به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محسن بختیار، سفیر ایران در چین در پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت: امروز اهمیت صنعت پتروشیمی در ارزآوری و جایگاه آن در جنگ اقتصادی و مقابله با فشار حداکثری امریکا، یک جایگاه مهم و ویژه است.
وی افزود: توسعه صنعت پتروشیمی و جایگاه آن، در سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم مورد تأکید قرار گرفته است.
بختیار با بیان اینکه ” هماکنون روابط ایران و چین در عالیترین سطح قرار دارد”، گفت: رئیسجمهور چین سال ۲۰۱۶ به ایران سفر کرد و شهید رئیسی نیز سال ۱۴۰۱ سفری به پکن داشت که در این سفرها، سند راهبردی ۲۵ ساله دو کشور به امضا رسید و در سفر شهید رئیسی، ۱۰ سند همکاری در حوزههای مختلف بین دو کشور امضا شد.
وی ادامه داد: چین به طور ویژه از سال ۲۰۰۸ از رشدهای شتابان دهه ۹۰ فاصله گرفته و آنچه امروز در ادبیات مقامات چین بهطور مستمر تکرار میشود، حرکت از رشد پرسرعت به رشد با کیفیت بالا است که معنای آن، تمرکز بر ثابلیتهای علمی و فناوری برای افزایش قدرت اقتصادی چین است.
بختیار با بیان اینکه افرایش سرمایهگذاری پها ر جهت افزایش یود و صرفهجویی هزینهها و توسعه بیشتر در دستور کار چین است، گفت: دولت چین سیاستهای رشد داخلی را در دستور کار دارد و در زمینه پتروشیمی، احداث واحدهای جدید پتروشیمی در خاک چین را دنبال میکند تا در سالهای آینده بخشی از تامبن نیاز از طریق واردات، به تأمین داخلی تبدیل شود که این برنامه و تغییرات مربوطه باید توسط فعالان صنعت پتروشیمی ایران که صادرات به چین دارند، بهطور مرتب رصد شود.
وی ادامه داد: تغییر ظرفیتهای تولید در چین که یکی از بزرگترین واردکنندگان محصولات پتروشیمی است، در بازارهای جهانی اثرگذار است.
سفیر ایران در چین خاطرنشان کرد: چین در مقابله با تغییرات هوایی، سیاست کربن صفر را برای سال ۲۰۶۰۰ در دستور کار دارد.
وی افزود: یکی از سیاستهای چین، سرمایهگذاری در پروژههای کوچک مقیاس، زودبازده و سازگار با محیط زیست است که در ادبیات چین به نام پروژههای کوچک و زیبا مطرح است.
بختیار با بیان اینکه لازم است تولیدات بد فناوری بالا و سازگار با محیط زیست در صادرات محصولات به چین مورد توجه فعالان صنعت پتروشیمی قرار بگیرد، گفت: متنوعسازی مسیرهای حملونقل کالا به چین اهمیت بسیاری به ویژه از حیث بیاثرسازی تحریمها دارد که در این زمینه در حال کار بر روی استفاده بیشتر از ظرفیت جادهای برای حملونقل کالا به چین هستیم و وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی میتوانند روی گسترش حملونقل از طریق خطوط ریلی به چین کار کنند.
وی افزود: توسعه همکاریها با استانهای غربی چین که دوازده کشور چین به سوی آسیای مرکزی و غربی هستند در دستور کار قرار دارد.
سفیر ایران در چین خاطرنشان کرد: گزارشهای آماری گمرک چین نشان میدهد که واردات چین در محصولات پلیاتیلن، اتیلنها، متانول و هیدروکربونهای حلقوی ۱۱ میلیارد دلار بوده که ۲.۲ میلیارد دلار آن سهم عربستان، ۱٫۶ میلیارد دلار سهم امریکا، ۱٫۴ میلیارد دلار سهم امارات، ۱٫۱ میلیارد دلار سهم کره جنوبی و تنها ۸۸۰ میلیون دلار سهم ایران بوده که این ظرفیت وجود دارد سهم ایران توسعه یابد.
وی افزود: چین شریک راهبردی ایران است و روابط ایران و چین با قدرت ادامه دارد، نمایندگان ایران در پکن، شانگهای، گوانجو و هنگکنگ آمادگی کامل دارند تا از تمامی ظرفیتها برای توسعه روابط پتروشیمیهای ایران در چین، حضور مویرگی در بازار چین و تسهیل حضور در نمایشگاههای تخصصی استفاده کنند.
بختیار خاطرنشان کرد: نمایشگاه واردات چین که در ماه نوامبر در شانگهای برگزار میشود فرصت مناسبی برای شرکتهای پتروشیمی ایران است، همچنین میتوانند با حضور در نمایشگاه سرمایهگذاری چین، با ظرفیتهای این حوزه بیشتر آشنا شوند.
سفیر ایران در چین، جذب سرمایهگذاری شرکتهای چینی در پروژههای ایران را از اولویتهای پیگیری سفارت اعلام کرد و گفت: ۱۸۰ میلیون شرکت چینی در کشور چین وجود دارند که تسهیل سرمایهگذاری این شرکتها در بازارهای دیگر کشورها، در دستور کار دولت چین قرار دارد و ما هم میتوانیم از ظرفیت این شرکتها بهره بگیریم.
وی ادامه داد: فرصت مناسبی است که از ظرفیت شرکتهای چینی به خصوص در پروژههای پتروشیمی ایران استفاده کنیم، که افزایش تعاملات با حضور در نمایشگاههای تخصصی، از رویکردهای مفید توسط شرکتهای ایرانی می تواند باشد.
انتهای پیام/