به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تنها چند ساعت پیش، در اقدامی تروریستی سایبری، این رژیم دستگاههای ارتباطی در بیروت را منفجر کرد که منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نفر از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت شد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض تسلیتهای صمیمانه خود به خانواده بازماندگان و دولت لبنان، بهشدت این اقدام خرابکارانه و تروریستی توسط رژیم یاغی اسرائیل را محکوم میکند. رژیم اسرائیل باید برای این تجاوز و جنایت فجیع پاسخگو باشد.
ایروانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: از دیدگاه ما، نهتنها باید فلسطین بهعنوان یک عضو کامل سازمان ملل متحد پذیرفته شود، بلکه اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید تعهد تمام اعضای سازمان ملل را برانگیزد تا طبق ماده شش منشور، عضویت این رژیم در سازمان ملل را مورد بازنگری قرار دهند.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: با توجه به فوریت وضعیت و اهمیت پایان دادن به اشغال فلسطین و خاتمه دادن به سیاستها و اقدامات آپارتایدی رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان، جمهوری اسلامی ایران به نفع قطعنامهای که در این خصوص تدوین شده رای خواهد داد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در دهمین نشست ویژه اضطراری مجمع عمومی در روز سه شنبه به وقت محلی برابر با
۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ در نیویورک به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
آقای رئیس،
نمایندگان محترم،
بر اساس مباحث عمومی که در نشستهای قبلی مطرح شد و همچنین تصویب سه قطعنامه در خصوص مسئله فلسطین در دهمین نشست ویژه اضطراری مجمع عمومی در سال گذشته، جامعه بینالمللی تعهد خود را برای پرداختن به نیازهای فوری انسانی در فلسطین اعلام کرده و خواستار آتشبس فوری در سرزمینهای اشغالی فلسطین و تحقق حق غیرقابلانکار فلسطینیها برای تعیین سرنوشت و عضویت کامل آنها در سازمان ملل متحد شد. همانگونه که از آن زمان تاکنون مشاهده کردهایم، هیچ تغییر مثبتی در سیاستها و اقدامات آپارتایدی رژیم صهیونیستی به وجود نیامده و فلسطینیان راهی جز مقاومت در برابر حملات وسیع و مخرب نیروهای رژیم اسرائیل و شهرکنشینان مسلح علیه سرزمین و مردم خود، از جمله زنان و کودکانشان، نداشتهاند.
ما شاهد مقاومت شگفتانگیز برادران و خواهران فلسطینی خود در برابر تهاجم و بمباران وحشیانه و ناعادلانه نیروهای رژیم صهیونیستی اسرائیل هستیم که با حمایت چند کشور خاص صورت میگیرد و ناشی از سیاستهای آپارتایدی و نسلکشی مقامات این رژیم است. اکنون بسیاری از ملتهای آزادیخواه، مقاومت فلسطینیها را به عنوان تلاشی برجسته و تحسینبرانگیز شناختهاند.
دیوان بینالمللی دادگستری در آخرین نظریه مشورتی خود که در نوزدهم ژوئیه صادر شد، تأکید کرد که اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم اسرائیل غیرقانونی است و به عنوان اعمال غیرقانونی بینالمللی محسوب میشود که مسئولیت کامل این رژیم را به همراه دارد. در این خصوص، دیوان بهطور صریح اعلام کرده است که رژیم اسرائیل موظف است به حضور غیرقانونی خود در سرزمینهای اشغالی فلسطین پایان دهد و فوراً تمامی فعالیتهای شهرکسازی در این سرزمینها را متوقف کند، علاوه بر تخلیه کامل تمامی شهرکنشینان. همچنین، این رژیم موظف است خسارتهای وارده به تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را جبران نماید.
باید توجه داشت که اشغال توسط رژیم اسرائیل از مدتها پیش در حال انجام است و این مسئلهای بسیار مهم است که این رژیم بهطور عمدی آن را نادیده میگیرد. جای تعجب نیست که نماینده رژیم صهیونیستی در بیانیهای که در این نشست ارائه داد، به اشغال غیرقانونی آنها اشارهای نکرد؛ مسئلهای که تمرکز اصلی این نشست است. به نظر میرسد دنیای آنها از سال گذشته شروع شده و تنها دلیل مقاومت فلسطینیها، که همان اشغال غیرقانونی رژیم اسرائیل از چند دهه پیش است، نباید مورد توجه قرار گیرد.
