به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حبیب کاشانی روز سه شنبه در دویست و پنجاه و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حالی که سیزدهم شهریور را پشت سر میگذاریم اما گزارش خرداد و تیر به دست ما رسیده و این شیوه صحیح نیست. چندین بار درخواست کردم که این شیوه اصلاح شود و اگر قرار است گزارشی به شورا و اعضاء ارائه شود باید به موقع انجام شود نه اینکه گزارش خردادماه در شهریورماه قرائت شود. برهمین اساس با توجه به اینکه گزارش خردادماه در گزارش تیر ماه مستتر است تنها گزارش تیرماه را قرائت میکنم.
خزانهدار شورای شهر تهران در ادامه در ارائه گزارش تیرماه شهرداری تهران افزود: در چهارماهه منتهی به تیر امسال مجموع منابع نقدی و غیرنقدی حدود ۳۷ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان بوده که نسبت وصولی آن به کل بودجه مصوب ۲۴.۹۷ درصد بوده است، مبلغ مجموع عملکرد نقد و غیر نقد ذیل جداول درآمدها و منابع عملکرد تیرماه ارائه شده است. به عبارتی ارقام اعلامی مربوط به گزارش عملکرد خرداد بوده و براین اساس آخرین عملکرد غیرنقد نامشخص است.
به گفته کاشانی، در چهارماهه منتهی به تیر مبلغ ۴۰ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان وصول شده که مبلغ ۲۷ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان آن یعنی حدود ۶۸ درصد محقق شده است. همچنین منابع حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای نیز در چهارماهه منتهی به تیرماه سال جاری مبلغ ۵۶۱۱ میلیارد تومان پیشبینی شده که حدود ۶۳۳۰ میلیارد تومان وصول شده است به این ترتیب ۱۱۲ درصد در این بخش محقق شده که علت افزایش آن سود ناشی از فروش اموال غیرمنقول و داراییهای ثابت میباشد.
خزانهدار شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در بخش منابع حاصل از واگذاری داراییهای مالی در چهارماهه منتهی به تیرماه سال ۱۴۰۳ مبلغ ۵۰۲۳ میلیارد تومان پیشبینی شده، افزود: در این بخش مبلغی حدود ۳۴۸۴ میلیارد تومان یعنی حدود ۶۹ درصد وصول شده است. همچنین در چهارماهه منتهی به تیرماه باید مبلغ ۵۱ هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان در حوزه منابع حاصل از واگذاریها وصول میشد که مبلغ ۳۷ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان وصول شده به عبارتی درصد تحقق نسبت به بودجه مصوب چهارماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۷۳.۴۹ درصد بوده است.
کاشانی در خصوص هزینهها در بخش نقدی نیز گفت: اعتبار ابلاغی در این حوزه در سه بخش هزینهای، تملک دارایی سرمایهای و تملک دارایی مالی مورد بررسی قرار میگیرد که در مجموع ۱۲۳ هزار و ۸۵۷ میلیارد تومان ابلاغ شده است اما با تخصیص اعتبار ۳۲ هزار و ۸۸۷ میلیارد تومان و عملکرد حدود ۹۳۴۶ میلیارد تومان درصد جذب نسبت به تخصیص اعتبار بیش از ۲۸ درصد بوده است. همچنین در خصوص هزینهها در بخش غیرنقدی اعتبار ابلاغی در دو بخش تملک دارایی سرمایهای و تملک دارایی مالی در مجموع ۲۲ هزار و ۲۸۳ میلیارد تومان پیشبینی شده که با تخصیص اعتبار ۵۰۴۹ میلیارد تومان و عملکرد حدود ۴۷۳ میلیارد تومان درصد جذب نسبت به تخصیص اعتبار بیش از ۹ درصد بوده است.
خزانهدار شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بدین ترتیب در خصوص هزینهها در بخش نقدی و غیرنقدی در مجموع سه بخش اعلام شده ۱۴۶ هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان ابلاغ شده که با تخصیص اعتبار ۳۷ هزار و ۹۳۶ میلیارد تومان و پرداخت نقدینگی ۴۱ هزار و ۳۲۲ میلیارد تومان و عملکرد حدود ۹۸۲۰ میلیارد تومان درصد جذب نسبت به تخصیص اعتبار ۲۵.۸۹ درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه در بودجه مصوب سال جاری بالغ بر ۱۵۰ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان در خصوص درآمدهای مصوب اختصاص پیدا کرده است، افزود: مبلغ ۴۴ هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان این منابع یعنی حدود ۲۹ درصد پایدار و مبلغ ۱۰۶ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان یعنی بیش از ۷۰ درصد آن ناپایدار بوده است.
کاشانی اظهار کرد: در عملکرد چهارماهه منتهی به تیرماه سال جاری در مجموع وصول درآمد نقد و غیرنقد مبلغ ۳۷ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان وصول شده که از این میزان مبلغ ۱۴ هزار و ۲۴۵ میلیارد تومان آن پایدار و حدود ۲۳ هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان یعنی ۶۲.۲۰ درصد آن ناپایدار بوده است.
۱۰۰ درصد بودجه تا پایان سال محقق میشود
در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بعد از استماع گزارش خزانهدار درباره عملکر چهارماهه شهرداری تهران در حوزه مالی گفت: براساس قانون رسیدگی به حساب درآمد و هزینههای شهرداری تهران جزو وظایف شورای شهر است اما میبینیم که آخرین وقت روز دوشنبه این گزارش مالی در دستور کار قرار گرفته است و فرصت بررسی دستور نداشتیم.
وی با بیان اینکه از نظر کمی، گزارش مشکلی ندارد و ۲۵ درصد از بودجه تا تیرماه وصول شده است و به نظر میرسد که تا پایان سال این عدد به ۱۰۰ درصد برسد، تصریح کرد: این گزارش باید از نظر کیفی نیز بررسی شود و قوت و ضعف عملکرد مالی شهرداری از نظر کیفی بررسی شود که با این سرعت امکانپذیر نیست.
امانی با بیان اینکه درآمدهای ناشی از اجرای طرحهای توسعه شهری همچون صدور پروانه، نوسازی، تراکم مجاز و غیرمجاز در چهار ماهه کاهش داشته است که حسن عملکرد را نشان میدهد، گفت: گزارش عملکردی باید از نظر میزان تحقق بودجه پایدار یا ناپایدار بررسی شود.
در ادامه احمد علوی، رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر نیز تاکید کرد: در حوزه مالی باید به مساله ثبت اسناد توجه کنیم و این مساله را باید در گزارشهای بعدی کاهش دهیم.