اسرائیل و سیاست تکرار جنایت برای جلوگیری از آتش بس

اسرائیل و سیاست تکرار جنایت برای جلوگیری از آتش بس

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، رژیم صهیونیستی سپیده‌دم امروز با حمله به مدرسه الدرج واقع در مرکز نوار غزه بیش از ۱۰۰ فلسطینی غیرنظامی را به خاک و خون کشید. این جنایت در شرایطی انجام شد که فشارهای بین‌المللی باعث شده کابینه ائتلافی اسرائیل به رهبری «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم لفظاً به آغاز مجدد مذاکرات آتش بس از ۱۵ اوت (۵ روز دیگر) تن دهد.

برخی گزارش‌ها حاکی از افزایش شمار شهدا به بیش از ۱۲۰ تن است. جنبش حماس ضمن محکوم کردن این جنایت رژیم صهیونیستی، جسارت صهیونیست‌ها در تکرار چنین جنایاتی را ناشی از سکوت جهانی در برابر اسرائیل دانست. «عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی حماس در این باره افزود: «در مدرسه تابعین هیچ فرد مسلحی که دشمن ادعا کرده، وجود نداشته است، دشمن بار دیگر دروغ گفته و بهانه‌های سخیف و پوچی را برای هدف قرار دادن غیرنظامیان می‌تراشد.»

سیاست قاطع و معمول نزد رزمندگان تمام گروه‌های مقاومت این است که میان غیرنظامیان حضور پیدا نکنند تا آنها مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار نگیرند و جنبش حماس نیز در همین راستا در اجرای سیاست مذکور سختگیری شدیدی را معمول می‌دارد.

نظام آموزشی غزه ماه‌هاست که به دلیل جنگ تعطیل است و فعالیتی ندارد. در نتیجه در شرایط جنگ فراگیر علیه این باریکه از مدارس غزه تنها برای حضور و سکونت پناهجویان بی‌خانمان استفاده می‌شود و این موضوع کاملاً برای ارتش صهیونیستی واضح بوده است.

مدرسه الدرج که با نام «تابعین» نیز شناخته می شود از مدت‌ها قبل به محل سکونت ۴۰ هزار فلسطینی مبدل شده بود. حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در سحرگاه امروز همزمان با برگزاری نماز صبح در این مدرسه بوده است.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , فلسطین , نوار غزه , طوفان الاقصی ,

ترور و مذاکره؛ دو روی یک سکه سیاست صهیونیست ها

در ماه‌های اخیر که مذاکرات آتش میان دو طرف تحت فشارهای بین المللی جدی‌تر دنبال می‌شود، هرگاه دستیابی به آتش‌بس جدی تر شده، ارتش اسرائیل اقدام به یک جنایت بزرگ و هولناک و یا طرح شرط و شروط جدید برای تحت الشعاع قرار دادن شانس پیشبرد مذاکرات آتش بس و تبادل اسرای فلسطینی و اسرائیلی کرده است. در اواخر سال ۲۰۲۳ نخستین آتش‌بس موقت به مدت ۷ روز در جنگ به وجود آمد و در حالی که انتظار می‌رفت پس از آن برقراری آتش‌بس‌های بعدی، این روند تسهیل شود، اما اقدامات رژیم صهیونیستی مانع از پیشبرد طرح آتش بس و تبادل اسرا شده است.

در اوایل ژانویه ۲۰۲۴ در حالیکه مذاکرات صلح قاهره در حال حرکت به سوی یک نقطه عطف بود، اسرائیل در ضاحیه بیروت اقدام به ترور «صالح العاروری»، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس کرد.

بار دومی که مذاکرات در قاهره به سوی یک توافق اصولی حرکت کرده بود به ماه مارس ۲۰۲۴ باز می گردد؛ اما در این برهه نیز اسرائیل اقدام به ترور «مروان عیسی»، معاون «محمد ضیف»، فرمانده نظامی حماس کرد. البته حماس حتی تا به امروز نیز از تایید صحت این ادعای صهیونیست ها خودداری کرده است. در ادامه وقتی بار دیگر مذاکرات در حال جدی تر شدن بود، رژیم صهیونیستی در ۶ مه ۲۰۲۴ به شهر جنوبی رفح حمله کرد و بار دیگر همه امیدواری‌ها را به یأس مبدل ساخت.

مذاکرات در روزهای پایانی ماه مه از سر گرفته شد ولی اسرائیل برای تخریب این شرایط در روز اول آوریل ۲۰۲۴ به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد. این حمله واکنش انتقامی ایران را در ۱۴ آوریل و در خلال عملیات «وعده صادق» در پی داشت.

در ماه‌های اخیر اما مذاکرات با شدت بیشتری دنبال شده است. با رونمایی طرح جو بایدن برای آتش بس در غزه، در اوایل ماه جولای ۲۰۲۴ نتانیاهو اعلام کرد که با اجرای این طرح مخالف است.

وقتی بایدن فشار بیشتری در این زمینه در ماه ژوئیه وارد کرد نتانیاهو چندین بار در خلال مذاکرات شروط جدیدی برای مذاکرات طرح نمود. کابینه نتانیاهو اعلام کرد تعداد زیادی از زندانیان فلسطینی پس از آزادی در جریان تبادل باید فلسطین را ترک و در کشوری دیگر همچون قطر و ترکیه ساکن شوند. از سوی دیگر نتانیاهو اعلام کرد ارتش اسرائیل از محور فیلادلفیا (در مرزهای نوار غزه و مصر) و محور نتساریم (که غزه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند) خارج نخواهد شد.

در ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۴ بار دیگر اسرائیل برای جلوگیری از پیشرفت جدی مذاکرات اقدام به اجرای عملیاتی برای ترور «محمد ضیف»، فرمانده نظامی گردان های قسام، شاخه نظامی حماس در منطقه المواصی در خانیونس کرد. ارتش اسرائیل روز اول اوت ادعا کرد این عملیات موفق بوده است ولی مقاومت این ادعا را رد کرده است.

در نهایت ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و فواد شکر، مسئول موشک های نقطه زن حزب الله لبنان در روز ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴ (۱۰ مرداد امسال) نیز اقدام دیگر اسرائیل بود که از نگاه تحلیلگران دست کم یکی از اهداف آن برهم زدن فضای حاکم بر مذاکرات آتش بس بوده است. اکنون حمله مذبوحانه صهیونیست ها به مدرسه تابعین را نیز باید در همین زمینه ارزیابی کرد.

از معمدانی تا تابعین؛ دروغ نخ‌نماشده اسرائیل در کشتار غزه
واکنش‌ها به کشتار دسته جمعی در مدرسه آوارگان غزه

 

سکوت عربی و بین المللی

از سوی دیگر سکوت دولت‌های عربی منطقه و نیز دیگر دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باعث شده، رژیم صهیونیستی دست خود را در انجام این اقدام باز ببیند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه حمله وحشیانه صبح امروز رژیم کودک‌کُش اسرائیل علیه آوارگان فلسطینی ساکن در مدرسه تابعین در محله الدرج غزه را که در حال اقامه نماز صبح بودند، و منجر به شهادت و زخمی شدن صدها تن از غیرنظامیان فلسطینی گردید، شدیدا محکوم کرد.

وزارت امور خارجه قطر نیز بمباران مدرسه آوارگان فلسطینی در محله الدرج در شهر غزه و شهادت بیش از ۱۰۰ فلسطینی را به شدت محکوم کرد.

وزارتخانه مذکور خواستار تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی و اعزام کارشناسان بین‌المللی به نوار غزه برای تحقیق در مورد بمباران مدارس این باریکه توسط ارتش اشغالگر صهیونیستی شد.

در همین راستا سازمان همکاری‌های اسلامی، جنایت هولناک رژیم صهیونیستی در بمباران مدرسه تابعین که محل اسکان آوارگان بود و طی آن صدها نفر به خاک و خون کشیده شدند را محکوم و آن را در ادامه جنایت نسل کشی و کشتار دسته جمعی توصیف کرد که اشغالگران علیه مردم غزه مرتکب می‌شوند.

انتهای پیام/

حتما ببینید

وزیر جنگ اسبق اسرائیل: جنایاتم اخلاق مدارانه بود

وزیر جنگ اسبق اسرائیل: جنایاتم اخلاق مدارانه بود

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه عبری خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *