جذب ۱۰ هزار استاد در سه سال اخیر/ رویکرد هئیت جذب سیاسی نیست

جذب ۱۰ هزار استاد در سه سال اخیر/ رویکرد هئیت جذب سیاسی نیست

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محمدعلی کی نژاد، رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست خبری عملکرد و اقدامات این هیئت را تشریح کرد.

وی با اشاره به اینکه همه اختیارات جذب اعضای هیئت علمی شامل جذب، موافقت با تغییر یا انتقال اعضای هئیت علمی با هئیت‌های اجرایی جذب در دانشگاه‌ها است، اظهار داشت: دانشگاه‌ها اختیار دارند که هیئت علمی خود را بر اساس شرایط اعلام شده جذب کنند. این موضوع از سوی برخی در همان ابتدای تاسیس هیئت های جذب با مخالفت روبرو شد اما به دلیل مسئله استقلال دانشگاهها و مصوبه شورا درباره این شوراها دلیل مخالفت‌ها منطقی نبود.

وی با اشاره به وجود هیئت عالی جذب مرکزی در وزارت علوم وبهداشت گفت: هیئت‌های مرکزی جذب متشکل از ۵ تا ۷ نفر هستند و در محتوای پرونده‌ها ورود نمی‌کنند. وظیفه آنها اعلام فراخوان و بررسی روند از سوی دانشگاهها به خصوص در مواقعی که شکایت‌هایی از طرف عملکرد دانشگاهها مطرح می‌شود، است. البته این هیئت‌ها در زمان فراخوانها و ثبت نام متمرکز متقاضیان پس از بررسی شکلی پرونده‌ها طبق سند آمایش پرونده متقاضیان را به دانشگاهها ارجاع می‌دهد.

ریس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وظیفه هیئت عالی جذب سیاستگذاری و نظارت است. اگر فراخوانی در دانشگاه اعلام شود و فردی پذیرفته نشود، می‌تواند بر اساس ماده ۲۰ به دانشگاه شکایت می‌کند. اگر دانشگاه شکایت فرد را وارد ندانست و فرد قانع نشد، می‌تواند به هیئت مرکزی جذب در وزارتخانه شکایت کند. اگر از پاسخ هیئت مرکزی جذب نیز قانع نشد، می‌تواند بر اساس ماده ۱۵ به هیئت عالی جذب شورا شکایت کند.

کی نژاد با اشاره به حضور برخی از اعضای هئیت علمی در هیئت اجرایی جذب تصریح کرد: ۴۶۰۰ در هیئت‌های اجرایی جذب دانشگاهها فعالیت می‌کنند و حدود ۲۴۲ هیئت‌ اجرایی در وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و دانشگاه فرهنگیان که از آبان‌ماه فعال می‌شود، فعالیت دارند.

کی نژاد تصریح کرد: ۲ بار در سال، آبان و اردیبهشت فراخوان جذب هیئت علمی داریم که بر اساس نیاز دانشگاه‌ها طبق سند آمایش و ردیف بودجه ای که سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌کند است. طبق بررسی ۶۲ درصد از اساتید توسط همین هیئت‌های اجرایی جذب شدند. چنین مسیله ای در دنیا بی‌نظیر است و اثرات آن در پیشرفت کشور مشخص است.

جزییات جذب اعضای هئیت علمی در سال‌های اخیر

وی با اشاره به موج رسانه‌ای اخیر درباره اخراج اساتید گفت: چیزی به اسم اخراج اساتید نداشتیم بلکه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ شاهد جذب ۱۰ هزار و ۵۸۴  نفر جذب بودیم. متوسط حدود ۲ هزار نفر در سال بوده است.از این تعداد شامل ۴ هزار و ۸۱۰ نفر در وزارت علوم، ۴ هزار و ۳۹۶ نفر در وزارت بهداشت، هزار و ۱۵۱ نفر در دانشگاه آزاد اسلامی و ۲۲۵ نفر در  بنیاد علمی نخبگان جذب شدند. بیش از این نه امکان جذب از نظر اعتبارات وجود دارد و نه نیازی برای جذب است.

کی نژاد افزود: برای جذب نخبگان اول سال در شورای عالی مصوبه ای داشتیم تا نخبگان در کمترین زمان جذب شوند. زمان بررسی هیئت‌های اجرایی  یک نیم‌سال است، برای جذب نخبگان، شورا تصویب کرد که حداکثر دو ماهه انجام شود، به نوعی تسهیل شده است.

شکایت ۴۵۸ عضو هیئت علمی به مرکز عالی جذب

وی درباره آمار پرونده‌هایی که طی سی ماه اخیر از سوی متقاضیان جذب و نیروهای پیمانی اعضای هئیت علمی به این هیئت شکایت آوردند نیز گفت: ۴۵۸  پرونده به هیئت عالی آمده که از این تعداد ۳۷۵ پرونده  تأیید شد. یعنی درخواست شاکی تایید شده است. از بین ۸۳ نفری که شکایتشان تایید نشد ۲۶ نفر ضعف علمی داشتند یا بعضی افراد در تبدیل وضعیت دچار مشکل شدند. 

کی نژاد افزود: ۱۵ نفر از این افراد در مرحله استعلام از مراجع قانونی هستند. از بین کسانی که در فراخوان شرکت کردند تنها استعلام ۵ نفر منفی بوده است.  ۱۵ نفر از این افراد در صلاحیت عمومی امتیاز لازم را کسب نکردند. ۱۹ نفر از افراد به دلیل فقدان شرایط یا عدم تطابق در زمان فراخوان پرونده‌شان تایید نشد. برای مثال فرد از رساله دکتری خود دفاع کرده ولی هنوز مدرک دکترا نگرفته است. ۲ نفر نیز کبر سن داشتند.

وی گفت: اعضای هیئت علمی ۵ سال پیمانی هستند و نباید رکود علمی داشته باشند. کمیته ترفیع بر اساس عملکرد، تدریس، کار اجرایی و … به آنها امتیاز می‌دهد. افرادی که ترفیع سالانه نداشته باشند، دچار رکود می‌شوند، اگر ترفیع سالانه گرفته باشد، ولی ۵ سال ارتقای مرتبه نداشته نیز یک تا سه سال به او فرصت می‌دهند که ارتقای مرتبه داشته باشد. بعد از این فرآیند دو سال رسمی آزمایشی و بعد استاد رسمی می‌شود. برخی افرادی که در رسانه‌ها مطرح می‌شوند، درخواست ترفیع ندادند و برخی استادیار نبودند و ارتقای مرتبه نداشتند.

پایان همکاری دانشگاهها با ۴ نفر از اساتید 

رئیس هیات‌عالی جذب با بیان اینکه تعدادی بودند که در اغتشاشات و تشنجات اقدامات و رفتارهایی داشتند که حدود ۱۰۰ نفر بودند با انها صحبت شد برخی به گفته خودشان نمی‌دانستند تا این مرحله کشیده می‌شود که عده زیادی از آنها برگشتند و تنها ۵ نفر به دلیل اصرار بر مواضع خود، برنگشتند. البته یک نفر از آن‌ها مشکلش از طریق بنیاد ملی نخبگان حل شد که مربوط به دانشگاه شریف بوده است. رویکرد ما این نیست که به خاطر نظرات سیاسی در دانشگاه را به روی افراد ببندیم ولی اگر کسی به قانون اساسی اعتقاد نداشته باشد، شرایط او مشخص است.

مشکل جذب شریفی زارچی سیاسی نبود

وی در مورد شریفی زارچی گفت: شریفی زارچی هم جزو کسانی بوده که دلیل او مشکل سیاسی نبوده و به دلیل رکود علمی و ارتقا بوده است که الان گفته اقدامات مربوط به ترفیع را انجام می‌دهد و  فکر می‌کنم مشکل او حل شده است. پرونده او به هیئت‌عالی جذب نیامد. رییس دانشگاه شریف حدود یک ماه پیش نامه‌ای به من ارسال کرد و ما عنوان کردیم که مراحل جذب خود را طی کند.

سرنوشت بورسیه های بلاتکلیف

کی‌نژاد در پاسخ به سؤالی درباره بورسیه‌های بلاتکلیف سال‌های گذشته، گفت: کل بورسیه‌های ما بیش از ۳ هزار نفر بودند که ۳۸ نفر مشکل داشتند اما با افزایش قیمت ارز اعزام به خارج صورت نگرفت و بورسیه در داخل صورت گرفت، به دانشگاه‌ها نیز اعلام کردند که از هزینه خارج مقداری به آنها پرداخت شود.

رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: البته برخی دانشگاه ها دانشجویان بورسیه را قبول نکردند و از دولت خواستند آنها را جایابی کنتد، با تغییر دولت این افراد جایابی نشدند و گفتند مورد سیاسی دارند در حالیکه اینگونه نبود، بنابراین کمیته جایابی تشکیل شد.

انتهای پیام/

Check Also

بازدید پزشکیان از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی

بازدید پزشکیان از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی

– اخبار سیاسی – به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، مسعود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *