سهراب صحرایی روز پنجشنبه به آباجان به نقل از ایرنا افزود: در حال حاضر ۱۵ مرکز تکثیر و پرورش انواع ماهیان زینتی در استان در حال فعالیت است که در این مراکز بیش از ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه مراکز تولید ماهی زینتی به سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک مقیاس تقسیم بندی می شوند، ادامه داد: در استان کرمانشاه تعداد چهار مرکز بزرگ مقیاس و صنعتی با مجموع تولید سه میلیون قطعه و سایر واحدها نیز با ظرفیت متوسط تولیدی ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار قطعه فعال است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه افزود: با توجه به همجواری با عراق و بازار پررونق صادرات ماهی به این کشور، انجام برنامه ریزی کارشناسی و مدیریتی با هدف توسعه پایدار و افزایش ظرفیت اشتغال در این بخش امری ضروری است.
صحرایی تاکید کرد: از مهمترین برنامه های اداره کل شیلات استان کرمانشاه در زمینه توسعه صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی می توان به مواردی مانند شناسایی و حمایت از واحدهای خُرد و خانگی، شبکه سازی بین تولیدکنندگان ماهی زینتی و افراد علاقه مند به این صنعت با هدف ایجاد فضای رقابتی، ایجاد و تقویت ایستگاه برخط ماهیان زینتی و تلاش در راستای استعدادیابی و جذب سرمایه گذار در این حوزه و کمک به رونق اقتصادی روستا با احداث مراکز زینتی خانگی در مناطق روستایی اشاره کرد.
وی گفت: عدم وجود اتحادیه تولیدکنندگان ماهیان زینتی، قیمت بالا و متغیر اغلب نهاده های موردنیاز این صنعت، واردات انواع گونه های ماهیان زینتی بدون توجه به نیاز بازار و میزان تولید داخلی، عدم قیمت گذاری یکسان انواع ماهیان زینتی در کشور و عدم دسترسی تولیدکنندگان به غذای اختصاصی و باکیفیت و استفاده از غذای سایر ماهیان پرورشی از مهمترین چالش های مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی استان در سال گذشته بوده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، استان کرمانشاه هم اکنون با دارا بودن ۴۶۰ واحد شیلاتی در قالب ۳۷۸ مزرعه سردابی سالانه ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن و همچنین با داشتن ۸۰ واحد مزرعه گرمابی و تولید هفت هزار و ۶۰۰ تن و ۲ مزرعه تولید ماهیان خاویاری با تولید ۱۰ تن و نیز چهار مجتمع سردآبی و یک مجتمع گرمابی به همراه چهار واحد پرورش ماهی در قفس یکی از قطب های مهم تولید ماهی در بین استان های غیرساحلی کشور محسوب می شود.
استان کرمانشاه هم اینک رتبه نخست را در تولید ماهیان گرمابی در کشور در بین استان های غیرساحلی داراست.