قالی‌بافی هنری قدیمی با ۲ هزار هنرمند در ساروق

قالی‌بافی هنری قدیمی با ۲ هزار هنرمند در ساروق

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از اراک، روستای ساروق از روستاهایی است که ۴۵ کیلومتری شمال اراک و روستایی کوهستانی و سردسیر و البته خشک با بارندگی بعضا بارش های کمی است، فرش بافی مهمترین شغل مردم در این روستا است. 

صنعت فرش ساروق بیش از ۷ سده، نسل به نسل منتقل شده به طوریکه این صنعت به سال ۱۲۶۵ شمسی بازمی گردد به گونه ای که براساس اسناد تاریخی موجود، در دوران قاجاریه، ناصرالدین شاه قاجار در سفری به روستای ساروق، قالیچه ای هدیه گرفته است.

فرش بافی بخشی از زندگی مردم روستای ساروق شده به طوری که تارهای فرش با تار و پود زندگی این مردم در هم تنیده بوده و نقش های آن نشان دهنده اندیشه، احساس، ذوق، آرزو ها و ارزش های آنان است به طوری که در نقش و نگار قالی های این قسمت از ایران، تاریخ، هنر، اقتصاد و فرهنگ مردم این مرز و بوم متجلی است این درحالیست که در راستای معرفی بهتر فرش ساروق این روستا، میزبان جشنواره فرش جیریا است.

تعداد قالیبافان شهر جیریا ۲ هزار نفر است

”حجت‌الاسلام سید رسول اختری” عصر امروز در جشنواره فرش جیریا با اشاره به اینکه فرش جیریا فرش نفیس و ارزشمندی است، اظهار داشت: جشنواره فرش جیریاسال گذشته برای نخستین بار به مدت سه روز برگزار شد و بازدیدکننده زیادی از ۱۰ استان دیگر در این جشنواره حضور یافتند، بیش از هزار نفر بازدیدکننده روزانه در این جشنواره حضور یافتند و‌ روز اختتامیه ۶ هزار نفر شرکت کردند، به طوری که سال گذشته ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان فرش در سه روز جشنواره فرش جیریا به فروش رسید.

وی افزود: سال گذشته قول‌هایی از مسئولان برای بیمه قالیبافان اخذ شد، قبل از برگزاری جشنواره بیش از ۲۰۰ نفر تحت پوشش بیمه قالی بافی بودند که با برگزاری جشنواره تعدادی دیگر بیمه شدند و جشنواره دوم قرار است تعداد ۱۰ قالی بافی دیگر تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

بخشدار شهر ساروق با بیان اینکه تعداد قالیبافان شهر جیریا ۲ هزار نفر است، گفت: سال گذشته قبل از برگزاری جشنواره فرش جریا تعداد دو کارگاه فرش فعال بود اما با توجه به استقبال خوب مردم و افزایش سفارشات نیز تعداد کارگاه‌ها به ۶ مورد افزایش پیدا کرد، همچنین تعداد دار قالی در جیریا از ۸۵۰ دار قالی به ۱۰۰۰ دار قالی ارتقا پیدا کرد.

اختری ادامه داد: یکی‌از اهداف برگزاری جشنواره فرش جیریا هویت و‌ هویت سازی است و امروز هنر قالی بافی جزو هنر و‌ هویت زنان و مردان شهر جیریا است که باید دیده و شناخته شود این در حالیست که فرش جیریا مغفول واقع شده بود اما با برگزاری جشنواره نخست این مهم محقق شد و واسطه‌ها حذف گردید و در جشنواره دوم مستقیم خود قالیبافان محصول را با قیمت واقعی به مشتری عرضه می‌کند.

وی با اشاره به زمان برگزاری جشنواره فرش جیریا بیان کرد: جشنواره دوم فرش جیریا از تاریخ ۱۵ تا ۱۷ شهریورماه به مدت سه از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ شب در روستای جیریا برگزار خواهد شد، نمایشگاه فرش جیریا به صورت تخصصی فرش دستبافت در قالب ۲۵ غرفه نمایشگاهی برگزار خواهد شد.

بخشدار شهر ساروق با اشاره به چالش‌های پیش‌روی صادرات فرش جیریا گفت: روستای جیریا سالانه ۲۶۰۰ میلیون متر مربع فرش تولید می‌کند اما حال و روز صادرات فرش جیریا خوب نیست و باید دستگاه‌های متولی حمایت‌های بیشتری در زمینه پرداخت تسهیلات و غیره داشته باشند تا این هنر و صنعت قالبی باقی شهر دست بافت از بین نرود‌.

هنر قالی بافی به عنوان هویت اهالی روستای جیریا است

ابوالفضل جیریایی، دهیار روستای جیریا در این نشست اظهار داشت: فرش روستای جیریا به جهت پودی که در مصارف آن به کار میرود به فرش آهنین معروف است.

دهیار روستای جیریا عنوان کرد: هنر قالی بافی به عنوان هویت اهالی روستای جیریا است به طوری که دختران، زنان و مردان این روستا در این حرفه مهارت دارند.

انتهای پیام/۷۱۱/

Check Also

شناسایی روزانه ماینرها در دستور کار توزیع برق استان مرکزی

شناسایی روزانه ماینرها در دستور کار توزیع برق استان مرکزی

– اخبار استانها – محمود محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *