به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، علی محمدپناه صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: اصحاب رسانه برای روشنگری و آگاهیبخشی در جامعه تلاش و کوشش میکنند که نمونه آن را در دوران دفاع مقدس و اخیرا در نوار غزه که جنایاتهای رژیم صهیونیستی را به تصویر میکشند و از جان خود میگذرند، شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه رسانهها انعکاسدهنده بخش عمدهای از مشکلات مردم و جامعه هستند، با طرح این سئوال که آیا رسانهها دنبال دولت هستند یا دولتها دنبال رسانهها؟ گفت: خبرنگاران باید واقعیتهای جامعه را به گوش مسئولان برسانند و از این طریق بتواند خدمات به مردم ارائه دهد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان تصریح کرد: امروز کوچکترین اتفاق در دورترین نقاط نیز در کسری از ثانیه به دنیا مخابره میکند. یکی از دغدغههای خبرنگاران کاهش آسیبهای اجتماعی است که نیازمند رابطه دو سویه اصحاب رسانه با مسئولان متولی این حوزه دارد.
وی افزود: در حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر به علت اهمیت آسیبهای اجتماعی و تلاش در جهت رفع این آسیبها، ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بسیار قوی ظاهر شده و رئیس آن در کشور، رئیسجمهور و در استانها استاندار است.
تشکیل ۵ کمیته برای کاهش آسیبهای اجتماعی
محمدپناه از تشکیل ۵ کمیته تخصصی فرهنگی پیشگیری، اجتماعی، حقوقی، درمان و مشارکتهای مردمی به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی در استان خبر داد و بیان کرد: این کمیتهها به صورت ماهیانه و هفتگی جلسات برگزار میکنند. از ۵۳۴ سمن دارای مجوز در کردستان، ۹۲ سمن در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی فعالیت میکنند.
وی اظهار کرد: معتقدیم تا زمانیکه مبارزه با مواد مخدر مردمی نشود، نتیجهای در این حوزه حاصل نخواهد شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان خاطر نشان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۴ کانون یاریگران زندگی راهاندازی و در حوزه پیشگیری از اعتیاد تلاش کنند. کمپهای اعتیاد نیز در همه شهرستانها بهجز سروآباد، فعال هستتد.
به گفته وی، کسانی که به کمپهای ماده ۱۵ مراجعه میکنند، خود معرف هستند که به مدت یک ماه سمزدایی و وابستگی آنان به مواد قطع میشود که برخی از آنها موفقیتآمیز و برخیها نیز مجدد لغزش پیدا کرده و دوباره به چرخه اعتیاد باز میگردند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان با بیان اینکه بخشی از معتادان، متجاهر هستند، که در این راستا مرکز ماده ۱۶ راهاندازی شده است، عنوان کرد: این افراد توان پرداخت هزینههای درمان و مراقبت را ندارند، این افراد به اجبار ۳ تا ۶ ماه در کمپها میمانند.
مراقبت از ۳۰۰ معتاد متجاهر در مرکز ماده ۱۶
وی از راهاندازی مرکز نگهداری معتادانی که خانوادههایشان آنان را ترک کردهاند، به همت شهرداری در سنندج خبر داد و در پاسخ به سئوال خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم که این تعداد چند نفر بودهاند، اظهار کرد: در سال گذشته ۴۳ نفر از این معتادان، به جامعه بازگشتند و اکنون در مراکز مختلف مشغول به کار هستند و امین مال مردم شدهاند.
محمدپناه اضافه کرد: ۳۰۰ نفر از معتادان نیز در مرکز ماده ۱۶ سنندج تحت مراقبت و نگهداری هستند که پس از سالمسازی و فراگیری آموزشهای فنیوحرفهای، تسهیلات ویژه اشتغالزایی به آنان پرداخت میشود.
وی با اشاره به وجود ۷۹ مرکز درمان معتادان در استان گفت: این مراکز با همکاری خانوادهها در جهت ترک اعتیاد فرزندانشان فعالیت میکنند.
کردستان، استان پاک کشور
این مقام مسئول با اذعان به اینکه در حوزه مقابله با مواد مخدر و برخورد با توزیعکنندگان پلیس به صورت شبانهروزی تلاش میکند اما قانون بازدارنده نیست، افزود: رایزنیهای مختلفی در جهت اصلاح قوانین انجام شده که امیدواریم منتج به نتیجه شود. بیش از ۴ هزار نفر در کشور در جهت مقابله با سوداگران شهید شدهاند که ۱۷ نفر از آنان مربوط به کردستان است.
محمدپناه اذعان داشت: با وجود این تعداد از معتادان اما کردستان جزو استانهای پاک کشور است.
پرمصرفترین مواد مخدر
وی با اشاره به اینکه پرمصرفترین مواد مخدر در استان با ۳۵ درصد مربوط به تریاک و مشتقات آن, ۲۴ درصد شیشه، هروئین ۲۱ درصد، حشیش ۱۲ درصد و سایر موارد ۸ درصد است، ادامه داد: تعداد زیادی از معتادان متجاهر جمعآوری و تحت مراقبت قرار گرفتهاند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان اژهار داشت: مرکز ترک اعتیاد بانوان در سنندج فعال بوده و کمتر از ۲۰ نفر تحت مراقبت هستند. کمیته نظارت بر قلیانسراها نیز فعال بوده و به صورت سرزده از این مراکز بازدید میکنند.
سن آمار اعتیاد به ۱۲ سال کاهش یافته است
وی ابراز داشت: در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی علیالخصوص اعتیاد در مدارس، کارگاههای آموزشی ویژه والدین و دانشآموزان برگزار میشود. سن آمار اعتیاد تا ۱۲ و ۱۴ سال کاهش یافته است.
پیشنهاد خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم برای کاهش اعتیاد
محمدپناه در پاسخ به پیشنهاد خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم که برنامهها، اقدامات و کارگاههای آموزشی کاهش آسیبهای اجتماعی با محوریت پیشگیری از اعتیاد از مرکز به روستاهای استان سوق داده شود، گفت: واقعا پیشنهاد و دغدغهای بهجایی است، در همین راستا روستاهای آلوده شناسایی شده و کارگاههای آموزشی در روستاهای سطح استان با حضور اصحاب رسانه جهت پوشش برنامه و تهیه گزارش برگزار میشود کما اینکه کانون یاریگران در روستاها نیز راهاندازی شده و باید طبق برنامه فعالیت کنند.
انتهای پیام/۴۸۱/