مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست خبری در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست با اشاره به اینکه این نمایشگاه از مهمترین رویدادهای جهانی صنعت پتروشیمی بهشمار میرود، اظهار داشت: دوره هجدهم ایرانپلاست با شکوه مضاعفی با حضور حداکثری شرکتهای داخلی و خارجی برگزار شده است، بهطوری که بسیاری از شرکتهای داخلی و خارجی بهدلیل محدودیت فضای نمایشگاهی نتوانستند در این دوره حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه ۶۶ سال از آغاز فعالیت صنعت پتروشیمی در ایران میگذرد، افزود: تولید واقعی صنعت پتروشیمی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بدون هیچگونه محدودیتی تنها سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود که این رقم اکنون به ۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری تلاشهای دولت سیزدهم در فعالکردن طرحهایی که برای سالها راکد مانده بود، تصریح کرد: سال ۱۴۰۳ شاهکار صنعت پتروشیمی به ثمر میرسد، بهطوری که بهرهبرداری از ۲۰ طرح پتروشیمی برنامهریزی شده است که از ابتدای سال تاکنون ۶ طرح افتتاح شده است و امسال بالاترین تعداد افتتاح طرحهای پتروشیمی در طول تاریخ صنعت پتروشیمی تجربه میشود.
شاهمیرزایی فعالسازی طرحهای پتروشیمی راکد از جمله آغاز دوباره عملیات اجرایی طرح پتروشیمی گلستان را از اقدامهای مهم شرکت ملی صنایع پتروشیمی برشمرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی انتظار دارد که شرکتهای ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اهتمام ویژه برای تأمین خوراک موردنیاز صنعت پتروشیمی داشته باشند.
وی مهمترین رویکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سه سال اخیر را تأکید بر پیشرفت سریع در فناوریهای مورد نیاز صنعت دانست و اضافه کرد: این شرکت در دیماه ۱۴۰۰ تکلیف تاریخی بومیسازی همه کاتالیستهای صنعت را پذیرفت و هماکنون ایران به قله کاتالیستها دست یافته و جزو نادر کشورهایی است که توان تولید کاتالیستها را دارند، البته تولید مواردی از کاتالیستها بهدلیل مصرف پایین، اقتصادی نیست اما مهم این است که باید صاحب فناوری تولید آن باشیم.
معاون وزیر نفت به اهتمام ویژهای که برای داخلیسازی ۱۰۰درصد کالا و تجهیزات صنعت پتروشیمی انجام شد اشاره و تصریح کرد: هماکنون بیش از ۸۷درصد کالا و تجهیزات این صنعت در داخل تولید میشود و برنامهریزی شده است که تا چند سال آینده جشن خودکفایی در این زمینه را نیز بگیریم.
شاهمیرزایی راجع به برنامهریزیهای انجامشده برای توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش در مناطق مکران، لامرد، انرژیبر پارسیان، دیر و طرح توسعه ماهشهر گفت: پیشبینی میشود نخستین فاز از طرحهای منطقه پتروشیمی مکران امسال به بهرهبرداری برسد.
وی مهمترین عارضه واحدهای تکمیلی و پاییندستی را تأمین سرمایه و نقدینگی در گردش برشمرد و اعلام کرد: راهبرد عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی این مشکل را رفع کرد و سبب افزایش تولید و توسعه در صنایع تکمیلی شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر توجه ویژه این صنعت به مؤلفههای زیستمحیطی و حفاظت از سرمایههای بیننسلی تأکید کرد و ادامه داد: صنعت پتروشیمی با قبول مسئولیت اجرای طرحهای جمعآوری گازهای مشعل در شرق و غرب کارون را در دست دارد تا از سوزاندن منابع ارزشمند و آلودگی محیط زیست جلوگیری شود. برآورد میشود همه گازهای مشعل تا سه سال آینده جمعآوری شوند.
وی افزود: همسو با رونمایی از سند جامع تکمیل زنجیره ارزش که پارسال از آن رونمایی شد، سند برنامه راهبردی توسعه صنعت پتروشیمی برای ۵۰ سال آینده نیز تهیه شده است.
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسشی مبنی بر همکاری ایران و روسیه در صنعت پتروشیمی، خاطرنشان کرد: برای رقم زدن آیندهای پایدار برای ایران باید با بازارهای جهانی همکاری لازم را داشته باشیم ازاینرو صنعت پتروشیمی نیز رابطه راهبردی با فدراسیون روسیه دارد و این روند در حال گسترش است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه “صنعت پتروشیمی با آمریکای لاتین، آفریقا، برخی از کشورهای اروپایی، آسیای شرقی و میانه در حوزه پتروشیمی همکاری دارد”، گفت: همکاری مطلوبی در زمینه تأمین کالا و تجهیزات و فناوری و همچنین آموزش نیروهای متخصص بین دو کشور ایران و روسیه وجود دارد؛ ایران آمادگی دارد روابط ایران و روسیه در حوزه صنعت پتروشیمی را از جمله حضور آنها در طرحهای توسعهای گسترش دهد.
شاهمیرزایی درباره پرسشی در زمینه تولید واقعی و صادرات صنعت پتروشیمی ایران یادآور شد: این صنعت در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۵ میلیون تن محصول تولید کرده است که حدود ۳۰ میلیون تن آن صادرات، ۱۳ میلیون تن فروش داخلی و مابقی خوراک بینمجتمعی بوده است.
وی با اعلام اینکه تولید واقعی پتروشیمیها برای سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۸۰ میلیون تن برآورد میشود، گفت: امروز بیش از ۵۵۰ گرید انواع محصولات پتروشیمی در کشور تولید و به پنج قاره صادر میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره میانگین ارزش محصولات پتروشیمی ابراز کرد: تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی راهکار راهبردی برای افزایش میانگین ارزش محصولات پتروشیمی است و بهسرعت در حال حرکت بهسمت این راهبرد هستیم تا میانگین ارزش این محصولات را با تولید محصولات نهایی هرچه بیشتر افزایش دهیم.
انتهای پیام/+