فناوری راداری؛ راهی برای شناسایی مشکلات معابر درون و برون‌شهری

فناوری راداری؛ راهی برای شناسایی مشکلات معابر درون و برون‌شهری

به گزارش گروه علم و آموزش آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، با افزایش قدمت زیرساخت‌های معابر، خطر خرابی آنها افزایش می‌یابد و نگرانی‌هایی را درخصوص ایمنی برای رانندگان و عابران پیاده ایجاد می‌کند. این موضوع همچنین چالش‌های اقتصادی برای مالیات‌دهندگان پدید می‌آورد. پژوهشگران دانشگاه اِی اَند اِم تگزاس در آمریکا از نوعی فناوری راداری بر اساس ماهواره برای نظارت مستمر بر زیرساخت‌ها و حفظ آنها استفاده می‌کنند.

پژوهش جدید آنان نشان می‌دهد داده‌های ماهواره‌ای رادار دیافراگم مصنوعی با وضوح بالا می‌تواند مشکلات زیرساختی را زودتر شناسایی و دقیقاً مانند بررسی‌های سالانه وضعیت سلامت انسان‌ها به جلوگیری از بروز مشکلات جدی‌تر کمک کند. این تشخیص زودهنگام ممکن است در جلوگیری از آسیب بیشتر به جاده‌ها بسیار مهم باشد.

رادار دیافراگرام مصنوعی (SAR) نوعی رادار است که برای ایجاد تصاویر دوبُعدی یا سه‌بُعدی اجسام مانند مناظر استفاده می‌شود.

پژوهشگران یادشده در حال کار روی روشی جدید برای نظارت بر زیرساخت‌ها با استفاده از سامانه‌های سنجش از راه دور رادار دیافراگم مصنوعی (SAR) هستند. رادار دیافراگم مصنوعی پژوهشگران را قادر می‌سازد تا روسازی‌ها، دیوارهای حائل و خاکریزها را از فضا بررسی کنند تا در صورت وجود نقص‌ تعمیر شوند و در وقت ارزشمند صرفه‌جویی صورت گیرد.

فناوری سنجش از دور رادار دیافراگرام مصنوعی برای مطالعه تغییرات ژئومورفولوژیک (زمین‌ریخت‌شناختی) و حرکات ناگهانی مانند زلزله و رانش زمین استفاده شده است.

Check Also

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت

انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت

به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز، گزارش بودجه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *