به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت نیرو، «محسن موسوی خوانساری» ضمن اعلام خطر در خصوص منابع آب زیرزمینی، افزود: هر ساله در کشور پنج میلیارد مترمکعب از حجم آبهای تجدیدناپذیر و آبخوانها کاسته میشود که این امر یک فاجعه خاموش است.
وی خاطرنشانکرد: استحصال آب زیرزمینی مشکلات عدیدهای را به جهت کمبود منابع آب زیرزمینی در کشور به وجود آورده است، زیرا کاهش چشمگیر آب موجود در آبخوانها تامین مواد غذایی را با خطر روبهرو میکند.
این مقام مسئول ادامهداد: بهمنظور حفاظت و صیانت از منابع آب زیرزمینی سه سند تدوین شده است که شامل سند امنیت غذایی تا افق ۱۴۱۱ (با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی)، سند نقشه راه آب تا افق ۱۴۲۰ (با مسئولیت وزارت نیرو) و سند برنامه هفتم توسعه تا افق ۱۴۰۷ است.
موسوی خوانساری گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، باید تا افق ۱۴۰۷ از محل صرفهجویی ۱۰.۷ میلیارد مترمکعب به سهم تالابها و مخازن آبی کشور افزوده شود، همچنین پنج میلیارد مترمکعب به حجم آبخوانها اضافه شود.
این کارشناس ارشد صنعت آب کشور به سند امنیت غذایی اشاره و افزود: بر اساس این سند نیز باید تا افق ۱۴۱۱ بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب به حجم آبخوانها و تالابها اضافه شود و طبق نقشه راه آب تا افق ۱۴۲۰ برای تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و حق آبه تالابها بیش از ۳۵ میلیارد مترمکعب از مصرف بخش کشاورزی کاسته شود.