هشدار معاون فنی مرکز بهداشت یزد: بزرگسالان هم در خطر ابتلا به سرخک هستند

هشدار معاون فنی مرکز بهداشت یزد: بزرگسالان هم در خطر ابتلا به سرخک هستند

به گزارش یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر “مسعود شریفی” افزود: دوره نهفتگی بیماری از هفت تا ۲۱ روز متفاوت است؛ بیماری با تب،علائم تنفسی و بثورات پوستی قرمز رنگ که از صورت شروع شده و به سمت اندامها گسترش می یابد، بروز پیدا می کند.

وی ادامه داد: چهار روز قبل از بروز تظاهرات پوستی تا چهار روز بعد از آن،بیماری از طریق تنفسی قابل انتقال است؛ بیماری سرخک بسیار مسری است و لذا موثرترین راه مقابله با آن واکسیناسیون به موقع است.

وی خاطرنشان کرد: در کشورهای همسایه از جمله عراق،پوشش واکسیناسیون کودکان برای مهار بیماری سرخک کافی نبوده و شاهد همه گیری بیماری در کشورهای همجوار بویژه افغانستان،پاکستان و عراق هستیم.

شریفی یادآور شد: موارد بیماری در کشور عراق، طی ماههای اخیر افزایش بیشتری داشته است و تعداد موارد سرخک در سال ۲۰۲۳ برابر با ۹ هزار و ۶۵۱ مورد بوده که در طی ۶ ماه اول سال ۲۰۲۴ به ۲۸ هزار و ۷۸۳ مورد افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: به منظور جلوگیری از ابتلای احتمالی هموطنان درسفر به عراق، توصیه می شود قبل از سفر از کامل بودن سابقه واکسیناسیون سرخک کودکان زیر ۱۵ سال خود اطمینان داشته باشند و برای این منظور با در دست داشتن کارت واکسن کودکان خود به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه و در صورت نیاز نسبت به تکمیل واکسیناسیون کودکان خود اقدام نمایند.

به گفته وی در حین سفر هم از تماس با بیماران احتمالی خودداری نمایند و در صورت بروز علائم بیماری در حین سفر و یا بازگشت به کشور، سریعا به مراکز خدمات جامع سلامت جهت بررسی و جلوگیری از انتشار بیماری مراجعه کنند.

Check Also

چراغ‌هایی که شاید چراغ خانه‌ای را خاموش کند

چراغ‌هایی که شاید چراغ خانه‌ای را خاموش کند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نصب چراغ های آزار دهنده چشم که از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *