به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از شرکت بازآفرینی شهری ایران، «محمد آیینی» در چهاردهمین جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور وبیناری شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استانها با موضوع «تبیین محورها و اولویتهای بازآفرینی شهری در برنامه هفتم توسعه کشور» با اشاره به اینکه هدف گذاری ما در طول اجرای برنامه هفتم توسعه کشور، بازسازی ۵۰۰ هزار واحد مسکونی به صورت (نوسازی، مقاوم سازی، مرمت) است، گفت: سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای ناکارآمد شهری باید بازسازی شود.
کاهش سالیانه ۴ درصد از بافتهای فرسوده
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با همفکری شهرداریها باید در پایان برنامه توسعه هفتم کشور به میزان ۲۰ درصد و در هر سال به صورت نسبی یا مطلق ۴ درصد از سطح بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری کاهش پیدا کند، گفت: اگر ۱۰ هزار پروژه بازآفرینی شهری در محلات بازآفرینی شهری با کلیه دستگاههای ذیربط در طول پنج سال اجرای برنامه توسعه هفتم کشور اجرا شود، به این هدف مهم دست پیدا خواهیم کرد.
آیینی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی دو مقوله شتاب بخشی به نوسازی ابنیه ناپایدار با اجرای بستههای تشویقی حمایتی در محدوده بافتهای فرسوده و همچنین مشارکت متخصصان، انجمنهای صنفی حرفهای، معماران، شهرسازان، فناوران و سازمانهای مردم نهاد را از اولویت کارهای خود در بخش مسکن اعلام کردهاند، گفت: جلسات شورای نوسازی مسکن در شرکت بازآفرینی شهری ایران بسیار تاثیرگذار بوده است و میتوان این نشست را با اولویتهای نام برده شده، تعمیم داد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره اینکه تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و محرومیتزدایی نشانه تحقق عدالت اجتماعی در جامعه به شمار میآید، گفت: توانمندسازی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ساکنان و نیز تامین خدمات زیر بنایی و روبنایی در محلات هدف بازآفرینی شهری در قالب یک برنامه جامع با همکاری دستگاههای عضو ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در اولویت برنامههای شرکت در دوره جدید خواهد بود.
عبور تعداد پروانههای صادره در بافت فرسوده از مرز ۵۲ هزار واحد
وی در ادامه بیانداشت: دولت جدید به مثابه هوای تازه و امید جدید به شمار میآید و ما به عنوان کارگزار دولت باید همه تلاش خود را در جهت پیشبرد و تحقق اهداف دولت جدید در حوزه بازآفرینی شهری به کار گیریم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به این که نگاه دولت چهاردهم تاکید بر اجرای سیاستهای کلی نظام و برنامه هفتم توسعه کشور است، بیانداشت: باید بر اجرای مفاد برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه بازآفرینی شهری تمرکز بیشتری داشته باشیم.
عدالت و محرومیت زدایی، اولویت اصلی بازآفرینی شهری
این مسئول با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه کشور تاکید ویژه بر موضوع اجرای عدالت دارد و اینکه برنامههای اعلامی وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی در دستور کار شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار دارد، گفت: موضوع عدالت در حوزه بازآفرینی شهری چه در حوزه مسکن و چه در زمینه تامین خدمات زیربنایی و روبنایی مورد توجه است و خوشبختانه شخص رییس جمهور به مقوله عدالت و محرومیتزدایی حساسیت و نگاه ویژه دارد.
برنامههای اعلامی وزیر راه و شهرسازی در مجلس در دستور کار شرکت قرار دارد
آیینی با بیان اینکه پیشنهادات و مصوبات حوزه بازآفرینی شهری با نگاه توسعه عدالت اجتماعی با حمایت رییسجمهور همراه است، اظهار کرد: حضور تنها وزیر خانم کابینه دولت چهاردهم در وزارت راه و شهرسازی فرصت ویژهای برای برخورداری از حمایتهای همه اعضای دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از برنامههای این دوره از وزارت است و ما باید در حوزه بازآفرینی شهری با هوشمندی بهترین بهرهبرداری از این فرصت مغتنم را داشته باشیم و در این مسیر برنامههای اعلامی وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی در دستور کار شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت جدید در حوزه بازآفرینی شهری به نحو مطلوب استفاده کنیم، گفت: انتظار بر این است تا هر طرح و لایحهای که از سوی وزارت راه و شهرسازی در هیات دولت و مجلس مطرح شود، با حمایت ویژه از سوی اعضای دولت و نمایندگان مجلس مواجه شود.
آیینی با بیان اینکه وزیر جدید راه و شهرسازی اشراف کامل به موضوعات بازآفرینی شهری دارد، تصریحکرد: باید چشم انداز روشن و عملکرد مناسبی در حوزه بازآفرینی شهری فراهم کنیم و عملکرد شرکت بازآفرینی شهری ایران طی سالهای گذشته قابل دفاع است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه به منظور تامین عدالت اجتماعی باید متوسط پایداری ابنیه در محلات هدف بازآفرینی شهری به متوسط پایداری بناهای در محلات برخوردار برسد، اظهار داشت: عدالت و محرومیتزدایی در اولویت برنامه و اقدامات بازآفرینی شهری است.
