین خانلری» مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شد 

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، اعضای هیات دولت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *