اجرای ۱۰ گروه سرود با ارکستر زنده/ وقتی مسئولان هم پای کار می‌آیند

اجرای ۱۰ گروه سرود با ارکستر زنده/ وقتی مسئولان هم پای کار می‌آیند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رقابت نهایی نخستین جشنواره ملی سرود فجر از جمعه- ۲۳ شهریورماه- کار خود را آغاز کرد. روز گذشته شنبه- ۲۴ شهریورماه- اجراهای روز دوم، با حضور ۱۰ گروه سرود در بخش اجرای صحنه‌ای در تالار رودکی برگزار شد.

چهار داور این جشنواره مجید اخشابی،‌ حامد عسکری، شهلا میلانی و سیدجواد هاشمی به همه جوانب اجرای گروه‌ها با دقتی مثال‌زدنی نظارت و داوری کردند.

همچنین در کنار داوران، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و حامد جلیلی مدیر دفتر سرود به تماشای اجرای گروه‌ها نشستند.

در ابتدای مراسم پس از قرائت زنده قرآن کریم و پخش سرود ملی، اسماعیل شبرنگ مجری برنامه روی صحنه آمد. شبرنگ در ابتدا توضیحی درباره روند برگزاری اجراها برای حاضران ارائه کرد.

گروه نوازندگان به رهبری آرمان مهربان روی صحنه آماده‌ی همراهی گروه‌های سرود بودند. این برای نخستین بار است که جشنواره سرود با حضور نوازندگان برگزار می‌شود. حضور این نوازندگان به معنی این است که دیگر خبری از پلی بک در اجراها نیست و همه چیز به صورت زنده روی صحنه رقم می‌خورد.

نخستین گروه شرکت کننده، گروه موسیقی «زهراییون» از اهواز با قطعه «تراب جاویدان» به سرپرستی علی اکبر فلاحی اجرای خود را انجام دادند. گروه دوم نیز «مصباح الهدی» لارستان بود که با قطعه «همدم علی» به سرپرستی آقای یزدان پناه به صحنه رفت.

اجرای ۱۰ گروه سرود با ارکستر زنده/ وقتی مسئولان هم پای کار می‌آیند

سپس گروه سرود شهید فانی از لارستان قطعه‌ای با عنوان «نم نم بارون» را خواند که سرودی شاد و با حس و حالی متفاوت بود. سرپرستی این گروه را محمدمهدی باقری برعهده داشت.

به گزارش ستاد خبری جشنواره ملی سرود فجر، گروه چهارم، آوای رضوان از گرگان به سرپرستی امامی و سپس گروه پنجم همسرایان از آبادان به سرپرستی تنهانژاد اجرایشان را انجام دادند.

در ادامه گروه‌ها برای دقایقی به استراحت پرداختند تا ادامه اجراها در بخش دوم از سرگرفته شود.

گروه سرود «پسران خورشید» از یاسوج اثری فولکلور از این استان را با عنوان شادیانه و براساس رسم و رسومات آیینی و محلی ازدواج و فرهنگ خانواده اجرا کرد. سپس گروه «سراج» از خراسان رضوی شهر مشهد به سرپرستی خانم میرزایی اجرایی درخور و شایسته را به صحنه برد.

گروه «آفاق» از استان گلستان به سرپرستی فرهمند بهاردوست، اجرایی وطن پرستانه با عنوان «شکوه وطن» را با موضوع ایران اجر کرد و گروه نهایی نیز آرشه از اصفهان بود.

چشم انداز روشنی در عرصه سرود وجود دارد

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از دیدن اجرای گروه‌های سرود در بخش نهایی این جشنواره، گفت: با فعالیتی که در عرصه سرود ایجاد شده شناسایی استعدادهای سرود در حال انجام است و گروه‌ها آموزش‌های لازم را می‌بینند تا چشم انداز روشنی پیش روی سرود باشد.

محمود سالاری افزود: الحمدلله هم رشد کیفی آثار واقعا قابل توجه بوده و هم رشد کمی و هم گستردگی مناطق حاضر در جشنواره بسیار چشمگیر است. زمانی ما فقط در شهرهای برخوردار گروه‌های خوب و با کیفیت سرود داشتیم اما الان خدا را شکر قسمت‌های زیادی از کشور درگیر هستند و خوشبختانه گروه‌های با کیفیتی هم فعالیت می‌کنند. در حال حاضر شاهدیم که گروه‌ها با ارکستر، روی صحنه اجرای زنده دارند.

اجرای ۱۰ گروه سرود با ارکستر زنده/ وقتی مسئولان هم پای کار می‌آیند

وی بیان کرد: خوشبختانه گروه‌ها با اجرای زنده سروکار دارند و دیگر کارشان پلی بک نیست و همه اینها نشان این است که ما برای آینده سرود چشم انداز خوبی را در پیش خواهیم داشت.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کیفیت آثاری که گروه‌های سرود اجرا می‌کنند، اظهارداشت: متأسفانه همه کارها را نشنیدم اما کارهایی که شنیدم واقعا قابل اعتنا بودند. هم متخصصین امر به این اذعان دارند و هم خودم کارهایی که دیدم جذاب و زیبا وشنیدنی با فرم‌های درست و خوب بود.

سالاری گفت: خدا را شاکریم که شاهد استعدادهای نابی هستیم که روی صحنه هنرنمایی می‌کنند و دل آدم را امیدوار به آینده این عرصه می‌کنند.

بخش نهایی نخستین دوره جشنواره ملی سرود فجر، از ۲۳ شهریور آغاز و تا ۲۵ شهریورماه ادامه دارد. در این بخش، گروه‌های راه یافته به مرحله نهایی روی صحنه تالار رودکی و در مقابل داوران به رقابت می‌پردازند.

نخستین جشنواره ملی سرود فجر سال گذشته و با انتشار فراخوان کار خود را آغاز کرد. ۸۰۰ اثر از ۵۰۰ گروه از سراسر کشور به جشنواره رسید در گام نخست، مرحله‌ انتخاب آثار انجام شد و در ادامه مرحله داوری در بخش استانی برگزار شد، آثار برگزیده در بخش استانی به مرحله سوم یعنی بخش راهبری راه یافتند و اکنون آخرین مرحله‌ این جشنواره با حضور ۲۸ گروه در روزهای پیش‌رو در تهران برگزار می‌شود. گروه‌های راه یافته به مرحله نهایی، هر کدام یک اثر را با هزینه جشنواره برای مرحله نهایی تهیه کرده‌اند.

در این مرحله گروه‌ها آثار خود را به صورت زنده و با حضور داوران به صحنه می‌برند تا در نهایت برگزیدگان نهایی معرفی شوند. روز اول و دوم این بخش به اجرای گروه‌های همراه با ارکستر اختصاص دارد و روز سوم گروهای آکاپلا به رقابت می‌پردازند.

Check Also

رشد ۲۸ درصدی شرکت‌کنندگان در دوازدهمین دوسالانه سرامیک

رشد ۲۸ درصدی شرکت‌کنندگان در دوازدهمین دوسالانه سرامیک

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ۵۴۸ هنرمند در دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *