به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، مهرداد گودرزوند چگینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اولویت های سیاستی دولت جدید گفت: یکی از مسائل مهم کشور بحث استفاده از فرصتهای فراسرزمینی به ویژه در قاره آفریقاست.
وی افزود: خوشبختانه کشور ما در این حوزه فعال بوده و توانسته شرایط خوبی را ایجاد کند؛ بحث بریکس از جمله موضوعاتی است که برای ایران و کشورهای عضو بسیار مهم است چون ما از طریق بریکس هم میتوانیم صادرات نفتی و گاز، صادرات خدمات فنی و مهندسی و ارزآوری را تقویت کنیم و هم میتوانیم با سایر کشورهای دنیا ارتباط بگیریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: گروه بریکس یک بانک توسعه دارد که شروع سرمایه این بانک با ۵۰ میلیارد دلار بوده و هم اکنون ارتباط بین کشورها در این گروه از نقاط مختلف دنیا وجود دارد و ما هم میتوانیم از فرصتهای آفریقا استفاده کنیم.
گودرزوند چگینی ادامه داد: آفریقا قارهای است که آنگونه که باید و شاید از ظرفیتها و فرصتهای آن استفاده نشده اما از آنجایی که کشور ما میتواند ارتباط خوبی با کشورهای آفریقایی برقرار کند مسلماً توانایی بهره برداری از فرصتهای اقتصادی آن را نیز دارد.
این نماینده مجلس با اشاره به مسئولیت سنگین دولت چهاردهم برای ادامه دادن راه دولت شهید رئیسی گفت: دولت شهید رئیسی در حوزه موافقتنامه با کشورهای آفریقایی به شدت پیگیر بود و از مهم ترین آنها همکاریهای اقتصادی با بریکس بود. به عنوان مثال کشور مصر در قاره آفریقا مهم ترین و تاریخی ترین کشور و رابط اقتصادی بسیاری از کشورهاست و تعاملات دو جانبه و چند جانبه با این کشورها قطعاً میتواند بخشی از مشکلات ارتباط خارجی را خود به خود حل کند.
گودرزوند چگینی اظهار کرد: ارتباط نزدیک و پیگیری کشورهای آفریقایی با ایران زمینه بسیار خوبی برای استفاده از مزیتهای متقابل است چراکه میتواند تعاملات و ارتباطات فرامرزی را تقویت کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه و رویکرد دولت چهاردهم باید به آفریقا یک نگاه منافعی و ملی گرایانه باشد نه اینکه فکر کند کشورهای آفریقایی چون توسعه کمتری داشته اند ظرفیتی ندارند لذا ضروری است که دولت از ظرفیتهای کشورهای آفریقایی به نفع منافع ملی استفاده کند.
گودرزوند چگینی صادرات خدمات فنی و مهندسی و نفت و گاز از ایران به کشورهای آفریقایی را به شدت مفید فایده و با ارزآوری بالا دانست و گفت: هرچقدر که ارتباطات خود را با کشورهای دنیا از جمله کشورهای آفریقا تقویت کنیم و صادرات بیشتری داشته باشیم کسری بودجه هم به همان میزان تأمین خواهد شد.
انتهای پیام/