حسینیه‌ امام خمینی نقطه سازنده تاریخ ؛روز تنفیذ «پزشکیان» و ترسیم نقشه راه برای دولت

حسینیه‌ امام خمینی نقطه سازنده تاریخ ؛روز تنفیذ «پزشکیان» و ترسیم نقشه راه برای دولت

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در گرم ترین روز سال، عقربه‌های ساعت حدود ۸:۲۰ را نشان می‌داد که خانه را به سمت محل کار ترک کردم. هر روز از منزل تا مترو مسافت کمی را طی می‌کنم و پیرامون خودم با افراد زیادی روبه رو می‌شوم، اما امروز خبری از آنها نبود؛ خلوت بود. زیر لب گفتم: مگر امروز جمعه است!؟ نه جمعه نیست اما در پی تداوم گرمای شدید و کم‌سابقه هوا مراکز دولتی را تعطیل کرده‌اند؛ ما خبرنگاران که تعطیلی نداریم، حتی امروز که قرار است یک رویداد مهم را پوشش خبری دهیم. به مترو رسیدم، شانس با من همراه بود و قطار سریع آمد و سوار شدم. از وقتی که سوار مترو شدم تلفن همراهم را به دست گرفتم و اخبار را از کانال‌های خبری و فضای مجازی پیگیری می‌کردم، درست است که تازه وارد رسانه نشده‌ام اما هرگاه یک رویداد مهم و کلان صورت می‌گیرد از قبل برنامه ریزی می‌کنم تا با کمک همکاران آن خبر را به بهترین شکل ممکن پوشش دهیم به خاطر همین با خودم سخن می‌گفتم تا بتوانم داده‌های گزارشم را پیاده و همان را مکتوب کنم. پیر زنی خموده کنارم نشست، تحرکاتم برای او عجیب بود، نتوانست سکوت کند و پرسید «پسرم، چه شده که با خودت صحبت می‌کنی!؟» گفتم حاج خانم! امروز یک ماموریت مهم دارم، باید درست انجامش دهم، دارم مطالبم را کنارهم قرار می‌دهم تا کار خوبی ارائه دهم. باز کنجکاو شد، پرسید کارت چیست؟ گفتم خبرنگار هستم. همین که شنید عضو از خانواده رسانه هستم سری تکان داد و به مزاح گفت: ای وای، باید از شما ترسید!

گفتم چرا باید ترسید؟ ما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا اخبار را سریع برای مردم مخباره کنیم، امروز هم همین کار را انجام می‌دهیم. پیرزن خنده‌ای تحولیم داد و گفت: بگو ببنیم، امروز چه خبر است؟ وقتی وی را مطلع کردم که قرار است دکتر پزشکیان حکم تنفیذ خود را از رهبر انقلاب دریافت و فعالیتش را به صورت رسمی در پاستور شروع کند باز سرش را تکان داد و گفت: آقای رئیسی چه زود رفت! داشت خوب کار می‌کرد، مردمی بود و به فکر مردم بود. گفتم مادر! به هرحال تقدیر الهی است. درست است که رئیسی دیگر در بین ما نیست اما قطعا جایگاه خوبی دارد، رئیس جمهور جدید هم مردمی و از جنس مردم است، خود را محدود به پروتکل‌ها و تشریفات نمی‌کند و از زمانی که انتخاب شد، مدام این حرف را تکرار کرد که می خواهد برای مردم کار کند و امید آنها را ناامید نکند.

دیالوگی که بین منِ خبرنگار با پیر زن عصا به دست برقرار شده، برایم جالب بود. او سواد نداشت اما حرف‌هایش بوی امید می‌داد. می‌گفت مشکلات زیاد است، از گرانی‌ها و اجاره نشینی که نگو، اما با این حال ما با امید زنده‌ایم و امیدواریم آقای پزشکیان هم بتواند برای مردم کاری کند، بالاخره همه در یک کشتی نشسته‌ایم و نباید بارآن را سنگین کنیم تا برایش مشکلی پیش بیاد و آن ور آبی‌ها سوء استفاده کنند. پسرم ان شاءالله مسائل حل می‌شود، شما هم این قدر به فکر کارت نباش. درست انجام می‌دهی! به قدری با او مشغول صحبت بودم که احساس نکردم زمان چگونه گذشت. وقتی به مقصد رسیدم قبل از خداحافظی، او را خطاب قرار دادم و گفتم: مادر برایم دعا کن، آخر هم نگفتی چرا باید از خبرنگاران ترسید، باز خنده ای ریز کرد و گفت محتاجیم به دعا! برو به سلامت.

همین گپ و گفت یک قوتی به من داد تا سریع تر خودم را به خبرگزاری برسانم؛ زمانی که به سازمان رسیدم همکارانم پشت سیستم‌های خود حضور داشتند و آماده آغاز مراسم تفیذ حکم ریاست جمهوری در حسینیه امام خمینی(ره) بودند. مکانی که پیش از این دو بار حضرت آقا رأی خود را در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخته بودند و در ۹ مرداد ماه رأی مردم را تنفیذ و پزشکیان را رسما به عنوان رئیس دستگاه اجرا منصوب کرد و او دیگر می‌تواند احکام معاونین خود را در دولت صادر کند.

روز وحدت ملی در مراسم تنفیذ آقای رئیس‌جمهور/ چشم انداز دولتِ چهاردهم ترسیم شد

سیستم خودم را روشن کردم و ار طریق شبکه اول سیما پیگیر اخبار تنفید ریاست‌جمهوری شدم. از ساعت ۹:۳۰ حسینیه کاملا پُر شده بود. شخصیت‌ها و مسئولان فعلی، سابق و اسبق حضور یافته بودند و سایر رجال هم یک به یک یا به صورت دو نفره و چند نفره وارد سالن می‌شدند. میهمانان خارجی و تعدادی از مسئولان و شخصیت‌های سیاسی بر روی صندلی مشکی رنگ جلوس کرده بودند و برخی دیگر از مدیران و مسولان کشوری و لشکری هم نشسته برنامه را دنبال می‌کردند.

دیپلمات‌های اسبق یعنی «صادق خرازی» و «مجید تخت روانچی» با هم وارد حسینیه ـ همان مکانی که بوی حضرت روح الله را می‌دهد ـ شدند. مدتی گذشت و برداران انصاری (مجید، محمد علی و حمید انصاری) هم خود را به خیابان فلسطین رساندند تا در مراسم «تنفید نهم» حضور یابند.

غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و محمد صدر از معاونان وزرات امور خارجه در دولت اصلاحات که هر دوی آنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند، بایکدیگر وارد حسینه شدند؛ همین که خبرنگار صداوسیما حداد عادل را دید خواهان مصاحبه با او شد و وی هم ایستاد و صحبت کرد.

برای ما رسانه‌ای‌ها جالب است که در مراسم‌های رسمی و ملی، شخصیت ها کجا قرار می‌گیرند و با چه کسانی مصافحه می‌کنند!

پرویز فتاح رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) مابین سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس وامیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش به صورت دو زانو نشسته بود.

سردار حسین اشتری فرمانده پیشین فراجا کنار آیت الله حسینی بوشهری امام جمعه قم و عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نشست و با او به گفت‌وگو پرداخت. کلا بازار گپ و گفت‌وگو بین شخصیت‌ها و مسئولان داغ بود.
 

روز وحدت ملی در مراسم تنفیذ آقای رئیس‌جمهور/ چشم انداز دولتِ چهاردهم ترسیم شد

محمد جواد ظریف که این روزها مامویت سنگین معرفی وزرای پیشنهادی به رئیس جمهور را در قالب شورای راهبری به عهده گرفته در کنار محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در دولت دوازدهم نشست. سید مصطفی میرسلیم هم پس از حضور در کنار حجت الاسلام محمد جعفر منتظری رئیس دیوان عالی قرار گرفت و با وی خوش و بش کرد.

رقابتی آقای پزشکیان همه حضور داشتند؛ علی اردشیر لاریجانی، کنار سعید جلیلی رقیب آقای رئیس‌جمهور نشست. دقایقی که گذشت حسن روحانی رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم پس از حضور در مراسم، کنار لاریجانی نشست و با وی خوش و بش کرد. علی اکبر ناطق نوری هم به جمع آنها پیوست و قاب تصویر دو رئیس مجلس و یک رئیس جمهور سابق ثبت شد.

علیرضا زاکانی شهردار تهران در صندلی و کنار حجت الاسلام سید حسن خمینی نشست. سید عزت الله ضرغامی هم بر روی صندلی نشست و کنارش میزی قرار داشت که بر روی آن قاب شهدای خدمت(امیر عبداللهیان، آیت الله آل هاشم و مالک رحمتی) دیده می‌شد.

روز وحدت ملی در مراسم تنفیذ آقای رئیس‌جمهور/ چشم انداز دولتِ چهاردهم ترسیم شد

عبدالناصر همتی، غلام رضا تاجگردون و آذری جهرمی ـ سه یار رئیس‌جمهور ـ هم کنار هم بودند؛ مصطفی پورمحمدی دیگر نامزد انتخابات چهاردهم نیز در انتهای حسینیه مشاهده شد.

هنوز مراسم به صورت رسمی برگزار نشده بود که تصویر گفت‌وگوی مسعود پزشکیان با خبرنگار صداوسیما در محوطه نهاد روی آنتن رفت. رئیس دولت چهاردهم جدید با کت و شلوار(لباس رسمی) ظاهرشده بود؛ همچنان گفت‌وگوی رئیس جمهور درحال پخش بود که چشمم به حضور محمد مخبر، محمد باقر قالیباف و محسنی اژه‌ای خورد. خبرنگار رسانه ملی به سراغ رئیس عدلیه رفت تا با او هم مصاحبه کند اما وی مصاحبه نکرد و به سمت حسینیه رفت.

دختران حاج قاسم، همسر حسین امیر عبداللهیان، زهرا پزشکیان دختر رئیس‌جمهور هم مشاهده شدند. زینب قیصری نماینده مردم تهران در مجلس بر روی صندلی نشسته بود اما هنگامی که زهرا پزشکیان را دید، به نشانه احترام ایستاد و خیلی کوتاه با او صحبت کرد.

علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مشاور سیاسی مقام معظم رهبری هم با لباس نظامی به مراسم تنفیذ آمده بود.

در جایگاه، صندلی‌هایی برای سران قوا، روئسای مجمع تشخیص، مجلس خبرگان رهبری و دبیر شورای نگهبان اختصاص داده شد؛ تصویری از رئیس‌جمهور شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی نیز بر روی یک میز کوچک قهوی رنگ گذاشته شده بود. در بالای جایگاه هم آرم «جمهوری اسلامی» نصب شده بود. نشانی که برای ایران و ایرانی مقدس است.

کامران باقری لنکرانی که پس از پایان ماموریتش در دولت نهم هیچ مسئولیتی را نپذیرفت، در مراسم شرکت کرده بود.

حضور چهره‌های فرهنگی هم سوژه‌ای برای عکاسان و تصویربرداران فراهم کرد. داشتم محورهای گزاشم را مکتوب می‌کردم که جواد شمقدری رئیس اسبق سازمان سینمایی و محمد رضا شریفی نیا بازیگر سینما و تلویزیون را در قاب تلویزیون دیدم.

فرماندهان ارشد نیروهای مسلح ( سرلشکر حسین سلامی، امیر عبدالرحیم موسوی و سردار احمد رضا رادان) در ردیف نخست نشسته بودند؛ علاوه بر آنان محسن رضایی، علی نیکزاد، محمد علی انصاری، علی باقری، حمید رضا حاجی بابایی، حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه و سید عباس صالحی نماینده ولی فقیه در روزنامه اطلاعات در یک ردیف و کنار یکدیگر نشسته بودند.

۹:۵۰: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه محمد مخبر سرپرست نهاد ریاست جمهوری، آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و آیت الله موحدی کرمانی رئیس مجلس خبرگان رهبری در جایگاه قرار گرفتند.

طبق برنامه‌های گذشته، پرده‌ای آبی رنگ پشت جایگاه نصب شده بود. ساعت ۰۹:۵۸ پرده کنار زده شد و حضرت آقا تشریف فرما شدند و همین‌که حضار رهبر و مقتدای خود را دیدند، شعار «یاور مهدی آمد»، «ای رهبر آزاده، آماده‌ایم، آماده» با صدای رسا در حسینه شنیده شد.

۰۹:۵۹: با پخش سرود «جمهوری اسلامی ایران» مراسم رسما آغاز شد و همه به نشانه احترام سرود ایستادند.

۱۰:۰۰: حاج احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی آیه ۵۷ تا ۵۹ سوره نسا و در پایان سوره کوثر را قرائت کرد. پس از پایان تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، رهبر معظم انقلاب خطاب به قاری قرآن فرمودند: «طیب الله»

ترجمه آیه: « کسانی که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی آنان را در بهشت هایی که از زیرِ [درختانِ] آن نهرها جاری است، وارد کنیم، در آنجا جاودانه اند؛ آنان را در آنجا همسرانی پاکیزه است، و آنان را در زیر سایه ای پایدار [و دلپذیر، آرام بخش و خنک] درآوریم. (۵۷)»

«خدا قاطعانه به شما فرمان می دهد که امانت ها را به صاحبانش بازگردانید و هنگامی که میان مردم داوری می کنید، به عدالت داوری کنید. یقیناً [فرمان بازگردانیدن امانت و عدالت در داوری] نیکو چیزی است که خدا شما را به آن موعظه می کند؛ بی تردید خدا همواره شنوا و بیناست. (۵۸)»

«ای اهل ایمان! از خدا اطاعت کنید و [نیز] از پیامبر و صاحبان امر خودتان [که امامان از اهل بیت اند و چون پیامبر دارای مقام عصمت می باشند] اطاعت کنید. و اگر درباره چیزی [از احکام و امور مادی و معنوی و حکومت و جانشینی پس از پیامبر] نزاع داشتید، آن را [برای فیصله یافتنش] اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید، به خدا و پیامبر ارجاع دهید؛ این [ارجاع دادن] برای شما بهتر واز نظر عاقبت نیکوتر است. (۵۹)»

پس از قرائت قرآن، احمد وحیدی گزارشی از برگزاری انتخابات زودهنگام چهاردهم ارائه کرد. مسعود پزشکیان نیز دست روی دست گذاشته بود و گزارش‌های وزیر کشور دولت سیزدهم را می‌شنید.
 

روز وحدت ملی در مراسم تنفیذ آقای رئیس‌جمهور/ چشم انداز دولتِ چهاردهم ترسیم شد

۱۰:۲۳: حکم تنفیذ رئیس جمهور از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری قرائت و سپس حکم از سوی شخص اول کشور به «مسعود پزشکیان» تقدیم شد. پس از آنکه رئیس جمهور حکم را دریافت کرد، حضار صلوات فرستادند و آقای رئیس جمهور هم به صورت ایستاده و از روی متن سخنرانی کرد.

پزشکیان درباره اهمیت سند چشم انداز و برنامه های توسعه سخن می گفت، دوربین به سمت آذریِ جوان رفت او به نشانه تایید سخنان رئیس جمهور، سر خود را تکان می‌داد. رئیس قوه مجریه صحبت‌های خود را با شعر «خدای چنان کن سرانجام کار، تو خوشنود باشی و ما رستگار» و دعای «ربِّ أدخلنی مدخل صدق و أخرجنی مخرج صدق و اجعلنی من لدنک سلطانا نصیرا» به پایان برد.حضار هم با «احسنت» از سخنان او استقبال کردند.

۱۰:۴۶: حضرت آیت الله خامنه ای به ایراد سخن پرداختند و توصیه‌های مهمی به دولتمردان و رئیس جمهور جدید کردند؛ با این توصیه‌ها، چشم انداز دولت چهادرهم ترسیم شد.
 

روز وحدت ملی در مراسم تنفیذ آقای رئیس‌جمهور/ چشم انداز دولتِ چهاردهم ترسیم شد

۱۱:۲۷ مراسم پایان یافت و محمد مخبر به همراه حجت الاسلام گلپایگانی،غلامحسین اسماعیلی، سید علیرضا مرندی، محسن حاجی میرزایی دفتر رئیس جمهور را به رئیس جمهور تحویل داد. زهرا پزشکیان هم حضور داشت.

با برگزاری مراسم تنفیذ، فصل جدیدی از کار و تلاش به مدت چهار سال به سکانداری «مسعود پزشکیان» در نهاد ریاست جمهوری آغاز شد.« بسم الله الرحمن الرحیم»

حتما ببینید

رضایی: مشارکت همه گروه‌ها در «مانا» تا زمان اجماع تداوم می‌یابد

رضایی: مشارکت همه گروه‌ها در «مانا» تا زمان اجماع تداوم می‌یابد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، محسن رضایی در حساب کاربری خود در شبکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *