به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، عطا حسن پور اظهار کرد: این اقدام برای تسهیل در بازدید گردشگران از غار یافته عملیاتی و اجرای آن توسط اداره کل میراث فرهنگی لرستان آغاز شده است.
وی افزود: عملیات اجرای زیرساخت های لازم از جمله ایجاد راه دسترسی، نشانک راهنمای راه، درب حفاظتی، نورپردازی و نصب تابلوی معرفی از جمله اقدامات انجام شده برای تسهیل حضور گردشگران در این غار تاریخی می باشد.
وی ادامه داد: غارهای هفتگانه دره خرمآباد به عنوان بخشی از پرونده ثبت جهانی محسوب می شوند که با برنامهریزی انجام شده، اقدامات لازم برای پاکسازی، نقشهبرداری و بهسازی و ایجاد راه دسترسی این غارها عملیاتی و اجرایی شده است.
حسن پور گفت: غارهای کلدر، گیلوران، قمری، یافته، کنجی و دو پناهگاه صخرهای گرارجنه و پاسنگر در دره تاریخی خرمآباد قرار دارند.
غار یافته یک غار پیش از تاریخی در مرکز استان لرستان و ناحیه ای بین شهر خرمآباد و چگنی می باشد که دارای بقایایی از زندگی در عصر پارینهسنگی جدید است و از همین روی اهمیت زیادی در مطالعات باستان شناسی خاور نزدیک و اروپا دارد.
یکی از قدیمی ترین مدارک استفاده از زیورآلات ساخته شده از صدف و دندان در این غار یافت شده است که حدود ۳۵ هزار سال قدمت دارد.