به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از بوشهر، معماری بافت تاریخی بوشهر در حاشیه خلیج فارس با قدمتی بیش از ۲ قرن به زیباترین مناطق گردشگری تبدیل کرده است که به یکی از هدفهای گردشگری استان بوشهر تبدیل شده است.
ساختمان و عمارتهای بافت تاریخی بوشهر در مسافت ۳۰ هکتار در ۴ چهار محله شنبدی، کوتی، بهبهانیها و دهدشتی بوشهر بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد و روزگاری بافت تاریخی بوشهر مرکز مهم اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جنوب کشور بود بهگونهای که مراکز مهم اقتصادی در این بافت موید این ادعاست.
جریان زندگی در ۹۰۰ ساختمان بافت تاریخی بوشهر
معاون میراث فرهنگی استان بوشهر در گفتوگویی با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم با اشاره به وسعت ۳۰ هکتار محوطه بافت تاریخی بوشهر اظهار داشت: در ۹۰۰ ساختمان بافت تاریخی بوشهر زندگی جریان دارد.
نصرالله ابراهیمی مرمت و بازسازی بافت تاریخی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی و مرمت ساختمانها، معابر و زیرساختها و ایجاد مراکز خدماتی در بافت تاریخی بوشهر اختصاص یافته است.
وی قدمت بافت تاریخی بوشهر را مربوط به دوره حکومت نادر شاه و قاجار دانست و گفت: آن زمان بوشهر بندر مهم تجاری و بازرگانی کشور بود و تمام کنسولگریهای کشورهای مختلف در آن فعال بود.
معاون میراث فرهنگی استان بوشهر سبک خاص و منحصر به فرد معماری بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: وجود مراکز دینی، اقتصادی و سیاسی همانند مساجد، حسینیه و کلیسا، بازار، ساختمان کنسولگری کشورهای مختلف و کوچههای زیبای آن در کنار خلیج فارس آن را به مرکز گردشگری تبدیل کرده است.
.
همایش عظیم از سمفونی رنگها در بافت بوشهر
کوچههای کم عرض در کنار خانههای قدیمی و تاریخی جلوههای زیبا از تاریخ کهن دیار بوشهر به نمایش گذاشته است.
جاذبههای معماری بوشهر نهفته در دل پنجرهها با هدایت رنگهای متنوع در ساختمانها همایشی عظیم از سمفونی رنگها را پدید آورده است.
مدیر بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر در گفتوگویی با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم با اشاره به اینکه ساختمانهای مستقر در چهار محله بافت تاریخی نشان از جایگاه تاریخی شهر بوشهر در دورههای مختلف تاریخی است خاطرنشان کرد: سبک معماری بوشهر متشکل از ساختمانهای مختلف و کوچههای کم عرض همراه با پنجرههای زیبا رنگی است.
عبدالکریم مشایخی یکی از جزئیات دیدنی بافت تاریخی بوشهر را پنجرههای رنگی، بالکن و شناشیل دانست و تصریح کرد: گچبریهای زیبا در ساختمانهای مستقر در بافت قدیم بوشهر معماری منحصربهفرد دارند.
وی ادامه داد: به دلیل گرمای شدید بوشهر همراه با رطوبت کوچههای بافت قدیم بسیار باریک و ساختمانهای دو طرف کوچهها بسیار بلند است تا همواره سایه داشته باشند و نور خورشید مستقیماً به آنها تابیده نشود و کم عرض بودن کوچهها سبب میشود که باد در آنها جریان پیدا کند و رطوبت به حداقل برسد.
بافت تاریخی شهر بوشهر گنج ایران محسوب میشود
امام جمعه بوشهر هم در گفتوگو با بیان اینکه بوشهر در ادوار مختلف تاریخی نقش مهم و تأثیرگذاری در عرصههای سیاسی، اقتصادی، مبارزاتی و فرهنگی داشته است گفت: محلات تاریخی بوشهر یکی از جلوههای مهم این کهن دیار است بهگونهای که بافت تاریخی شهر بوشهر گنج ایران محسوب میشود.
آیتالله صفاییبوشهری بافت تاریخی شهر بوشهر را یک گنج عینی معماری به معنای جامع، منطبق با آخرین استانداردهای پدافند غیرعامل دانست و تصریح کرد: مبلمان بافت تاریخی بوشهر دارای زیباترین معماری ساختمانی با سمفونی رنگها پنجرهها و دربها است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تأکید بر احیا بافت تاریخی بوشهر بهعنوان هویت تاریخی این سرزمین گفت: بافت تاریخی شهر بوشهر به عنوان شناسنامه هویت این استان به شمار میرود و حفظ و نگهداری این بافت با معماری خاص آن یک ضرورت است.
معماری بافت تاریخی بوشهر بالاترین آرامش روحی برای انسان فراهم میآورد و هم آوایی رنگها در پنجرههای ساختمانها جلوههای زیبا برای گردشگران فراهم میآورد.
هر چه از عمر ساختمانهای بافت تاریخی بوشهر میگذرد چون میراث گرانبها قیمتیتر میشود.
انتهای پیام/۱۹۰/