به گزارش سه شنبه شب آباجان به نقل از ایرنا از “خبرگزاری تاس روسیه” وی افزود: کشورهای بریکس، دوستان و شرکای آنها اکثریت جهانی قابل توجهی را نمایندگی می کنند و هر چشم اندازی برای تبدیل شدن به یک نیروی اقتصادی قدرتمند جدید را دارند.
آلینیک ادامه داد: بریکس پتانسیل بسیار زیادی دارد. ما باید تلاش های خود را در برابر یک سیستم تجارت بین المللی شکسته و در برابر افزایش حمایت گرایی و اقدامات قهری یکجانبه غیرقانونی, افزایش دهیم.»
وزیر امور خارجه بلاروس بر اهمیت توسعه سازوکارهای دوجانبه و همکاری بین بانکی برای کاهش ریسک ها تاکید کرد.
وی گفت: “ما از ایده گسترش استفاده از ارزهای ملی حمایت می کنیم. همچنین با اهداف بانک توسعه جدید بریکس – استفاده از منابع برای اجرای پروژه های زیربنایی و توسعه پایدار کاملا موافقیم.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا, نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس روزهای دوشنبه و سه شنبه (۲۱ و ۲۲ خرداد ۱۴۰۳) با حضور علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دیپلماتهای ارشد دیگر کشورهای عضو برگزار شد. در روز دوم این نشست، وزیران امور خارجه کشورهای علاقهمند به همکاری با گروه بریکس نیز به همتایان خود پیوستند.
نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم بر دو پایه کشورهای حوزه یوروآتلانتیک(اروپای غربی و آمریکای شمالی) و بلوک شرق به رهبری اتحاد جماهیر شوروی شکل گرفته بود. نظم دو قطبی هر بازیگر دیگری در جهان را به نزدیکی به یکی از این دو محور قدرت وادار ساخته و تلاش هایی همچون اتحاد غیرمتعدها نیز عملا در طی نظم جنگ سردی راه به جایی نبرد.
با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا به عنوان تک قطب جهان و با عناوینی همچون نظم نوین جهانی و نظم بین اللملی لیبرال، خود را یگانه رهبر و تنظیم گر جهان معرفی کرده و هژمونی غرب بیش از پیش تثبیت شد. گرچه در دهه ابتدایی پس از فروپاشی شوروی، آمریکا به همراه متحدین خود در اروپای غربی یگانه قدرت جهان به شمار آمده و طی آن دوران جنگ ها و درگیری های بسیاری از سوی ارتش آمریکا و ناتو به منظور تثبیت این نظم صورت پذیرفت ولی از دهه ۲۰۰۰ میلادی به تدریج کاستی های نظم و هژمونی غرب آشکار و قدرت های نوظهور جدیدی در سیاست و بالاخص اقتصاد جهانی سربرآوردند.
قدرت های نوظهور و بازسازمان یافته ای همچون چین، روسیه، برزیل و هند در اجلاس مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ در سال ۲۰۰۶ تصمیم به تشکیل سازمان و اتحادی گرفته که در سال ۲۰۰۹ آغاز به کار کرده و با پیوستن آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ میلادی با نام BRICS شناخته شد.
این اتحاد گرچه در ابتدای مسیر فعالیت خود نقشی بسیار کوچکتر از اتحادها و سازوکارهای اقتصادی و تجاری غرب مانند گروه ۷ را ایفا میکرد ولی در طی ۱۵ سال گذشته سهم این کشورها در اقتصاد جهانی به تدریج رشد پیدا کرده و با ورود اعضای جدید همچون جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، بریکس در برابری قدرت خرید از گروه هفت پیشی گرفته است و ۳۵.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص داده در حالی که این رقم برای گروه هفت در حدود ۳۰.۳درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی است.