کبری توکلی در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در بوشهر با اشاره به ثمر رسیدن نخستین محصول نخیلات استان بوشهر اظهار داشت: یکی از مزیتهای مهم افزایش دمای هوا و شدت گرما به ثمر نشستن محصول نخلستانها در فصل تابستان است.
وی تعداد نخیلات استان بوشهر را شش میلیون اصله دانست و بیان کرد: شش میلیون اصله نخل سالانه ظرفیت تولید ۱۷۵ هزار تن محصول خارک، رطب و خرما دارد.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر این استان را سومین تولیدکننده محصول نخیلات در کشور دانست و اضافه کرد: اکنون برداشت محصول خارک و رطب از نخلستانهای استان آغاز شده است.
توکلی، پیشبینی تولید ۶۰ هزار تن محصول خارک و رطب از نخلستانهای استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: از ۶۰ هزار تن خارک و رطب یادشده ۴۰ هزار تن آن برای تازهخوری وارد بازار بوشهر و سایر استانها میشود و ۲۰ هزار تن دیگر در سردخانهها نگهداری و بر اساس نیاز بازار در طول سال عرضه میشود.
وی مهمترین گونه خارک نخیلات استان را برحی، بریمی، حاج باقری دانست و بیان کرد: با توجه به کیفیت خارک، این گونه محصول مورد رضایت مصرفکنندگان قرار دارد و شاهد وضعیت خوبی در سطح بازار خواهیم بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر سطح زیر کشت نخلستانهای استان را ۳۴ هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: بیشترین سطح زیر کشت نخیلات در شهرستان دشتستان قرار دارد و تنگستان، دشتی و جم رتبههای بعدی در تولید محصول نخلستان به خود اختصاص دادهاند.
توکلی ظرفیت ۸۳ سردخانه برای نگهداری رطب و خرما را ۷۶ هزار تن دانست و اضافه کرد: ۱۷ هزار بهرهبردار در نخلستانهای استان بوشهر فعال هستند و اشتغال در حوزه باغداری، تولید و عرضه محصول ۹۰ هزار است.
انتهای پیام/۱۹۰/