به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، علیرضا بیکدلی، معاون امور کنسولی، مجلس و ایرانیان در نمایشگاه «۱۰۲۰ روز تلاش جهادی، فرازهایی از دستاوردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم» که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: یکی از معاونتهای اجرایی همین معاون کنسولی است. همه فعالیتهای ما در بخش کنسولی مرتبط است با نیازهای اتباع ما در خارج از کشور و بخشی که به امور مجلس مربوط میشود مستقیما به نمایندگان مربوط میشود. عمده ارتباط ما با نمایندگان مرتبط با موضوعات سیاست خارجی میشود و مشورتها و نظارتهای آنان را در بر میگیرد.
وی افزود: در بخش کلیات، ما هر جایی که سفارت و سرکنسولگری و دفتر حفاظت منافع داریم حتما یک بخش کنسولی وجود دارد. برخی از مسائل ایرانیان خارج کشور ابعاد سیاسی، اقتصادی و غیره دارد. ما به عنوان یک بخش از دیپلماسی کشور هستیم که در روابط با کشورها تاثیرگذاری داریم. دولتها سعی میکنند با حل و فصل مشکلات منافع خودشان را ارتقا دهند. بنابراین موضوعات مربوط به امور کنسولی بخشی از توان کشور در حوزه دیپلماسی به شمار میرود.
بیکدلی ادامه داد: معاونت مردمی وزارت خارجه برای گفتمانهای وزارت خارجه برنامههایی دارد. ما سعی میکنیم در حوزه اقتصادی تسهیلات بیشتری را فراهم کنیم.
معاون کنسولی وزارت خارجه در ادامه گزارشی را از عملکرد این معاونت بیان کرد. وی گفت: در بخش کنسولی ما مجموعهای از خدمات و وظایف را بر اساس قانون بر عهده داریم. هر آنچه که یک ایرانی برای تسهیل امور خودش چه در داخل و خارج به دولت نیاز دارد، وزارت خارجه نمایندگی میکند.
وی ادامه داد: ما در سال ۱۴۰۲، در حوزه صدور گذرنامه ایرانیان خارج از کشور به آمار ۲۰۰ هزار گذرنامه رسیدیم. اینان ایرانیانی بودند که به تجدید گذرنامه احتیاج داشتند. نمایندگیهای ما برای کشورهای نیازمند روادید، روادید صادر میکنند و ما یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید در سال اخیر صادر کردیم. همچنین ۱۲ هزار برگه عبور برای کسانی که گذرنامه نداشتند صادر کردیم.
بیکدلی افزود: خیلی از ایرانیان وقتی به خارج سفر میکنند خوانواده آنان از آنها خبر ندارند و آنان برای کسب خبر به ما مراجعه میکنند. این یکی از کارهایی است که انجام میدهیم. ما در سال گذشته ۶۳۰ هزار مورد کسب خبر داشتیم.
وی با بیان اینکه جمع کل خدمات ۲۸۰ هزار مورد است، گفت: در برخی از موارد سالها یک نمایندگی درگیر امور و خدماتدهی میشود. در این زمینه ما درآمدهایی هم کسب میکنیم که به خزانه دولت واریز میشود.
بیکدلی خاطر نشان کرد: ما یک سلسله فعالیتهای قابل توجهی هم داشتیم. توجه به دیپلماسی متنوع مرتبط با مردم بود. در زمینه دیپلماسی زیارت این دولت اقدامات فراوانی را انجام داده است. تسهیلاتی که درباره سفر زائران خارجی به شهرهای زیارتی ایران انجام دادیم دستاورد جدیدی بوده است. ما جلسات متعددی را انجام دادیم و مدالی که از سوی تولیت آستان قدس رضوی به شهید امیرعبداللهیان داده شد، مربوط به همین بود.
وی افزود: در حوزه دیپلماسی هنر و فرهنگ ما تلاش کردیم در کنار فرهنگیان باشیم و پیامی را دادیم که تسهیلاتی را برای امور آنان در خارج از کشور فراهم کنیم.
بیکدلی در خصوص دیپلماسی ورزش گفت: در این زمینه نشستهای متعددی در آستانه جام جهانی و المپیک و دیدارهای آسیایی برگزار شد. ما حتی در برخی موارد با رایزنی با سفرای خارجی گفتگو کردیم.
معاون کنسولی وزارت خارجه با اشاره به نشستها با وزیر میراث فرهنگی گفت: در حوزه گردشگری سلامت گامهای مهمی را برداشتیم و در زمینه جذب بیماران خارجی اقداماتی انجام شد.
وی ادامه داد: در حوزه مجلس هم ما اقداماتی را انجام دادیم. ما از مجلس درخواستهایی داشتیم و مجلس هم در چارچوب وظایف، نظارت و تعاملاتی با ما داشته است. به طور کلی در مورد امور کنسولی ما ملزم هستیم که به نمایندگان پاسخ دهیم.
بیکدلی خاطرنشان کرد: نمایندگان نیز در خصوص موضوعات سیاست خارجی از شخص وزیر سوالاتی داشتند و حتی در برخی موارد به شکل تذکر به ما منتقل میشود. ۷۶ مورد بوده که وزیر به نمایندگان پاسخ دادند و تنها در دو مورد به حضور در مجلس کشیده شده که آنان بعد از پاسخ وزیر قانع شدند.
وی همچنین اظهار داشت: در مجموع فعالیتهایی که معاونت انجام داد، ما سال اول به عنوان پنجمین دستگاه مورد تقدیر در مجلس قرار گرفتیم. در خصوص ایرانیان نیز شهید رییسی توجه زیادی روی این موضوع داشتند. ما دو نشست شورای عالی ایرانیان با حضور رییس جمهور داشتیم. یک نشست بعد از کرونا بود که نتایج خوبی داشت.
بیکدلی با اشاره به هدف گذاریها گفت: ما به عنوان پیشانی و درگاه ارتباط با ایرانیان خارج از کشور تلقی میشویم. ما ۱۴۰ نمایندگی در خارج از کشور داریم. وظیفه ما این است که ایرانیان در رفت و آمد به کشور احساس راحتی داشته باشند.
معاون کنسولی وزارت خارجه با اشاره به فعالیتهای شهید امیرعبداللهیان در خصوص ایرانیان خارج از کشور گفت: شهید امیرعبداللهیان مدام با ما در ارتباط بودند و به نکات حتی کوچک در امور ایرانیان توجه میکردند.
بیکدلی در خصوص اقدامات برای خدمات الکترونیک گفت: ما در وزارت خارجه اتاقی برای واشنگتن داریم و کارشناسان در خصوص امور ایرانیان در آمریکا پاسخ میدهند. ما همچنین در خصوص پایش نیز، در لحظه پایش میکنیم که چه میزان درخواست خدمت از ما وجود دارد و چه زمانی این خدمات در نمایندگیها طول میکشد.
وی افزود: ما سامانهای را برای احراز هویت برخط و امضای دیجیتال در نظر گرفتیم که شخص آقای وزیر روی آن نظارت میکردند.
بیکدلی در خصوص پیگیری امور زندانیان خارج از کشور گفت: ما یک اداره داریم که ۲۳ نفر کارمند دارد. همچنین ۱۴۰ نمایندگی طرف ما هستند و ما رسیدگی میکنیم. کسی که دارنده گذرنامه ایران است، اگر دچار مشکل شود حتما پیگیری میکنیم.
وی در خصوص وضعیت آقای نوری در عراق گفت: در این خصوص اقداماتی توسط سفیر ایران صورت گرفته و امور ایشان در دست پیگیری است. دولت عراق هم پیگیریهایی داشتند و اجازه دادند ما پزشک به زندان ببریم. همچنین وعدههایی هم دادند که امیدواریم این ایرانی به زودی آزاد شود.
معاون کنسولی وزارت خارجه درباره وضعیت زندانیان ایرانی در عربستان گفت: ما در عربستان یک حاجی زندانی داریم و همچنین یک نفر هم به خاطر فعالیتهای رسانهای که داشته بازداشت شده و با اقوام آقای خزایی دیدار داشتم. ۵ یادداشت در این باره نوشتیم و معاون کنسولی با سفیر عربستان برای ایشان رایزنی کردند. امیدواریم که به زودی ایشان آزاد شوند.
وی درباره آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور گفت: غیر از ترکیه ما حدود ۷۰۰ ایرانی زندانی در خارج از کشور داریم. ما بیشتر با ۵۳ کشور جهان موافقنامه انتقال محکومین را داریم. ما تلاش میکنیم که این را افزایش دهیم و اخیرا با دولت امارات رایزنیها را شروع کردیم.
بیکدلی ادامه داد: در ترکیه تعداد زندانیان ما آمارش حدود ۳۰۰۰ نفر است. بخشی از این مشکلات ناشی از عدم آگاهی به قوانین آن کشور است، برای مثال بردن قرصهایی که ما در کشورمان مصرف عمومی داریم.
در حال تکمیل…
انتهای پیام/