استفاده از ظرفیتهای برنامه هفتم توسعه در حوزه بازآفرینی شهری
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه کشور ظرفیتهای خوبی در حوزه بازآفرینی شهری ایجاد کرده است، افزود: بر اساس بند الف ماده ۵۲ برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، وزارت راه و شهرسازی مجاز است به منظور تشویق مالکان به مشارکت در نوسازی بافتهای فرسوده در فرایند معاوضه کلید به کلید واحدهای بافت فرسوده با واحدهای نوساز یا اراضی تحت مالکیت خود با رعایت قوانین، در قیمت کارشناسی واحدهای نوساز یا اراضی معوض مزبور، تا سقف ۴۰ درصد تخفیف اعمال کند و یا اراضی یا واحدهای مسکونی واقع در بافت فرسوده را تا سقف ۴۰ درصد بیش از قیمت کارشناسی، قیمت گذاری کند، این بند قانونی در برنامه هفتم توسعه کشور فرصت بسیار خوبی برای استفاده از منابع زمین دولت در اختیار بازآفرینی شهری قرار میدهد.
آیینی افزود: مدیران کل راه و شهرسازی استانها با هوشمندی میتواند با استفاده از این ظرفیت برای عمران و آبادانی و پیشبرد پروژههای بازآفرینی شهری و تامین مسکن مورد نیاز استان خود اقدام کند.
حرکت هوشمندانه به سمت شناسایی ظرفیتها و استفاده از قابلیتهای موجود
وی افزود: در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور در بخش بازآفرینی شهری، قطار جدید خلق نکردهایم بلکه هوشمندانه به سمت شناسایی از ظرفیتها و استفاده از پتانسیلهای موجود حرکت کردهایم.
این مسئول گفت: بر اساس برنامه پنجساله هفتم توسعه همه احکام حمایتی و امتیازات قانون جهش تولید مسکن به نوسازی مسکن در محدودههای مصوب بازآفرینی شهری (بافت فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی، بافت تاریخی و ناکارآمد شهری) به ازای هر پلاک تا پنج واحد مسکن تسری داده شده است.
وی همچنین از مدیران کل راه و شهرسازی خواست تا موضوعاتی مانند تخفیفات بیمه تامین اجتماعی، مالیات، تخفیفات نظام مهندسی و صدور پروانه بلاعوض در قالب نهضت ملی مسکن در حوزه بازآفرینی شهری را پیگیری کنند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با تاکید بر اینکه برنامه هفتم توسعه کشور از اقدامات بازآفرینی در محلات فرسوده شهری به طور کامل حمایت میکند، عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور تمامی حمایتها، تخفیفات و مساعدتها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته برای محلات هدف بازآفرینی شهری پیشبینی شده است، بنابراین ادارات کل راه و شهرسازی با ترغیب بخش خصوصی و غیر دولتی، پروژههای محرک توسعه در صنایع محلی و بومی، گردشگری، ورزشی، آموزشی و فرهنگی را تعریف و نتایج آن را به شرکت بازآفرینی شهری ایران منعکس کنند.
آیینی ضمن یادآوری این که طبق برنامه هفتم، پروانه نوسازی مسکن در محدودههای مصوب بازآفرینی شهری (بافتهای فرسوده و ناکارآمد) باید خارج از نوبت و حداکثر ظرف مدت ۳ ماه از درخواست متقاضی توسط شهرداریها صادر شود، از تمام شهرداریهای سراسر کشور و دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی شهری پایدار خواست تا در اجرای این بند پایبند باشند.
وی اعلام کرد: ظرف ماههای آینده، الزامات ضمانت اجرایی این بند پس از تنظیم و تدوین با امضای وزیر راه و شهرسازی به مدیران کل راه و شهرسازی استانها ابلاغ میشود و از ظرفیت دستگاههای نظارتی و وزارت کشور در جهت اجرای آن و بازخواست دستگاههای متخلف در این خصوص استفاده خواهیم کرد.
بند «ث» برنامه هفتم توسعه
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه به بند «ث» برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و توضیح داد: بر اساس این بند در حمایت از ساخت و ساز در محدودههای مصوب بازآفرینی شهری، احکام و امتیازات محدودههای مصوب بازآفرینی شهری بافتهای فرسوده و ناکارآمد به اراضی و املاک بلافصل و مجاور محدودههای مصوب بازآفرینی شهری بافتهای فرسوده و ناکارآمد که برای اجرای طرحهای مسکن معوض و یا تامین خدمات این محدودهها به کار گرفته میشود، تسری مییابد.
شناسایی ساختمانهای نا ایمن توسط شهرداریها و ارائه نتایج به شرکت بازآفرینی شهری ایران
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مدیران کل راه و شهرسازی با استفاده از این بند میتوانند سازندگان و توسعه گران را جهت ورود به اراضی و املاک بلافصل و مجاور محدودههای مصوب بازآفرینی شهری بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری ترغیب و تشویق کنند، گفت: بر اساس بند «ج» برنامه هفتم توسعه، ادارات کل راه و شهرسازی باید با همکاری وزارت کشور و شهرداریها نسبت به شناسایی تمام ساختمانهای ناایمن بحرانی و پرخطر دستگاههای اجرائی در کلانشهرها و مراکز استانها اقداماتی داشته باشند و نتایج را به شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کنند.
گفتنی است در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت: تعداد واحدهای وارد شده از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون ۵۲هزار و ۵۴۰ واحد و تعداد واحد در پروانههای صادره در این مدت ۲۶ هزار و ۳۳۷ واحد بوده است.
همچنین در این نشست، مجموعه راهکارهای تشویقی با هدف احیا و تقویت سکونت در محدوده بافتهای تاریخی- فرهنگی کشور، مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران توسط کارشناس دفتر راهبری و هدایت طرحهای بازآفرینی شهری برای حاضرین تشریح شد.