آقای رئیس،
سفرا و همکاران محترم،
با توجه به اولین تعهد ما ذیل منشور سازمان ملل متحد، باید اقدامات مؤثر جمعی را برای از بین بردن این تهدید طولانیمدت برای صلح اتخاذ کنیم. اکنون زمان آن رسیده که ما بهعنوان اعضای سازمان ملل متحد این تعهد را به انجام برسانیم. سرکوب اقدامات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و نقض صلح توسط آن و همچنین حلوفصل یا تعدیل این وضعیت، که بهوضوح باعث نقض صلح شده، ضروری است.
در طول سال گذشته، نیروهای رژیم اسرائیل به اقدام تجاوزکارانه خشونتآمیزی علیه نوار غزه و سایر سرزمینهای اشغالی دست زدهاند که منجر به کشته شدن بیش از چهل هزار غیرنظامی فلسطینی شده است. در میان جنایات ادامهدار علیه غیرنظامیان در غزه، رژیم اسرائیل به تجاوزات و اقدامات تروریستی خود علیه غیرنظامیان در لبنان نیز ادامه میدهد.
تنها چند ساعت پیش، در اقدامی تروریستی سایبری، این رژیم دستگاههای ارتباطی در بیروت را منفجر کرد که منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نفر از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت شد. جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض تسلیتهای صمیمانه خود به خانواده بازماندگان و دولت لبنان، بهشدت این اقدام خرابکارانه و تروریستی توسط رژیم یاغی اسرائیل را محکوم میکند. رژیم اسرائیل باید برای این تجاوز و جنایت فجیع پاسخگو باشد.
واضح است که وحشیگری و بیرحمی این رژیم هیچ حد و مرزی ندارد. چه تعداد زنان و کودکان باید کشته شوند تا جامعه بینالمللی تصمیم به مداخله بگیرد و به این ماشین جنگی ویرانگر و وحشیگر پایان دهد؟ تمامی عوامل خطر و تعاریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی جاری و ساری است؛ واقعیتی که مسئولیتی بر عهده تمامی کشورهای عضو قرار میدهد تا از وقوع این جنایت جلوگیری کنند.
با وجود اینکه مقامات رژیم اسرائیل مرتکب جنایات متعددی از طریق اشغال اراضی فلسطین، کشتن فلسطینیها و جابجایی جمعیتهای فلسطینی شدهاند، همچنان از مصونیت کامل برخوردارند. جای تأسف است که این رژیم مکرراً تعهدات خود ذیل منشور سازمان ملل متحد را نقض کرده است. علاوه بر امتناع از پذیرش و اجرای تصمیمات مجمع عمومی، شورای امنیت و دیوان بینالمللی دادگستری، همچنین از پیروی از قوانین بینالمللی نیز سر باز میزند. این رژیم بهطور مستمر اصول مندرج در منشور و کنوانسیونها و قطعنامههای مربوطه را نقض میکند. از دیدگاه ما، نهتنها باید فلسطین بهعنوان یک عضو کامل سازمان ملل متحد پذیرفته شود، بلکه اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید تعهد تمام اعضای سازمان ملل را برانگیزد تا طبق ماده شش منشور، عضویت این رژیم در سازمان ملل را مورد بازنگری قرار دهند.
در پایان، مایلم تأکید کنم که با توجه به فوریت وضعیت و اهمیت پایان دادن به اشغال فلسطین و خاتمه دادن به سیاستها و اقدامات آپارتایدی رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان، جمهوری اسلامی ایران به نفع قطعنامهای که در این خصوص تدوین شده رأی خواهد داد. همچنین لازم است که تعهد رژیم اسرائیل مبنی بر اجازه دادن به تمامی فلسطینیهای آواره برای بازگشت به سرزمینشان و بازگرداندن اموال آنها، و نیز پرداخت غرامت به تمامی افراد آسیبدیده در سرزمینهای اشغالی فلسطین، تأیید شود.
علاوه بر این، مایلم اعلام کنم که حمایت جمهوری اسلامی ایران از این قطعنامه بدون تأثیر بر موضع ملی دیرینه و ثابت ما در خصوص مسئله فلسطین است که شامل عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل و تاریخ آغاز اشغالگری آن است.
سپاسگزارم.