استولتنبرگ: ناتو در ۱۰ سال گذشته منسوخ و دچار مرگ مرگ مغزی شده بود

استولتنبرگ: ناتو در ۱۰ سال گذشته منسوخ و دچار مرگ مرگ مغزی شده بود

به گزارش پنجشنبه شب آباجان به نقل از ایرنا از “تاس” وی خاطرنشان کرد: “در زمان من به عنوان دبیرکل، کارآمدی ناتو زیر سوال رفت. ناتو با نام های مختلف از جمله منسوخ شده، دچاراختلاف و مرگ مغزی توصیف شده است. “

در سال ۲۰۱۷، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، ناتو را سازمانی منسوخ خواند. در سال ۲۰۱۹، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، اعلام کرد که ناتو “دچار مرگ مغزی” شده است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، استولتنبرگ در ماه پاییز از سمت خود به عنوان سیزدهمین دبیرکل ناتو کناره گیری خواهد کرد و در اول اکتبر، مارک روته، نخست‌وزیر سابق هلند جایگزین او خواهد شد.

تنها جوزف لونس، که ۱۲ سال در این سمت بود، سابقه طولانی‌تری از استولتنبرگ به عنوان رئیس بزرگترین سازمان امنیتی جهان داشته است.

دهه ریاست استولتنبرگ در اوایل سال ۲۰۱۶ با یک کودتای نظامی نافرجام در ترکیه، متحد ناتو، همراه شد. او به سرعت از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه حمایت کرد و به این شکل توجه اردوغان را به خود جلب کرد.

در همان سال، زمانی که او در حال آماده سازی انتقال پیچیده ناتو به یک مقر جدید بود، دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور قدرتمندترین کشور عضو ائتلاف ناتو انتخاب شد.

سخنان ترامپ در مورد لزوم پرداخت بدهی متحدان ناتو به آمریکا اعتماد بین اعضا را تضعیف کرد. دستورالعمل ناتو مبنی بر صرف ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی برای دفاع، فقط به بودجه ملی کشورهای عضو مربوط می شد، نه بودجه مشترکی که یک کشور را ملزم به پرداخت عوارض می کرد.

این شرایط به یک چالش وجودی برای ناتو تبدیل شد. اعضای کوچکتر ناتو از این امر هراس داشتند که آمریکا تحت رهبری ترامپ از تعهد امنیتی ناتو مبنی بر اینکه همه به کمک یک عضو در بحران بیایند، کناره گیری خواهد کرد. این یک اصل بنیادی در ناتو می باشد.

استولتنبرگ در سال ۲۰۲۱، زمانی که بایدن به وعده ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان عمل کرد، نتوانست نفوذ زیادی داشته باشد. ناتو در این زمان با بزرگترین و چالش برانگیزترین عملیات امنیتی خود در تقریبا دو دهه گذشته مواجه شد. طالبان قدرت را در افغانستان پس گرفت و متحدان ناتو را تحقیر کرد.

تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، ناتو را در اوج بحران قرار داد. این اتحاد ۷۵ سال پیش به بهانه مقابله با اتحاد جماهیر شوروی تشکیل شد و دوباره با چنین شرایطی مواجه شده بود. استولتنبرگ پاسخ مشترک ناتو به این جنگ را هدایت کرده و این اتحاد را وادار کرد تا وعده سال ۲۰۰۸ خود مبنی بر اینکه اوکراین باید روزی به آن بپیوندد را تکرار کرد.

زمانی که فنلاند و سوئد تصمیم گرفتند به ناتو بپیوندند، او یکی از حامیان اصلی این دو کشور بود.

اما عضویت اوکراین در ناتو همچنان چشم‌اندازی دور است. جنگ روسیه و اوکراین در سومین سال خود قرار دارد و جنگ شدید میان دو طرف و بمباران های روزانه، صلح را دورتر می کند.

حتما ببینید

صدراعظم آلمان خواستار اتحاد مردم این کشور با وجود بحران‌های مختلف شد

صدراعظم آلمان خواستار اتحاد مردم این کشور با وجود بحران‌های مختلف شد

به گزارش سه شنبه شب آباجان به نقل از ایرنا از واشنگتن پست، اولاف شولتس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *