به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از اراک، ریتا ظهیری عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی انتقال خون و پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه انتقال خون یکی پیشرفتهترین شاخههای پزشکی در دنیا است، اظهار داشت: سال ۶۹ در استان مرکزی یک پایگاه انتقال خون ساخته شد که در این پایگاه، خون گرفته میشد و برای فرآوری به تهران ارسال میشد و بعد به استان باز میگشت، اوج بالندگی و پیشرفت سازمان انتقال خون ایران از سالهای دفاع مقدس آغاز شد، بعد از پایان جنگ نهال نوپای انتقال خون به سازمان قدرتمند تبدیل شد و امروز سردمدار طب خون در منطقه مدیترانه شرقی در میان ۲۳ کشور است.
وی افزود: انتقال خون کشور در طول ۵۰ سال به نخستین رتبه انتقال خود دنیا دست پیدا کرد و سالمترین خونها و سالمترین پلاسما و داروهای مشخص از پلاسما مربوط به اهداکنندگان ایرانی است. افتخار ما این است سازمان انتقال خون ماده اولیه نظام سلامت را تولید میکند، سازمان انتقال خون، یکی از بهره،ورترین ادارات کل کشور است، پایگاههای انتقال خون کشور کارخانه داروسازی هستند که تمام اصول جی ام پی باید در آنها رعایت شود، ابن در حالی است که کارخانههای داروسازی از ماده شیمیایی دارو تولید میکنند، اما سازمان انتقال خون از ماده بیولوژیک دارو تولید میکند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی تصریح کرد: مدیریت ذخایر خون کار بسیار سختی است چراکه از یک کیسه خون انواع فرآوردهها تولید میشود که عمر مفید آنها با یکدیگر تفاوت دارد، در سال ۸۵ شبکه ملی خونرسانی در کشور شکل گرفت به طوری که این شبکه استانهای مختلف را به یکدیگر وصل میکند و اگر استانی کمبود فرآوردههای خونی داشته باشد از این شبکه تأمین میشود.
ظهیری با بیان اینکه امروز سازمان انتقال خون به پیشرفتهترین دستگاههای روز طب انتقال خون مجهز است، گفت: اتفاق خوبی که در سال ۱۴۰۰ افتاد؛ راه اندازی آزمایشگاه تخصصی غربالگری بود، که با کمک سازمان محقق شد، همچنین سال گذشته اتوماسیون گروه بندی خون در استان راه اندازی شد. خوشبختانه تمام فضاهای فیزیکی مستهلک انتقال خون استان بهسازی شده است، سیستم فناوری اطلاعات بسیار قدیمی بود و ناوگان آیتی با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نوسازی شد و اداره انتقال خون و پایگاههای انتقال خون استان جان تازه گرفتند.
وی بیان کرد: مواد اولیه تختهای بیمارستانی خون و فرآوردههای خونی است و باید به موازات توسعه نظام سلامت در استان انتقال خون هم توسعه پیدا کند، با توجه به افزایش تختهای بیمارستانی در استان و نیاز به خون و فرآوردههای خونی احساس میشود، اگر نظام سلامت در استان توسعه پیدا میکند بدون نظام انتقال خون راه به جایی نخواهد برد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: مجوز تأسیس سردخانه ۶۰ هزار متری استراتژیک پلاسمای خون در دولت سیزدهم مصوب شد، برای این امر یک زمین در نقطه خوب استان مشخص شده است، تمام مطالعات و طراحی انجام شده و مجوز ساخت أخذ و پیمانکار برای طرح تعیین شده و نخستین مقدار اعتبار به پروژه تزریق شده است. شرکت نفت کمک ۱۵ میلیارد تومانی به این پروژه را متقبل شده است.
ظهیری ادامه داد: استان مرکزی امسال ۱۰۶ روز از ایام سال را در وضعیت سبز قرار داشت و قابلیت ارسال خون و فرآوردههای خونی به سایر استانها وجود داشت و مابقی ایام سال در شرایط آبی قرار داشتیم و نیاز خونی استان به راحتی تأمین شد، میزان ذخایر خونی استان ۸٫۳ روز است، امسال در فصل بهار ۲۴٫۳ درصد افزایش اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال گذشته وجود داشته است، بحثهای اقلیمی در کاهش اهدای خون تأثیر داشته و تابستان به جهت گرمای هوا ۱۶٫۶ درصد کاهش خونگیری نسبت به سال قبل وجود داشته است.
وی از افزایش ۱۰ درصدی اهدای خون در استان نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸ هزار و ۱۰۸ نفر به پایگاههای انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد ۱۴ هزار ۹۱۷ هزار نفر واجد اهدای خون بودند، موارد معافیت دو دسته دارد یا اینکه اهدای خون برای اهداکننده خطرناک است یا برای گیرنده خون خطرناک است.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی عنوان کرد: ۵۵ درصد اهدای خون در دوران دفاع مقدس مربوط به بانوان بود، در حالی که اکنون اهدای خون بانوان به ۵٫۹ درصد رسیده است، امسال استقبال بانوان به اهدای خون با ۰٫۰۲ درصد افزایش به ۸۹۴ نفر رسید و ۲ هزار و ۳۰۵ نفر از اهداکنندگان خون برای نخستین بار مراجعه کردند که نیم درصد افزایش نسبت به سال گذشته وجود داشته است.
ظهیری با بیان اینکه از مجموع اهداکنندگان خون استان تنها ۴ هزار و ۳۴ نفر در سن ۲۸ سال تا ۳۴ سال بودند، خاطرنشان کرد: خریداری واحد سیار اهدای خون از دیگر مصوبات دولت سیزدهم بود، انتقال خون استان مرکزی در بین پایگاهها و مراکز انتفال خون کشور در دو سال اخیر رتبه نخست را کسب کرده است.
انتهای پیام/۷۱۱/