زلزله در مقر جاسوسی اسرائیل؛ از رسوایی اکتبر تا تیر حزب‌الله

زلزله در مقر جاسوسی اسرائیل؛ از رسوایی اکتبر تا تیر حزب‌الله

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در حالی که بعد از عملیات روز اربعین حزب‌الله در هدف قرار دادن اصلی‌ترین مقر جاسوسی صهیونیست‌ها یعنی یگان ۸۲۰۰ در پایگاه «گلیلوت» در نزدیکی تل‌آویو، اخباری درباره استعفای سرتیپ «یوسی شارئل» فرمانده این یگان منتشر شده بود، این مقام نظامی ارشد صهیونیست روز پنجشنبه استعفای خود را به «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش اسرائیل تحویل داد.

استعفای این فرمانده صهیونیست به‌فاصله کوتاهی از استعفای فرمانده نیروی زمینی ارتش رژیم اشغالگر در امتداد موج استعفاهای نظامی در این رژیم، صورت می‌گیرد.

ناظران امور معتقدند که استعفای فرمانده یگان ۸۲۰۰ به‌عنوان اصلی‌ترین یگان جاسوسی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر، بیانگر عمق بحرانی است که بخش اطلاعات نظامی این رژیم (امان)، با آن دست و پنجه نرم می‌کند؛ زیرا این استعفا یک شوک در داخل امان به‌وجود آورده است و نیاز فوری به تغییر ریشه‌ای ساختار اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل را آشکار می‌کند.

تحلیلگران و کارشناسان امور رژیم صهیونیستی در منطقه، با بررسی پیامدهای استعفای فرمانده یگان ۸۲۰۰، درباره دلایل و نیز عواقب انحراف سرویس اطلاعات نظامی رژیم اشغالگر از مسیر خود بحث کردند و به شرایط بحرانی که یگان ۸۲۰۰ به آن رسیده است، پرداختند.

بر این اساس، نقاط ضعفی در سیستم‌های اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی آشکار شده است که در اینجا به بخش‌هایی از آنها می‌پردازیم.

زلزله در سرویس اطلاعات نظامی و جاسوسی اسرائیل

یوسی شارئل، فرمانده یگان ۸۲۰۰ در اقدامی قابل پیش‌بینی به‌فاصله چند هفته از عملیات مهم حزب‌الله ضد این یگان که طبق گزارش‌ها نزدیک به ۱۰۰ کشته و زخمی میان عناصر صهیونیست از جمله افسران ارشد به‌جای گذاشت، از منصب خود استعفا داد و سومین مقام ارشد اطلاعات نظامی اسرائیل بود که بعد از نبرد طوفان الاقصی در نتیجه شکست‌ها در ۷ اکتبر کناره‌گیری کرد،
این در حالی است که رسانه‌های عبری گزارش می‌دهند باید منتظر موج بزرگی از استعفاهای دومینووار در ارتش و نهادهای نظامی اسرائیل باشیم و بسیاری از افسران ارشد به فکر استعفا هستند.

فرمانده یگان ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی در استعفا‌نامه خود که میان اعضای مختلف این یگان توزیع شد، به شکست‌های خود اعتراف کرده گفت: من شکست خوردم.

وی تنها به اعتراف به شکست اکتفا نکرده و جزئیات دقیقی درباره منابع شکست خود ارائه داده گفت: یگان ۸۲۰۰ نتوانست اطلاعات طلایی و هشدار قبلی درباره حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را بدهد و صرفاً به یک هشدار محدود در منطقه مرزی غزه، بدون ابلاغ آن به نهاد سیاسی متمرکز شد، این خطایی فاحش بود و مسئولیت شکست یگان ۸۲۰۰ در عملیات اطلاعاتی به‌عهده من است.

تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی معتقدند که این اعترافات فرمانده یگان ۸۲۰۰ در قالب یک عذرخواهی ناکافی برای توجیه فاجعه ناشی از شکست این یگان در انجام مأموریت خود است که یک اتفاق وحشتناک برای اسرائیل در ۷ اکتبر رقم زد.

به‌گفته کارشناسان صهیونیست، استعفای فرمانده یگان ۸۲۰۰ بعد از گذشت ۱۱ ماه از عملیات ۷ اکتبر اقدامی غیر قابل توجیه است و او باید خیلی زودتر از این‌ها استعفا می‌کرد.

شکاف‌ها و انحرافات ساختار اطلاعات نظامی اسرائیل

تحلیلگران و کارشناسان امنیتی با ارزیابی از برخی خلأها و شکاف‌های اداری، مفهومی و شخصی در ساختار سرویس اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی و در رأس آن یگان ۸۲۰۰ که منجر به شکست تاریخی این رژیم در ۷ اکتبر شد، اعلام کردند که برجسته‌ترین شکاف‌های موجود در ساختار اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل به این شکل است:

ـ منحرف‌شدن یگان ۸۲۰۰ از مأموریت اصلی خود و تمرکز در زمینه‌های دیگر.

ـ اهمال‌کاری و نادیده‌گرفتن برخی منابع اطلاعاتی دیگر.

ـ انتصاب افراد نامناسب در پست‌های حساس در داخل یگان ۸۲۰۰٫

ـ کاهش سطح حرفه‌ای یگان ۸۲۰۰٫

ـ غرور و تکبر نابجای افراد و اعضای یگان ۸۲۰۰ که تصور می‌کردند در بزرگترین یگان جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات جهان فعالیت می‌کنند و هیچ اقدام مشکوکی از سوی دشمن از چشم آنها پنهان نمی‌ماند.

ـ احتکار اطلاعاتی و اعتماد بیش از حد ساختار اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل به یگان ۸۲۰۰٫

یگان ۸۲۰۰ بزرگترین یگان اداره اطلاعات نظامی رژیم اشغالگر محسوب می‌شود که وظیفه جمع‌آوری اطلاعات کلیدی و توسعه ابزارهای جمع‌آوری اطلاعات، به‌روزرسانی مداوم آنها، تجزیه و تحلیل و پردازش داده‌ها و ارائه اطلاعات به مقامات مربوطه را به‌عهده دارد و کار خود را از داخل مناطق جنگی انجام می‌دهد. این یگان به اتاق فکر عملیات‌های جاسوسی و تروریستی اسرائیل معروف است و پروژه‌های تروریستی این رژیم مستقیماً با هدایت یگان مذکور انجام می‌شود.

با وجود همه امکانات و فناوری‌هایی که در اختیار یگان ۸۲۰۰ قرار دارد و سابقه طولانی این یگان در برنامه‌های اطلاعاتی و جاسوسی، اما نتوانست عملیات طوفان الاقصی را پیش‌بینی کند و بعد از این عملیات به‌شدت غافلگیر شد؛ جایی که نیروهای القسام توانستند به پایگاه نظامی اوریم واقع در النقب که تحت مدیریت یگان ۸۲۰۰ است حمله کنند و شمار زیادی از نظامیان حاضر در این پایگاه را به هلاکت برسانند.

همچنین اطلاعات حاکی از آن است که نیروهای حماس فایل‌های اطلاعاتی و اطلاعات حساس و دستگاه‌های باارزش در این پایگاه را با خود بردند؛ بدون اینکه هیچ آسیبی به خودشان وارد شود و به سلامت برگشتند.

روزنامه عبری جروزالم پست اعلام کرد: فرماندهان یگان ۸۲۰۰ نتوانستند رسوایی اطلاعاتی در هفت اکتبر را توجیه کنند و این بیانگر وجود یک شکاف امنیتی ـ اطلاعاتی بزرگ در این یگان است.

بر اساس این گزارش، فرماندهان یگان ۸۲۰۰ در ۸ اکتبر یعنی یک روز بعد از عملیات طوفان الاقصی، نشستی طولانی تشکیل دادند، سپس این جلسه با تنش و اختلاف شدید میان آنها و بدون نتیجه‌گیری خاصی به پایان رسید و همه تلاش کردند مسئولیت این شکست را به گردن یکدیگر بیندازند.

همچنین کارشناسان و مطبوعات صهیونیستی کمپین هجمه‌آمیز بزرگی علیه یگان ۸۲۰۰ بعد از شکست در پیش‌بینی عملیات طوفان الاقصی به‌راه انداختند. فرماندهان این یگان شکست خود را این‌گونه توجیه کردند که ۱۲ ماه قبل از عملیات طوفان الاقصی، مأموران آن نسبت به سناریوهای احتمالی حمله حماس هشدار داده بودند، اما هیچ اتفاقی نیفتاد و بنابراین به هشدارهای بعدی توجه نکردند.

منابع آگاه صهیونیستی اعلام کردند: دلیل شکست یگان ۸۲۰۰ در پیش‌بینی عملیات طوفان الاقصی این بود که تعداد کارکنان آن در دو سال گذشته به‌شکل قابل‌توجهی کاهش یافته بود و سایر کارکنان هم اغلب فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق در می‌آوردند و آخر هفته‌ها هم تعطیل بودند، بنابراین یگان ۸۲۰۰ نتوانسته بود هنگام حمله حماس در مناطق مرزی غزه فعال باشد.

آشنایی با بانک اطلاعاتی موساد که حزب‌الله هدف قرار داد
عملیات اربعین؛ نصرالله چگونه اسرائیل را در وحشت نگه داشت؟

انتهای پیام/+

حتما ببینید

روز ۴۶۱ طوفان‌الاقصی| روزهای جهنمی برای اشغالگران در غزه

روز ۴۶۱ طوفان‌الاقصی| روزهای جهنمی برای اشغالگران در غزه

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *