ارزیاب ایکوموس: گزارش مثبتم درباره دره خرم‌آباد را ارسال می‌کنم

ارزیاب ایکوموس: گزارش مثبتم درباره دره خرم‌آباد را ارسال می‌کنم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از میراث فرهنگی، حتیچ (خدیجه) پامیر که برای بررسی میدانی پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک به ایران سفر کرده است، پیش از ظهر امروز (پنجشنبه ۲۲ شهریور) با علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در معاونت این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد و اظهار داشت: من ارزیاب بخش بناهای ایکوموس هستم و امیدوارم این پرونده با قابلیت‌هایی که دارد، ثبت شود. من گزارشم را به عنوان ارزیاب میدانی، آماده و به ایکوموس ارسال می‌کنم، امیدوارم نتیجه خوبی داشته باشد.

وی تاکید کرد: پیش‌تر از همکارانم شنیده بودم که ایرانی‌ها برای ثبت‌های جهانی بسیار جدی و سختکوش هستند. اکنون این موضوع را لمس کردم. برنامه‌ریزی خوبی انجام گرفته بود و به پرسش‌ها به خوبی پاسخ داده می‌شد.

پامیر که اصالتی ترکیه‌ای دارد، درباره ایران گفت: ایران پر از شگفتی و زیبایی است. دوست دارم دوباره به این کشور بازگردم و زیبایی‌های آن را به دیگران معرفی کنم. شما همیشه می‌توانید روی من به عنوان یک «دوست ایران» حساب کنید.

ارزیاب ایکوموس خاطرنشان کرد: به عنوان کسی که با میراث‌فرهنگی سر و کار دارم، از افق چشم‌انداز ایران نسبت به موزه و تاریخ کشورش، بسیار خرسندم.

برگزاری جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی نیز در این دیدار گفت: ثبت جهانی آثار ایرانی برای ما اهمیت بالایی دارد؛ به همین منظور بهترین مدیران و کارشناسان در معاونت میراث فرهنگی برای این مهم در نظر گرفته می‌شوند.

دارابی افزود: پس از ثبت‌های جهانی ما برنامه‌های مختلفی داریم، به عنوان نمونه جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی را با هدف معرفی بهتر این گنجینه‌های بشری برگزار می‌کنیم.

وی گفت: امکانات دولتی برای مرمت، حفاظت و نگهداری از آثار میراث فرهنگی محدود است، از این رو با تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی از بودجه و اعتبارات غیردولتی و مردمی برای این منظور کمک می‌گیریم. شعب استانی انجمن میراث فرهنگی در همه ۳۱ استان ایران تشکیل شده است.

ارزیاب ایکوموس: گزارش مثبتم را درباره دره خرم‌آباد را ارسال می‌کنم

هر شهر یک موزه

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی با توجه به اهمیت و جایگاه موزه‌ها در میراث فرهنگی اظهار داشت: طبق گزارش ایکوم، در جهان ۹۲ هزار موزه و در ایران ۸۳۱ موزه وجود دارد. برنامه‌ ما طی پنج سال آینده افزایش تعداد موزه‌های ایران به هزار است. ما قبل از انقلاب کمتر از ۵۰ موزه داشتیم اما با استقرار جمهوری اسلامی ایران این میزان افزایش چشم‌گیری داشته است.

دارابی خاطرنشان کرد: شعار هر شهر، یک موزه را در معاونت میراث فرهنگی دنبال می‌کنیم که اگر محقق شود، اقدام بزرگی خواهد بود. چون موزه‌ها گفتمانی از صلح، تاب‌آوری، آموزش و پژوهش است. اکنون طرحی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال می‌کنیم که بازدید از موزه، در مدارس و دانشگاه‌ها به عنوان بخشی از دروس الزامی شود. چون میراث‌فرهنگی هویت‌ساز است.

Check Also

مهاجرانی: دولت از صنایع‌دستی حمایت می‌کند

مهاجرانی: دولت از صنایع‌دستی حمایت می‌کند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از ستاد خبری سی وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *