صرفه‌جویی ۱۰۴ میلیون مترمکعب آب در سفره‌های زیرزمینی

صرفه‌جویی ۱۰۴ میلیون مترمکعب آب در سفره‌های زیرزمینی

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قزوین، منصور ستوده امروز در جلسه ای با حضور مدیرعامل و معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه آبیاری و زهکشی دشت قزوین و اعضاء هیئت مدیره و تشکل آب‌بران که در محل سالن جلسات شرکت آب منطقه ای قزوین برگزار شد، اظهار داشت: یکی از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیار خوب در استان قزوین وجود تشکل آب‌بران و شرکت بهره‌برداری از شبکه آبیاری و زهکشی دشت قزوین است که کمک بزرگی را در جهت مدیریت توزیع آب در شبکه آبیاری ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به آب تخصیص یافته از سد طالقان جهت مصارف کشاورزی استان، بر رهاسازی به موقع آب سد طالقان بر اساس برنامه ارسال شده توسط این شرکت به عنوان مطالبه کشاورزان استان تاکید کرد و افزود: انتظار ما این است که در جهت مدیریت و توزیع مناسب آب شبکه آبیاری برنامه منابع و مصارف قبل از شروع فصل آبی اعلام شود تا کشاورزان بتوانند متناسب با آن کشت خود را انجام داده و دچار زیان و خسارت نشوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین به ارائه گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته در قالب طرح احیا و تعادل بخشی  پرداخت و توضیح داد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون در جهت حفظ و حراست از منابع آبی استان ۲۵۸ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز در استان توقیف، ۱۲۵۷ دستگاه کنتور هوشمند با هدف جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز نصب و ۱۴۲۱ حلقه چاه نیز پر و مسلوب المنفعه شده که این اقدامات سبب صرفه جویی حدود ۱۰۴ میلیون مترمکعب آب در سال در سفره های زیرزمینی شده است.

علی پوراحمد رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه این جلسه اظهار داشت: با بیان اینکه بروز خشکسالیهای پی در پی و کاهش میزان بارندگی به دلیل تغییرات اقلیمی سبب شده شاهد استحصال بیشتر آب از منابع زیرزمینی باشیم، اظهار کرد: که موضوع خود سبب افت شدید سطح آب زیرزمینی و کاهش میزان آبدهی چاه ها شده است.

وی افزود: دشت قزوین، یک دشت بی نظیر با پتانسیل بسیار بالا جهت کشاورزی و استقرار صنعت می باشدکه باید در حفظ و حراست از این ظرفیت تلاش مضاعفی داشته باشیم و از اقداماتی که سبب فرونشست بیشتر این دشت می شود، جلوگیری کنیم.

رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران عمل به برنامه‌های جامع سازگاری با کم آبی استان را یکی از مهمترین اقدامات در جهت جلوگیری از فرونشست و احیاء دشت قزوین ذکر و خاطرنشان کرد: این مهم نیازمند تعامل، همکاری و هم افزایی بیشتر ببین شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی استان است.

پوراحمد احیا آبخوان‌ها را نیازمند انجام اقداماتی نظیر جلوگیری از اضافه برداشت، شناسایی و انسداد چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند، تغذیه مصنوعی و ارائه طرح و الگوی کشت دانست و تصریح کرد: البته فرهنگ صرفه جویی و مصرف صحیح نیز باید در جامعه نهادینه شود که این اقدام نیازمند بالا بردن سطح سواد آبی شهروندان از طریق اطلاع‌رسانی‌های دقیق و شفاف است.

وی با اشاره به اینکه امروزه یکی از مهمترین اقدامات در جهت مدیریت مصرف و کمک به آبخوان‌های کشور، حرکت به سمت مدیریت مشارکتی و استفاده از ظرفیت بهره‌برداران در نظام تصمیم‌گیری است، عنوان کرد: نظام بهره‌برداری و مدیریت مشارکتی در توزیع آب در شبکه آبیاری دشت قزوین که براساس تعامل بین شرکت آب منطقه‌ای با تشکل آببران صورت می گیرد، بسیار مناسب و دقیق بوده و می‌تواند به عنوان یک الگوی مدیریتی توسط سایر استان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

محمد محجوب، معاون برنامه‌ریزی این شرکت ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش و تحقیقات در شرکت و لزوم همکاری کارگروه‌های ذیل کمیته تحقیقات،  اظهار داشت: باید از تحقیقات دو طرفه مابین شرکت آب منطقه‌ای و دانشگاه به سمت تحقیقات سه یا چند طرفه با هدف ارزش‌آفرینی حرکت کنیم.

وی افزود: درخواست ما از اساتید دانشگاه، نخبگان و صاحب‌نظران حوزه آبی این است که فقط در چارچوب اولویت‌های پژوهشی این شرکت محدود نشده و چنانچه موضوعی در این زمینه حائز اهمیت بوده و موجب بهبود عملکرد در حوزه مدیریت منابع آبی می‌شود، موضوع را در کمیته تحقیقات مطرح کنند تا پیگیری های لازم از شرکت مادر تخصصی توسط این شرکت صورت پذیرد.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای قزوین، مدیریت مشارکتی و محاسبه قیمت تمام شده آب در شبکه آبیاری و زهکشی، ارزیابی وضعیت موجود شبکه آبیاری، ارائه راهکارهای انتقال آب، بهبود وضعیت کمی و کیفی، طراحی سامانه جامع مدیریت شبکه‌های آبیاری، بررسی چالش های حکمرانی آب، استفاده از آب های نامتعارف، ارتقا مشارکت مردمی و ذی‌نفعان در مدیریت و برنامه‌ریزی، اجرا و بهره‌برداری از منابع و تاسیسات آبی را از اولویت های تحقیقاتی وزارت نیرو در سال ۱۴۰۳ برشمرد.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم، رئیس و معاونین حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی به همراه مدیرعامل و معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری از شبکه آبیاری و زهکشی دشت قزوین و اعضاء هیئت مدیره تشکل آب‌بران بعد از جلسه از شبکه آبیاری دشت قزوین و تاسیسات وابسته به آن بازدید میدانی کردند.

انتهای پیام/

Check Also

آغاز حرکت استان قزوین در مسیر هوش مصنوعی و هوشمند شدن

آغاز حرکت استان قزوین در مسیر هوش مصنوعی و هوشمند شدن

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از قزوین، حجت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *