رضا صابری کارگردان، نویسنده و بازیگر تئاتر در گفتوگو با خبرنگار تئاتر آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: مشهد یکی از شهرهای مهم کشور است که یک سالن تئاتر بیشتر ندارد. سالن های خصوصی که قبلا در مشهد بودند، دارند برچیده میشوند چون سوددهی ندارند.
کارگردان نمایشهای «آسمان هشتم» و «نبرد رستم و سهراب» با یادآوری اینکه سال هاست که در مشهد وزارت فرهنگ به تئاتر کمک مالی نمی کند توضیح داد: امید ما به کمکهای شهرداریهاست. آنها هم مبلغی را به افرادی که دوست دارند میدهند و کمکشان شامل حال همه نمیشود.
صابری با تاکید بر این که تئاتر می تواند برای جامعه ما یک هنر سازنده باشد گفت: تئاتر جایش را در شهر مشهد باز کرده است. در مشهد نمایشی داریم که حدود یک میلیارد تومان فروخته است و این فروش نشان از علاقه مردم به تئاتر دارد. ولی همه نمایشها فروش بالایی ندارند. نباید بچه های تئاتر در شهرستانها را نادیده بگیرند. شایسته نیست که همه اتفاقات در تهران رخ دهد.
وی درباره گزینه پیشنهادی مسعود پزشکیان برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای صالحی را از زمانی که مشاور فرهنگی آقای جنتی، وزیر وقت فرهنگ بودند میشناسم. او یک نیروی فرهنگی است و می تواند به مسائل هنری کمک کند.
صابری ادامه داد: صندوق اعتباری هنر که در زمان آقای روحانی ایجاد شد، میتواند به وضع معیشتی هنرمندان سراسر کشور کمک کند. انجمن هنرمندان پیشکسوت الان برای اعضای خودش ۱۵۰ هزار تومان واریز میکند که بسیار اندک است. به نظر من اگر این مبلغ را ندهند بهتر است. کسی باورش نمیشود که این مبلغ را برای ما پیشکسوتان واریز میکنند.
این هنرمند با بیان این که به تئاتر در همه این سالها جفا شده است تاکید کرد: یا دولت اعتنایی به تئاتر ندارد یا در توانش نیست که کمک کند. تئاتر نیاز به همکاری و همدلی دارد. آقای صالحی باید به بچههای تئاتر کمک کند. چون آنها خیلی در مضیقه هستند و برای گذران زندگی کارهای فرعی مثل مسافرکشی انجام میدهند.
رضا صابری کارگردان، نویسنده و بازیگر تئاتر معاصر است که سال ۱۳۸۲ موفق به دریافت گواهی نامه درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سیدعباس صالحی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولد ۱۳۴۳ در مشهد و فرزند مرحوم آیت الله میرزاحسن صالحی (متوفی ۱۳۹۶) است.
او دانش آموخته علوم حوزوی و در دانشگاه نیز فلسفه خوانده است، در دو حوزه علمیه مشهد و قم در محضر آیات عظام وحید خراسانی، جواد تبریزی، سید عزالدین زنجانی، میرزا علی آقا فلسفی و دیگران تلمذ کرده؛ هرچند لباس روحانیت به تن ندارد.
صالحی همچنین در مباحث فلسفی از محضر استادان ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی، جوادی آملی و حسنزاده آملی بهره برده است. او از سال ١٣٧٠ تاکنون دروس مرتبط با فقه و فلسفه و کلام اسلامی را در حوزه و دانشگاه تدریس کرده است.
سیدعباس صالحی در دولت یازدهم به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد و در ۲۸ مهر ۱۳۹۵ بعد از استعفای وزیر وقت فرهنگ به سرپرستی این وزارتخانه منصوب و در ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ از سوی حسن روحانی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.
وی از ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان نماینده ولی فقیه در موسسه اطلاعات و روزنامه اطلاعات و مدیرمسئول این روزنامه منصوب شد.