به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا، بهرام عین اللهی روز یکشنبه در مراسم روز جهانی ایمنی غذا که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: از افتخارات دولت سیزدهم رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال و بیمه پنج دهک جامعه بصورت رایگان بوده که با مراجعه به مراکز درمانی با ارایه کدملی ، از خدمات بستری و سرپایی بدون پرداخت هزینه بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه رییس جمهور شهید روی سلامت و امنیت غذایی تاکید زیادی داشتند، اظهارداشت: پنج دهک نخست جامعه رایگان بیمه شدند و از طریق کدملی بیمه هزینه های آنها را پرداخت می کند.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی سلامت به اصرار رئیس جمهور شهید اجرا شد، افزود: سازمان ها باید بر سلامت و امنیت غذایی نظارت کامل داشته باشند اکنون برچسب های غذایی که بر روی محصولات غذایی نصب می شود ایمن بودن آنها را تضمین می کند.
عین اللهی ادامه داد: همچنین کیفیت محصولات غذایی وارداتی توسط آزمایشگاههای مجهز در مناطق مرزی و بندرها نمونه برداری می شود و در صورت تایید سلامت محصول اجازه صدور آن داده می شود.
وی با اشاره به اینکه تغذیه ناسالم آفت بروز بسیاری از بیماریهای غیرواگیر است، گفت: استفاده از غذاهای آماده ، نمک فراوان و نوشابه های پرقند در نسل جوان زیاد شده و ضروریست از بوفه مدارس خارج شوند و مواد مغذی جایگزین آنها گردد.
عین اللهی تاکید کرد: نان کامل نیز بحث مهمی بوده که اکنون در استان های مرکزی، قم، گیلان و چهارمحال و بختیاری شروع شده که باید بصورت جهادی در مناطق مختلف عملیاتی شود.
به گفته وزیر بهداشت، همچنین در دولت سیزدهم روند توزیع شیر مدارس آغاز شد و در جهت تامین مواد غذایی اقشار نیازمند طرح کالابرگ الکترونیکی انجام شد که در حال اجرا است.
وی افزود: امروزه ایمنی و سلامت غذا بخشی از تعهدات همه دولتهاست، بیماریهای ناشی از غذاهای ناایمن، اضافه وزن، چاقی، رو به افزایش است و باید تغذیه سالم نهادینه شود.
عین اللهی ادامه داد: با فعالیت و رژیم غذایی سالم بدون استفاده از دارو یا مصرف داروی کمتر می توان بیماری را کنترل کرد، زیرا بیماریهای قلبی و عروقی در صدر بیماریها است.
وی اظهارداشت: روش های مبتنی بر تکنولوژی و فناوری های نوین در کیفیت محصولات غذایی موثر است و باید ایمنی و سلامت غذا در اولویت دولت ها قرار گیرد.
سومین همایش گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا با شعار «ایمنی غذا: برای موارد غیرمنتظره آماده باشید» امروز ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و مدیران سازمان غذا و دارو، در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
گفتنی است در این همایش از فعالان و برترین های حوزه ایمنی و سلامت غذا در سه بخش “شرکت های برتر و سرآمد از نقطه نظر ارتقای ایمنی و بهداشت تولید مواد غذایی در زنجیره تامین (پیش تولید تا عرضه)، محصولات غذایی و آشامیدنی ارتقا یافته از نظر سطح ایمنی و سلامت، و افراد و مسئولین فنی با اثربخشی ملی در موضوع ایمنی و سلامت غذا (حامیان ایمنی و سلامت غذا)” بر اساس شاخص های معین، تقدیر می شود.