توسعه تنظیم‌گری همزمان با افزایش کیفیت زیرساخت‌ها/ توسعه اقتصاد دیجیتال

توسعه تنظیم‌گری همزمان با افزایش کیفیت زیرساخت‌ها/ توسعه اقتصاد دیجیتال

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، «ستار هاشمی» وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم که سابقه معاونت فناوری و نوآوری وزرات ارتباطات در دولت دوازدهم را دارد، جوان‌ترین وزیر پیشنهادی پزشکیان برای کابینه‌اش است.

وی معتقد است: توسعه فناوری برای اقتصاد دیجیتال باعث خواهد شد ایران امروز در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از مواهب هوش مصنوعی، رایانش ابری، اینترنت اشیا و … بهره گیرد و با توسعه تنظیم‌گری خود همزمان با افزایش کیفیت زیرساخت‌ها و خدمات مرتبط، زمینه حکمرانی هوشمند با ابزارهای متنوع توسعه‌یافته در نهادهای دولتی را فراهم کند.

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم، «کمک به پیشرفت اقتصادی توام با عدالت از طریق توسعه شبکه ملی اطلاعات»، «تکمیل طرحهای عمرانی نیمه‌تمام با اولویت واگذاری از طریق مشارکت بخش غیردولتی»، «اجرای چند طرح عظیم ملی پیشران، زیرساختی و مبتنی بر آینده‌نگری» و «فعال‌سازی مزیت‌های رقابتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه» را از جمله سیاست‌ها و رویکردهای اصلی برنامه‌اش برای اداره این وزارتخانه برشمرد.

هاشمی، «رفع محدودیت‌ها در کنار برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی ایرانی در فضای مجازی و ارتقای قدرت سایبری» و «افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاری‌سازی آنها در حوزه اطلاعات و ارتباطات» را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خود می‌داند.

«تحول در نظام اداری و اصلاح ساختار با تاکید بر هوشمندسازی و تحقق دولت هوشمند»، «جوان‌گرایی و جانشین‌پروری در مدیریت اجرایی»، «ارتقای ساختارهای حکمرانی فضای مجازی و همگرایی ساختارهای موازی» و «شنیدن صدای مردم با درنظرگرفتن مطالبات و نیازهای آنان و زیست‌بوم حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات» مهم‌ترین بخش‌های برنامه وزیر جوان پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می‌رود.

به اعتقاد وی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان متولی و سیاست‌گذار در زمینه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در چارچوب سیاست‌های کلی نظام باید برنامه راهبردی مشخص در مواجهه با تحولات جهانی داشته باشد. یک برنامه عملیاتی باید با استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های داخلی اعم از بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در تمامی ارکان نظام جاری و ساری شود و علاوه بر بهبود و ارتقای شاخص‌های مهم توسعه دیجیتال در سطح بین‌الملل و بهبود جایگاه کشور در منطقه، امکان بهره‌مندی از خدمات دیجیتال و فناورانه را برای تمامی جامعه میسر سازد.

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم، «توسعه ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات»، «توسعه دولت هوشمند و کاربردی‌سازی فناوری‌های نوین (مانند هوش مصنوعی) در صنایع مختلف»، «توسعه اقتصاد دیجیتال»، «حمایت از توسعه محتوا و خدمات محتوایی در فضای مجازی»، «توسعه صنعت فضایی» و «توسعه پست هوشمند» را از رئوس سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات کلان پیشنهادی خود اعلام کرده است.

راهبرد کلان این برنامه استفاده از دانش و فناوری‌های روز دنیا برای پیشرفت اقتصاد دیجیتال و دولت هوشمند است که از طریق جهت‌گیری‌های سیاستی و برنامه‌ها و اقدامات اجرایی مشخص به سرانجام خواهد رسید.

توسعه فناوری برای اقتصاد دیجیتال باعث خواهد شد ایران امروز در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از مواهب هوش مصنوعی، رایانش ابری، اینترنت اشیا بهره گیرد و با توسعه تنظیم‌گری خود همزمان با افزایش کیفیت زیرساخت‌ها و خدمات مرتبط زمینه حکمرانی هوشمند با ابزارهای متنوع توسعه‌یافته در نهادهای دولتی را فراهم کند.

حتما ببینید

وزارت ارتباطات به اینترنت طبقاتی اعتقادی ندارد

وزارت ارتباطات به اینترنت طبقاتی اعتقادی ندارد

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، امروز (سه شنبه) خبری به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *