علی صفری در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در اراک، با اشاره به میزان جوجهریزی در استان مرکزی اظهار کرد: ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی از ابتدای سال تاکنون در استان مرکزی انجام شده که نسبت به پنج ماهه نخست سال گذشته حدود ۴۰ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه دو برابر نیاز استان مرغ تولید شده است، افزود: به طور حتم این میزان جوجه ریزی بیش از نیاز استان است و کماکان صادرکننده گوشت مرغ به استانهای دیگه خواهیم بود، تولید دو برابر گوشت مرغ به دلیل متعادل شدن قیمت مرغ است و سعی کردیم این قیمت متعادل بماند تا هم مصرفکننده توانایی خرید داشته باشه و هم تولید کننده رغبت به تولید داشته باشد.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: تامین نهاده یکی از مشکلات جدی در سال گذشته بود و نهاده با قیمت آزاد و قیمت بالا در بازار خریداری میشد به همین دلیل برای تولیدکننده رغبت افزایش جوجه ریزی نداشت که این مهم امسال برطرف شد، در حال حاضر در تولید مرغ و گندم خودکفا هستیم و مازاد تولید به استانهای دیگر صادر میشود.
صفری با اشاره به تولیدات محصولات اساسی استان بیان کرد: سالیانه ۴۰۰ هزار تن شیر در استان مرکزی تولید میشود اما مصرف استان ۱۷۰ هزار تن است، ۵۴ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود اما مصرف استان حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تن است، حدود ۵۰ هزار تن تخم مرغ تولیدی میشود اما ۸۰ درصد آن مازاد است، تنها در بحث روغن وابسته به واردات هستیم که متأسفانه این وابستگی در کل کشور وجود دارد اما خوشبختانه در سایر کالاها استان مرکزی خودکفاست و علاوه بر تامین نیاز استان نیز مازاد تولیدات به سایر استانها صادر میشود که بیانگر این است علاوه بر صنعتی بودن یک استان کشاورزی است.
وی ادامه داد: استان مرکزی دارای ظرفیتهای نهفته و بالقوه است که اگر به بخش کشاورزی کمک شود میتوان ظرفیتهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کرد، به عنوان مثال یکسری مرغداریها در سال تنها دو دوره جوجهریزی انجام میدهند درحالی که اگر در پرداخت تسهیلات به آنها کمک شود میزان جوجه ریزی میتواند به سه الی چهار دوره افزایش پیدا کند، همچنین در بحث گوشت قرمز چندین سال گذشته با مشکل مواجه بودیم و هیچ کمکی در پرداخت تسهیلات وجود نداشت اما سعی کردیم دامداریهای غیر فعال به ویژه دامداریهای کوچک روستایی را فعال کنیم تا کمکی در معیشت مردم و تأمین گوشت داشته باشیم.
انتهای پیام/۷۱۱/