لزوم توجه جدی گمرک به چالش قاچاق پارچه

لزوم توجه جدی گمرک به چالش قاچاق پارچه

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، چندی قبل خبری در خصوص کشف محموله ۱۰۰ میلیاردی پارچه قاچاق در استان بوشهر بوشهر منتشر شد. این اتفاق حواشی زیادی را در بوشهر به وجود آورد چرا که پلیس با مشکوک شدن به یک خودرو باری و توقیف آن توانسته بود این محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کند.

هرچند که جزئیات بیشتری در خصوص نوع ورود این کالا به داخل عنوان نشده بود اما با توجه به حجم این کالاها به نظر می‌رسد که نیاز است تا به شکل جدی‌تری موضوع جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به ویژه پارچه به عنوان یک کالای مصرفی که به تولید داخلی صدمه می‌زند در مبادی  ورودی  رسمی کشورمورد توجه قرار بگیرد. به نظر میرسد یکی از شگردهای دور زدن قوانین در مبادی رسمی موضوع اظهار غیر واقعی در نوع بافت و اجزای پارچه باشد.

از چالش تشخیص پارچه‌های قاچاق تا اقدام سلیقه‌ای در تعیین ارزش برای شرکت‌های خاص

لازم به ذکر است، در اواخر دهه ۹۰ ماجرای قاچاق پارچه حواشی زیادی به دنبال داشت و حتی معاون  وقت گمرک اعلام کرد، جلوی قاچاق پارچه گرفته خواهد شد.

 معاون  فنی گمرک ایران در این خصوص گفته بود که گمرک خودش آزمایشگاهی ندارد و حتی اگر شما یک پارچه‌ای را به من که بالاترین مقام گمرک هستم نشان دهید شاید، چون امر تخصصی است در خصوص نوع بافت و اجزای این پارچه و الیاف تشکیل‌دهنده نتوانم اظهار نظر کنم، این وظیفه آزمایشگاه است.

اما در مقابل، تولیدکنندگان مواردی را مطرح کردند که در نوع خود جالب توجه بود. یک تولیدکننده پارچه در همان زمان گفته بود، مشکلی که ما در گمرک داریم این است که تخلفات یا اشتباه در برداشت فقط برای چند شرکت خاص در یک گمرک خاص انجام می‌شود. مثلا ارزشی که در سامانه برای آن کالا تعریف شده ۳٫۵ تا ۴ دلار است و در سایر گمرکات با این قیمت اخذ می‌شود، ولی برای شرکت‌های خاص در این گمرکات از قیمت ۱٫۳۰ تا ۱٫۵ دلار اخذ می‌شود؛ اینجا هم حق بیت المال ضایع می‌شود هم حقوق عامه دولت از بین می‌رود. اتفاقی هم که برای واحد‌های تولید می‌افتد بیکاری کارگران و ورشکستگی است.

یک برآورد کلی؛ ورود ۱۳۰ هزار تن پارچه قاچاق به کشور

مدیرکل اسبق دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفته بود که حدود ۶۰۰ هزار تن مصرف پارچه در کشور داریم و این در حالی است که حدود ۴۴۰ هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود. وی تاکید کرده بود که در سال گذشته حدود ۳۰ هزار تن واردات داشتیم و مابقی از طریق غیررسمی وارد شده است.

گفتنی است، این آمار که مربوط به اواسط سال ۱۳۹۹ است، نشان می‌دهد که در مجموع شاهد قاچاق حدود ۱۳۰ هزار تن پارچه به کشور بوده‌ایم. با توجه به این آمارها انتظار می‌رود شاهد برخوردهای جدی‌تر با قاچاق پارچه به عنوان یک کالای مصرفی که منجر به آسیب به تولید نیز می‌شود باشیم.

انتهای پیام/

Check Also

خانم سخنگو، اتفاقا واردات آیفون معیشت مردم را تهدید می‌کند

خانم سخنگو، اتفاقا واردات آیفون معیشت مردم را تهدید می‌کند

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، سخنگوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *