به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، فاز ۱۱ پارس جنوبی تنها فاز توسعه نیافته این میدان مشترک گازی است که با وجود مرزیبودن، توسعه آن در طی دو دهه گذشته، بارها توسط شرکتهای ایرانی و خارجی با تعویق مواجه شده؛ تا اینکه در سال ۱۳۹۸ بالاخره تصمیم بر توسعه ایرانی آن گرفته شد.
مرداد ۱۴۰۱ عملیات لولهگذاری دریایی خط انتقال گاز نخستین سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی در خلیج فارس تکمیل شد. مرداد ۱۴۰۲ اولین مقادیر تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی از اعماق زمین برداشت شد و مرداد ۱۴۰۳ تولید گاز از ۶ حلقه چاه تولیدی این میدان به میزان حدودی ۱۵ میلیون مترمکعب در روز در حال انجام است.
در دولت سیزدهم مقرر شده بود مرداد ۱۴۰۴ تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی به ۲۸ میلیون مترمکعب در روز برسد و در واقع نیمی از ظرفیت فاز ۱۱ در نیمه ۱۴۰۴ به مدار بهرهبرداری وارد شود، اما با بهپایان رسیدن ناگهانی دولت سیزدهم و آغاز دولت چهاردهم، محسن پاکنژاد، وزیر نفت در برنامهای که در زمان اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، اعلام نمود که تکمیل این فاز مرزی میدان مشترک پارس جنوبی را در یک برنامه یکساله در دستور کار قرار میدهد.
حال سوال اینجاست که فاز ۱۱ که با کندی در حال توسعه است و تا امروز از مجموع ۵۶ میلیون مترمکعب گاز خام تولیدی آن در ظرفیت کامل، حدود یکچهارم آن بهتولید رسیده، آیا تا پیش از آغاز پاییز ۱۴۰۴ با ظرفیت کامل در مدار بهرهبرداری قرار خواهد گرفت تا برنامه اعلامی وزیر نفت در خصوص این فاز، محقق شود؟
انتهای پیام/