به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولیفقیه در استان قزوین و امام جمعه قزوین در دیدار با حجتالاسلام و المسلمین حسن هرمز مدیرکل امور اجرایی زکات کشور که پیش از ظهر امروز در محل دفتر نماینده ولیفقیه در استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: جامعه ما به مسائل معرفتی زکات بهشدت محتاج است، اینکه بفهمیم زکات چه موقعیتی دارد و از نگاه دینی چه جایگاهی دارد دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: مسائل شرعی زکات نیز حائز اهمیت است، یعنی بسیاری از متدین هستند که نمیدانند اگر لباسشان را با پول زکات خریده باشند و ادای دین نکرده باشند، نمازشان باطل است، این قبیل مسائل باید برای مردم روشن شود.
عابدینی افزود: اگر بوته انگور را یک سال هرس نکنیم دانههای آن کمکم ریز میشوند، اگر سالهای بعد هم هرس نشود ساقههای آن باریک میشوند، چند سال که بگذرد دیگر اصلا انگور نمیدهد، اما اگر هر سال شاخههای اضافه هرس شوند، بوتهها جان تازه میگیرند و انگورشان درست و سالم میشود؛ زکات را هم باید اینگونه مصداقی برای مردم توضیح داد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: در معنای زکات گفته میشود که هم پاکسازی و تزکیه و هم رشد و نمو در آن است، البته این معانی با یکدیگر متفاوت نیستند، بلکه همین پاکسازی است که این رشد و نمو را ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: این مسائل باید برای مردم تبیین شود، ما باید به مردم این نوع نگاهها را یاد بدهیم.
عابدینی تاکید کرد: ما یک چیزی به نام مال و یک چیزی به نام رزق داریم. مال ممکن است وبال گردن باشد و برای آدم استرس ایجاد کند، اما خدای متعال برای رزق در آیه ۵۸ سوره ذاریات فرموده است: خداست که خود روزىبخش نیرومند استوار است.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: مال خیلی وقتها دردسر و گرفتاری برای انسان درست میکند و آرامش را از آدم میگیرد، اما رزق همیشه رشد و بالندگی دارد و برای انسان آرامشبخش است، اینها همان مسائل معرفتی است که ما باید در باب زکات در روستاها بهصورت چهره به چهره به مردم تزریق کنیم.
وی یادآور شد: دنیا مزرعه آخرت است، یعنی هر چه در دنیا بکاریم، در آخرت همان را برداشت میکنیم و این را باید برای مردم تبیین کنیم.
عابدینی عنوان کرد: اگر ما به مردم معرفترسانی کنیم، کار زکات پا میگیرد، از سوی دیگر شما باید خودتان را مأمور خدا بدانید.
وی بیان کرد: ضرورت همافزایی بین ائمه جمعه و علیالخصوص نمایندگان ولیفقیه در استانها حائز اهمیت است، ممکن است امام جمعه فلان استان به یک تجربههایی در رابطه با زکات رسیده باشد، اگر میشد این عزیزان سالی یک بار همدیگر را میدیدند و میگفتند چه کارهایی در زمینه زکات میکنند، همه میتوانستند از تجربیات هم استفاده کنند، این تبادل نظر و تجربه خیلی میتواند مؤثر باشد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در پایان گفت: در قیامت چهار سؤال اساسی از انسان پرسیده میشود، یکی از سؤالها در این رابطه است که مالت را از کجا به دست آوردی و در کجا خرج کردی؟ بنابراین هم زکاتدهنده و هم زکاتگیرنده در این رابطه مسئول هستند، ما باید بیشتر در جریان مصارف زکات باشیم.
انتهای پیام/